1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.08.2018 10:30

1.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zápas byl zrušen

FOTO: Karlovarská Slavia bere první výhru, vynulovala Jirny


Branky


16

Nadšeně hrající nováček slaví, tříbodový zisk obstaral Krlička.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krlička skóroval

 Domácí začali utkání proti jednomu z nejlepších mužstev Fortuna ČFL aktivně, hráli v pohybu, nabízeli se do volných prostorů, míč chodil rychle od nohy, osobní souboje vyhrávali potřebným důrazem a bylo znát, že si návrat do ČFL chtějí užít.

 

Už ve druhé minutě z rychlého protiútoku zahrozili poprvé. Vokáč se řítil na na branku hostů a po stranách mu do rozhozené obrany sbíhali Vyleta a Marian Geňo. Vokáč posunul balón doleva k Vyletovi, ale jeho ostrou přihrávku do malého vápna nestačil Geňo do Kafkovy branky usměrnit. V 16. minutě vyslal ze dvaceti metrů tvrdou ránu Staněk, ale branku netrefil.

 

Hosté se na dostřel branky dostali poprvé v 8. minutě a mohlo být hodně zle. Po rohovém kopu se dostal k hlavičce špatně hlídaný Radek Stockner a Chára se vyznamenal parádním zákrokem. A to byla ze strany hostů v podstatě jediná gólovka za celé utkání.

 

Od této chvíle domácí hosty dostali pod trvalý tlak, ze kterého se dostávali v podstatě pouze nakopávanými míči. Ke střele na branku, navíc tečované, se dostali až ve 30. minutě, a to z hodně úctyhodné vzdálenosti. Slavii v útoku chyběla k navýšení skóre větší přesnost a klid v řešení předfinální a finální fáze, hosté díky zkušenostem obranné čtveřice neudělali žádnou chybu a výborně pozičně bránili.

 

Až do 31. minuty. To si Chára stáhl centrovaný míč z přímáků hostů a rychle dal do nohy Danovi Krličkovi. Ten zatáhl míč z vlastní půlky až před šestnáctku hostů, a následovala akce prakticky na jeden dotek po ose Maňák – Geňo – Vokáč, a nabíhající Dan Krlička se nemýlil a připsal si první ligový zářez. A mohli jsme jít do šaten za stavu 2:0. Ve 41. minutě dostal Marian Geňo do velkého vápna přihrávku mezi obránce, ale jeho střelu z úrovně penalty brankář Kafka reflexivně vytěsnil na rohový kop. Hosté ještě zahrozili těsně před koncem půle z autového vhazování, ale Chára se nenechal překvapit.

Bez branek

Jestliže se dalo konstatovat, že domácí v první půli byli jednoznačně lepším týmem, tak ve druhé půli se hra vyrovnala. Oba týmy daly do utkání všechny síly, které v sobě našly a které v úmorném vedru rychle odcházely. Hra se sice trochu přiostřila, byl to skutečně boj o každý balón, pro nikoho z hráčů nebyl žádný míč stracený, v žádném ze soubojů však nebyla záludnost či zákeřnost. Ale ani jeden ze soupeřů se nedokázal dostat do nějaké slibné příležitosti, natož do „gólovky“. To postupně přicházelo až v závěru utkání, kdy se hosté začali tlačit do vyrovnání.

 

Ve 47. minutě Dan Krlička ukázal, že mu síly zatím nedochází. Na hranici velkého vápna převzal míč a dal se podél pomezní čáry do neuvěřitelného sóla. Postupně vyřadil ze hry tři protihráče, nicméně z hranice pětadvaceti metrů vysoko přestřelil.

V 62. minutě odmával asistent rozhodčího hodně sporný ofsajd Marianu Geňovi, který by šel po přihrávce Pavla Maňáka sám na brankáře.

V 76. minutě poslal neúnavný Dan Krlička do vápna míč na Patrika Šmídla, který se proti důrazu obránce nedokázal prosadit. O minutu později zahrával roh Pavel Maňák, na přední tyči jej tečoval Marian Geňo a brankář Kafka opět vytáhl zázračný zákrok. O něco později na další Maňákůc centr Geňo nedosáhl.

 

V 83. další  přišel centr zprava na penaltu a Geňo slabou hlavičku, nikým neatakován, poslal do náruče brankáře Kafky. V 93. minutě šli Krlička a Geňo do brejku na jednoho obránce. Lajdácké řešení ze strany Krličky, byť patřil k nejlepším hráčům na hřišti, k pojištění výsledku nevedlo.

Hosté v závěru hrozili převážně ze standardek, ale ve vápně ve vzduchu kraloval Tůma a přes něj neměli šanci se prosadit.

 

  ZDROJ: slaviakv.cz


Sestavy


FC Slavia Karlovy Vary
J. Chára [-] - D. Krlička [-] , J. Hudec [-] (83. A. Němec [-] ) , M. Pěkný [-] , M. Geňo [-] , L. Mestl [-] , L. Tůma [-] , P. Maňák [-] (89. M. Novotný [-] ) , V. Vyleta [-] (72. P. Šmídl [-] ) , R. Vokáč [-] (63. M. Suchý [-] ) , J. Staněk [-] (77. J. Samek [-] )

SK Viktorie Jirny
F. Kafka [-] - P. Jeníček [-] , D. Tokar [-] , M. Parys [-] , M. Klein [-] - M. Stockner [-] , S. Honcharenko [-] , M. Held [-] (80. K. Kupriianov [-] ) , D. Zoubek [-] (61. R. Skuhravý [-] ) , J. Andrle [-] (70. T. Borek [-] ) - R. Stöckner [-]

ŽK: 56. V. Vyleta , 75. L. Mestl , 88. J. Chára , 92. M. Geňo - 51. P. Jeníček , 56. J. Andrle , 66. R. Skuhravý .
Počet diváků: 345. Rozhodčí: Štrincl Pavel - CIHLÁŘ František, KASTL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Trenér, Zpravodaj, Fotograf - FC Chotíkov 1932 | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza