M. Vopršal 28. (p.)
J. Nedvěd 34.
M. Vopršal 83. (p.)
3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2018 17:00

1.kolo, Divize D, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár zdolal Velkou Bíteš


Branky


28. M. Vopršal (p.) , 34. J. Nedvěd , 83. M. Vopršal (p.) - 10. T. Sodomka
9

Žďárský útočník Vopršal má fazónu i v nové sezoně. Žďár díky jeho dvěma brankám porazil Velkou Bíteš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí otočili

První divizní kolo nabídlo okresní derby. Do Žďáru přicestovala Velká Bíteš, která povzbuzena dobrým výkonem v Mol Cupu,chtěla odjet s body na svém kontě.

 

V 7. minutě mohl domácí poslat do vedení kapitán Jiří Bureš, ale míč do sítě nedopravil, a tak na druhé straně trestal Tomáš Sodomka, který si zpracoval míč za obranu v 10. minutě a chladnokrevně zakončil podél padajícího Konráda - 0:1. Na vyrovnání si musela solidní návštěva necelých tří stovek diváků počkat až do 28. minuty. To byl na hranici vápna faulován Vopršal a sám proměněnou penaltou vyrovnal stav utkání - 1:1. Žďárský ostrostřelec se poté proměnil do role nahrávače a v 34. minutě našel před brankou Nedvěda, který napoprvé mířil do břevna, aby svoji střelu dorazil hrudí do branky - 2:1. Hosté úplně vypadli z role a za minutu mohl navýšit vedení Bureš, ale jeho střela z voleje šla jen těsně vedle. Další dvě šance Vopršala nejprve zastavil praporek pomezního, a posléze jeho střela minula těsně pravou tyč. Další ránu mohl hostům zasadit znovu aktivní Vopršal. Ten se dostal k špatně vyhozenému míči od brankáře Pelána, ale lob mu nevyšel.

Domácí si vedení pohlídali

Ve druhém dějství se hra odehrávala většinu času ve středu pole. Za zmínku tak stojí několik žlutých karet, které na obě strany rozdal rozhodčí Nápravník. Na další zajímavé momenty si tak museli diváci počkat, až do poslední desetiminutovky. Nejprve postupoval sám z levé strany Vopršal, ale jeho střela skočila jen těsně levé tyče hostující branky. Další únik Vopršala z levé strany v 83. minutě skončil naivním faulem hostujícího obránce a rozhodčí Nápravník pískal již podruhé v zápase pokutový kop. Ten si vzal opět na starosti Vopršal a chladnokrevně proměnil - 3:1. 

 

Žďárští v příštím kole hrají znovu doma, tentokrát se Ždírcem. Velká Bíteš hostí nováčka z Humpolce.



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
Václav Pohanka (asistent trenéra): Byli jsme lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Velké množství šancí jsme neproměnili, což nás naštěstí nemrzelo. Měli jsme vyhrát mnohem vyšším rozdílem.

FC PBS Velká Bíteš
Libor Danihelka (trenér): Začátek nám vyšel a dostali jsme se do vedení. Bohužel jsme zbytečně ztratili míč a přišel faul na hranici vápna, po němž sudí nařídil penaltu. Myslím si, že k zákroku došlo mimo vápno., ale to už je jedno. Domácí to nakoplo a do přestávky byli lepším týmem.



Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou
L. Konrád [-] - R. Štursa [-] , T. Trojánek [-] , P. Fiala [-] , J. Šindelka [-] , J. Bureš [-] (75. R. Sodomka [-] ) - Č. Vitásek [-] , S. Švoma [-] (79. V. Lukáš [-] ) , J. Nedvěd [-] , L. Trojánek [-] - M. Vopršal [-] (87. T. Janů [-] )

FC PBS Velká Bíteš
M. Pelán [-] - L. Kopáček [-] , O. Halas [-] , V. Bárta [-] , J. Ondrák [-] - M. Knos [-] , T. Nekuda [-] , T. Juříček [-] , A. Merdita [-] (64. D. Pořízek [-] ) , F. Kuldan [-] - T. Sodomka [-]

ŽK: 42. R. Štursa , 64. P. Fiala , 88. R. Sodomka , 88. Č. Vitásek - 37. T. Nekuda , 45. T. Juříček , 86. O. Halas .
Hráči zápasu: J. Nedvěd , M. Vopršal - V. Bárta .
Počet diváků: 280. Rozhodčí: NÁPRAVNÍK Jan - NIEDERLE Zdeněk, ŠVEHLA Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Trenér, Fanoušek, Hráč, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sokol Křoví | Vysočina | Žďár nad Sázavou

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu, Vedení klubu - TJ Kučerov | Jihomoravský | Vyškov

Tip: výhra domácích

Martin Mužátko

Expert: Petr Kasala
Tip experta: výhra domácích

Doma je Žďár silný a jednoznačně vyhraje.