Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 16:30

4.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Demolici Budína obstarala parta z Jiřic


Branky


16

Očekávané utkání dvou celků pro čelo Poutník ligy se odehrálo v Žirovnici, kam ke šlágru kola zavítal doposud neporažený tým Jiřic. Žádná vyrovnaná a napínavá bitva se ale nekonala. Jedenáctka hostující celku svého soupeře hlavně ve druhém poločase absolutně zlikvidovala, domácí vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí a tak se z domácího prostředí musí spokojit s osmigólovým přídělem

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Svou zatím ještě mírnou převahu dokázaly Jiřice využít ke dvougólovému vedení

Na v tomto ročním období místy překvapivě až téměř podmáčeném terénu se zpočátku hrál kombinační fotbal z obou stran. Jiřice se dostaly k nebezpečnému zakončení ze strany. Žirovnice zahrozila přihrávkou za obranu. Náběh Pokorného a jeho střelu ale skluzem na poslední chvíli zablokoval Jakub Vincenc. Za několik okamžiků se už síť rozvlnila, když se k odraženému míči dostal jiřický Josef Jůzl a trefil přesně vikýř domácí branky. V zápětí mohlo být srovnáno, když se situace s nabíhajícím Martinem Pokorným opakovala, na hranici vápna však opět přišel včasný obraný skluz jiřického stopera. To bylo od Žirovnice na delší dobu vše a Jiřice získaly převahu. Po kombinaci na levé straně se uvolnil Tomáš Jůzl, ale ze slibné pozice jen těsně minul. K úniku středem hřiště o pár minut později našlápl jeho bratr Josef, prodral se skrze hradbu obránců Žirovnice a naservíroval gólovou přihrávkou, kterou Miroslav Jirků nemohl odmítnout. Žirovnice se snažila do poločasu s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale jejich přízemní centr na přední tyč a důrazné zakončení reflexivně vyrazil jiřický gólman Zabloudil. Připsal si tak velice důležitý zákrok a do kabin se i díky němu šlo za poměrně překvapivého stavu 0:2.

Veřejnou popravu završily Jiřice na čísle 8

Žirovnice do druhého poločasu střídáním posílila střed zálohy a byla více na míči. Její tlak byl však víceméně platonický. Když už došlo ke střele z dálky či pokusu z úhlu, vše spolehlivě zkontroloval jiřický gólman. To hosté v koncovce neváhaly. Hrubici domácí defenzívy využil kapitán Petr Příhoda, který díky ní doslova ušel zadákům, využil svého dlouhého osamocení před brankářem a zkušeně zvýšil na 3:0. To odstartovalo silnou desetiminutovku jiřických. Nejprve opět Petr Příhoda rozezněl hlavičkou pouze tyč, v zápětí se ale nemýlil Jakub Plaček, když využil podběhnutí brankáře Koláře. Na žirovnické se valil útok za útokem. Ve slibné pozici hlavičkujícího Davida Vincence tentokrát Kolář bravurně vychytal a částečně tak odčinil své předchozí zaváhání. Gól přesto přišel jen o minutu později. To se po rohovém kopu prosadil tečovanou střelou podruhé v utkání Josef Jůzl. Utkání tak bylo prakticky rozhodnuto a tempo hry poněkud opadlo. Také Žirovnice měla v této fázi hry své šance. Střelu z dálky spacifikoval Zabloudil a při průniku Pokorného mu čisté konto zachránilo břevno jeho svatině. Gólově udeřilo opět až na druhé straně hřiště, když po vhazování u rohového praporku vybojoval míč důrazně hrající Vladislav Zach a předložil ho na hranici velkého vápna. Tam ho přebral Miroslav Jirků a prosadil se křižnou střelou. Náskok ještě navýšil ve skrumáži před brankou bojující David Vincenc. Brejk do otevřené obrany zakončil Josef Jůzl, který si v samotném závěru zápasu přes celé hřiště dosprintoval pro hattrick.



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Žirovnice B
Roman Bártů (trenér FC Slavoj Žirovnice B): Jeden z těch zápasu blbec, kdy dokážeme za zápas soupeři darovat z našich malicherných chyb pět branek. Je třeba se ponaučit , rychle zapomenout a začit se soustředit na další kolo.

SK Jiřice
Jakub Vincenc (hráč SK Jiřice): Asi nikdo z nás nečekal, že na horké půdě v Žirovnici uhrajeme takový výsledek. Nutno ale podotknout, že i Žirovnice měla své šance. Především ta ze závěru prvního poločasu, při které nás před zdramatizováním zápasu uchránil brankář Zabloudil, byla zlomovým okamžikem zápasu. V druhé půli pak domácím totálně odešla defenziva a my toho dokázali takřka neomylně využít. Jedinou kaňkou na tomto zápase tak je zranění jiřického matadora a pomezního v tomto utkání M. Horkého, který si na penzionu Sedlácký dvůr natáhl lýtkový sval poté, co až příliš rychle vystartoval pro pivo. Doba léčby zatím není stanovena.



Sestavy


FC Slavoj Žirovnice B
V. Kolář [-] - J. Metlička [-] , P. Doležal [-] , K. Tolkner [-] (46. J. Houška [-] ) , T. Severa [-] - M. Rušil [-] , T. Houška [-] - O. Doležal [-] (60. L. Severa [-] ) , M. Pokorný [-] - J. Omasta [-] (68. J. Mach [-] ) , D. Kuš [-]

SK Jiřice
R. Zabloudil [-] - V. Zach [-] , P. Hložek [-] , J. Vincenc [-] , R. Čepl [-] - M. Jirků [-] , J. Plaček [-] (72. M. Novák [-] ) , J. Jůzl [-] , P. Příhoda [-] , T. Jůzl [-] - D. Vincenc [-]

ŽK: 60. O. Doležal .
Hráči zápasu: R. Zabloudil , J. Jůzl .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: POUL Daniel - SADSKÝ Stanislav (N), KOLÁŘ Zdeněk (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Lukáš Novotný

Expert: Jiří Popovič
Tip experta: výhra hostů

Tento zápas je těžké tipovat, jak dopadne. Žirovnice je na domácím hřišti silná, naopak Jiřice se v minulé sezóně rozehráli k dobrým výkonům, ve kterých pokračují. Tipuji těsnou výhru hostů.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ FC Ústrašín | Vysočina | Pelhřimov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích