Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 13:30

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lhenice slaví, vstup do I.A se jim povedl na výbornou


Branky


35

V přestřelce s Větřním byli domácí úspěšnější, po dvou gólech v zápasde vstřelili lhenický Roman Pořádek a na druhé straně navrátilec do sestavy Větřní, Rudolf Weinhard. Na zápase fotil Jan Klein.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí zachránil gól do šatny

Po patnácti letech se pod lhenickou svatojakubskou věží opět hrála I.A třída, a to v premiérovém, vyrovnaném, pohledném utkání za dramatického průběhu bohatého na branky, v němž domácí dokázali otočit pro ně nepříznivý vývoj zápasu a dovézt jej k vítěznému konci díky přesnější gólové koncovce, několika bravurním zákrokům gólmana a týmovému pojetí hry v bojovnosti a nasazení, aby brankovou „přetahovanou“ definitivně strhli na svou stranu až v samém závěru zápasu se soupeřem, který prokázal kvalitu.

 

            Po oboustranně opatrnějším vstupu do utkání to byli domácí, kteří v 6.´ jako první Tůmovou střelou z otočky ohrozili soupeřovu branku. Hosté se vzápětí revanžovali brejkem s nepřesným zakončením. Ve 12.´, po nahrávce zprava, vypálil „z první“ k tyči lhenický Mahák, gólman Dobrovodský však jeho střelu skvěle vytěsnil na roh. V 18.´, po rohovém kopu, zase pořádně zahrozili Větřínští, kteří zblízka nastřelili tyč s následným odkopem bránícím Tůmou a odpískaným faulem na něho.

 

 

Ve 28.´ to byl znovu Mahák, který po Trojanově centru střelou orazítkoval břevno. Následoval však herní výpadek Lhenických, v němž během čtyř minut inkasovali dvě branky. Nejprve ve 34.´, po centru zprava, poslal zblízka hosty do vedení neobsazený Hlásenský (0:1) a hned na to ve 37.´zvýšil na 0:2 Weinhard, když po střele gólmanem vyražený míč usměrnil mezi tyče (0:2).

 

Soupeřův náhlý dvougólový únik v tu chvíli posunul vidinu lhenického bodového zisku někam k neskutečnu. Běžela však 45.´ a důležitý kontaktní gól do šatny ji zase oživil. A stál za to.  Po Kopfově vybídnutí k ataku to byl Balica, jehož dlouhý sólový průnik s obejitím několika protihráčů byl jím  zakončen i přesnou trefou „do černého“ (1:2).

 

Pořádek zařídil vedení Lhenicím

            Od samého úvodu druhého poločasu šli Lheničtí za zlikvidováním jednogólové ztráty. Po přežití větřnínských gólových šancí, a to díky výborným zákrokům gólmana Dvořáka při Hlásenského střele s gólovými parametry (ve 46.´) a další  Weinhardově z brejku po Beranově ztrátě míče ( ve 49.´), se vyrovnání dočkali. V 52.´ Iliev po dlouhém Dvořákově výkopu a Pořádkovým prodloužení hlavou v úniku kličkou obelstil i gólmana a poslal míč do odkryté branky. A bylo srovnáno na 2:2!

 

O šest minut později (v 58.´) atakující Pořádek zachytil stopérovu rozehrávku a jeho chybu ztrestal gólem, znamenajícím vedení domácích prvně v zápasu (3:2). V 63.´se střelecky opět prosadil Pořádek. Po vyslání na zteč Beranem a zbavení se jednoho z obránců nedal podruhé Dobrovodskému v brance šanci a zvýšil na 4:2.

Lhenický dvougólový náskok však trval jen dvě minuty. V 65.´ totiž střelecky disponovaný Weinhard po centru zamířil přesně hlavou a snížil na 4:3. Za tohoto těsného průběžného stavu přinesla 83.´ obrovskou „gólovku“ hostujícímu týmu k vyrovnání, ale gólman Dvořák byl bravurním akrobatickým zákrokem proti a svůj tým významně podržel.

 

Rozuzlení přinesl hektický závěr, v němž v 86.´ v závaru před brankou a opakovaných střelách se nejlépe zorientoval Tůma a zblízka opět navýšil vedení domácích na dvougólové (4:2), čímž definitivně zpečetil první lhenické vítězství ve vyšší soutěži.

 

AUTOR: J. Bumba



Ohlasy k zápasu



SK Větřní
Petr Gutheis: Porážka od nováčka určitě mrzí, protože se ve Lhenicích mělo vyhrát. Za stavu 1:2 ve druhém poločase neproměníme dvě loženky a to nás podle mého stálo vítězství. Pak se naše obrana proměnila doslova v cedník. Nezbývá nám než se z chyb ponaučit a připravit se na Junior...



Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - R. Iliev [-] , R. Pořádek [-] , M. Mahák [-] (90. D. Lukač [-] ) , P. Prenner [-] (75. D. Kiš [-] ) , J. Beran [-] , T. Balica [-] (71. J. Málek [-] ) , D. Trojan [-] , T. Tůma [-] , L. Kopf [-] , R. Sura [-] (78. D. Kiš [-] )

SK Větřní
M. Dobrovodský [-] - P. Dvořák [-] , J. Dušek [-] , P. Kotlár [-] (73. Z. Chupík [-] ) , P. Hlásenský [-] (78. P. Podskalský [-] ) , O. Dvořáček [-] (87. D. Chupík [-] ) , R. Weinhard [-] , P. Gutheis [-] , J. Poláček [-] , M. Sivák [-] , J. Dvořák [-]

ŽK: 49. T. Tůma , 71. J. Beran , 89. R. Pořádek - 61. P. Kotlár .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Lepič Jiří - TOUCHA Matěj, TRKOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Vedení klubu, Fotograf - TJ Nová Ves u ČB | Jihočeský | České Budějovice

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Nevim, co čekat od domácích, ale přeju jim dobrý vstup do soutěže.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích