0:3
kont.
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2018 17:00

3.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Utkání mezi Tečovicemi a Mladcovou zůstalo za stavu 1:1 nedohráno pro napadení pomezního rozhodčího


Branky


15

Za stavu 1:1 při penaltě hostí v 88. minutě hlavní rozhodčí Michal Vychodil ukončil utkání pro napadení pomezního rozhodčího domácím fanouškem. O osudu utkání tak rozhodnou příslušné komise KFS. Více v článku...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostující celek šel v první půli do vedení

Co se v Tečovicích vlastně událo? Takto popsal dění ve své zprávě hlavní rozhodčí Michal Vychodil: "V 88.minutě utkání byl nařízen pokutový kop pro hosty za stažení protihráče v souboji o míč v nepřerušené hře. Před provedením pokutového kopu vnikl na hrací plochu divák domácího oddílu, který prudce zezadu vrazil do asistenta rozhodčího, který upadl a praporek mu odletěl cca 5 metrů daleko. Po konzultaci s asistentem rozhodčího jsem utkání ukončil, neboť ten se necítil v utkání pokračovat."

 

Rozhodčí také zjišťovali totožnost diváka, který pomezního napadl. "Na dotaz u Hlavního pořadatele na identifikaci diváka mi bylo sděleno, že jej nezná. Druhý asistent rozhodčího ovšem na základě zkušeností z předešlých zápasů identifikoval tohoto diváka jako otce jednoho z domácích hráčů. Po odchodu do kabin nedošlo k žádným vážnějším incidentům," sdělil sudí.

 

Domácí utkání srovnali Vopatřilem

Po herně vyrovnané první půli se hosté v jejím závěru ujali vedení po chybné rozehrávce domácí zálohy, zatáhli míč po straně a z centru hlavou Chludil překonal Jokla. Ihned po přestávce vyrovnal Vopatřil také hlavou a domácí měli celý druhý poločas více ze hry, bohužel se nepodařilo překonat Kupku v brance hostí podruhé, i když dobré příležitosti měl D.Dorazín a Frkal z trestných kopů, při kterých se hostující golman vytáhl.

V závěru po ojedinělém úniku hostí v remízovém utkání posoudil rozhodčí oboustranně stejně vedený souboj v šestnáctce domácích přísně jako zákrok vyžadující si provedení pokutového pro hosty. K tomu bohužel už nedošlo díky vniku jednoho z diváků na hrací plochu při kterém odstrčil asistenta rozhodčího na pomezí. Díky tomuto nejen ze sportovního hlediska neakceptovatelnému chování došlo ze strany hlavního rozhodčího k ukončení zápasu a celý případ bude mít dohru u zeleného stolu DK KFS Zlín.

 

 

Facebook Tečovic:

 

 

Praporek letěl pět metrů, napsal sudí o inzultaci. Vopatřil: Táta to nezvládl
Zatímco jeho otec rozhovor odmítl, jednadvacetiletý fotbalový útočník Tečovic Jan Vopatřil se k inzultaci rozhodčího svým otcem postavil čelem. „Zklamalo mě to,“ reagoval Vopatřil, který ve 47. minutě svým gólem zápas I. B třídy skupiny B proti Mladcové vyrovnal a od táty slyšel pochvalu. Ten ale v 88. minutě inzultoval asistenta rozhodčího a zápas byl posléze předčasně ukončen.

Jak jste viděl celou situaci?
Moc jsem ji neviděl, byl jsem otočený. Ale prý rozhodčí upadl, viděl jsem ho až na zemi. Pak otce odvedli. Táta mi říkal, že nechtěl, prý mu rozhodčí stál v cestě a údajně to nasimuloval. Víc jsem to neřešil.
Na hřišti neměl co dělat. Že nechtěl do rozhodčího vrazit je poněkud zvláštní výmluva, nemyslíte?
Je to možné. Říkal mi, že hodně pil, byl opilý a nezvládl to. Jsem z této situace ještě teď celkem v pr…

Mrzí vás, že to byl zrovna váš otec?
Jo, bohužel ano. Vím, že je takový. Nevím, co vám mám k tomu říct. Hrozně mě to mrzí i za něj. Zklamalo mě to. Teď z toho klub bude mít problémy. To mě nejvíc mrzí.

Jak s otcem vycházíte?
Jo, tam je to v pořádku. Když jsem dal v zápase gól, dokonce mě pochválil (směje se). Na zápasy chodí pravidelně. Samozřejmě jako každý jiný syn s otcem jsme v pohodě. Ale on se napije a neví, co dělá.
Budete chtít, aby i po incidentu chodil na zápasy dál?
Nevím. Těžko říct. Ani netuším, jestli mu hrozí nějaký zákaz. Kdyby se dozvěděl, že ho tam nechci, asi by nebyl dvakrát nadšený.

Nemohl by se divit…
Já vím. Nedokážu vám na to nyní odpovědět.

Udělal už dřív někdy něco podobného?
Nic horšího jsem u něj ještě neviděl. Ani jsem nikdy nic podobného na fotbale neviděl. Sudí udělal chybu v tom, že neměla být odpískaná penalta. A tátu to rozčílilo.
Byl to penaltový zákrok?
Ptal jsem se Frkala, který fauloval a říkal mi, že to hráč nasimuloval. Sám to prý věděl. Penaltu ještě mohl gólman chytit a mohlo se dál hrát. Dalo se to nějak vysvětlit.
Zpráva o zápase„V 88. minutě utkání byl nařízen pokutový kop pro hosty za stažení protihráče v souboji o míč v nepřerušené hře. Před provedením pokutového kopu vnikl na hrací plochu divák domácího oddílu, který prudce zezadu vrazil do asistenta rozhodčího, který upadl a praporek mu odletěl cca pět metrů daleko. Po konzultaci s asistentem rozhodčího jsem utkání ukončil, neboť ten se necítil v utkání pokračovat. Na dotaz u hlavního pořadatele na identifikaci diváka mi bylo sděleno, že jej nezná. Druhý asistent rozhodčího ovšem na základě zkušeností z předešlých zápasů identifikoval tohoto diváka jako otce jednoho z domácích hráčů. Po odchodu do kabin nedošlo k žádným vážnějším incidentům.“
Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/…/praporek-letel-pet-metru-napsal-…

 

 

 

Otec hráče Tečovic napadl rozhodčího. Ondík: Mladý říkal, že za něj nemůže
Fyzický útok diváka na rozhodčího ukončil fotbalové derby I. B třídy skupiny B mezi Tečovicemi a Mladcovou na Zlínsku. Dvě minuty před koncem zápasu sudí Michal Vychodil pískl penaltu v neprospěch domácích, což vyprovokovalo jednoho z diváků a zároveň otce hráče Tečovic Jana Vopatřila. Deník muže kontaktoval, ten se však odmítl vyjádřit.
„Penaltu neunesl, vběhl do hřiště a trefil pomezního do zad. Nepraštil ho pěstí, jen do něj žduchl a sudí spadl na zem,“ popisovala legenda tečovické kopané Aleš Ondík inzultaci sudího.
„Chlapík tam stál a praporkem začal mávat na sudího, aby ukončil zápas. Už se nekopala ani penalta, šli jsme do kabin,“ kroutil hlavou Ondík. Výtržník je pravidelným návštěvníkem zápasů Tečovic, chodí se dívat na svého syna a jednadvacetiletého útočníka Jana. „Mladý nám říkal, že za svého otce nemůže,“ reagoval Ondík.

Starší muž silnější postavy budí už na první pohled respekt, což potvrdili i očití svědci. „Viděl jsem jen vystrašený výraz rozhodčího, do kterého vrazil a spadl. Hlavní šel za ním a ptal se, co se stalo. Řekl mu, že byl inzultován. Chtěli jsme zápas dohrát, ale asistent řekl, že mávat nebude, protože se bojí a hlavního rozhodčího donutil, aby utkání ukončil. Tečovicím nepřejeme nic špatného,“ vzkázal kapitán Mladcové Michal Dlabač.

„Sudí se ho bál. Poslali jsme tam pořadatele, ale přece nemůžeme hlídat celé okolí hřiště. Nemůžeme tam udělat železnou oponu, nebo ho hlídat jak gorilu,“ reagoval
„Jsme amatéři, kteří fotbal dělají s radostí. Když nám to někdo pokazí, co máme dělat? Na disciplinárce by se měli zamyslet, až nám budou udělovat trest. Rozhodčí u nás mají největší péči. Staráme se o ně, děláme jim ochranku, když se něco semele. Ale tohle jsme nemohli čekat,“ tvrdil Ondík.

Celému incidentu přitom předcházel běžný souboj ve vápně právě kapitána Mladcové Dlabače s tečovickým Frkalem. „Takových soubojů je ve vápně padesát. Rozhodčí byl někde na polovině hřiště a hráč Mladcové sebou praštil o zem a sudí pískl penaltu. Slušnou formou jsme začali protestovat. Nikdo mu nenadával, ani nežduchal. Chtěli jsme, aby nesmyslnou penaltu odvolal. Dokonce i hráči Mladcové s trenérem nechápali,“ popisovala inkriminovaný okamžik tečovická ikona Ondík.
„K držení tam došlo, chytil mě za ruku, ale ve vápně je podobných soubojů víc. Byla nařízená sice přísně, ale neoprávněná také nebyla. Jako každý se i Tečovičtí začali vztekat,“ popisoval svou verzi Dlabač.

 

 

 

Dvacetiletý hlavní rozhodčí Vychodil přitom podle obou stran zápas až do 88. minuty zvládal. „Nějaké chybičky tam měl, ale zvládal to. Někdo by mu měl ale vysvětlit, že dvě minuty před koncem musí být jasná penalta třeba v podobě jasné kosy. My saháme po bodech a klučina nám je necitlivě sebral. Nevím, co si chtěl dokazovat, asi že rozhodne zápas. Byl to z jeho strany zkrat. Za takovou blbost by ho ukamenovali asi všude,“ tušil Ondík.
Na krajském fotbalovém svazu se již celá situace řeší. „Na základě vyjádření rozhodčího v zápise o utkání jsme vyzvali domácí stranu k vyjádření k celé situaci. Na jejím základě se poté bude celá věc prošetřovat u příslušných komisí, teda STK a disciplinární komise. Podle všeho bude utkání kontumováno, ale více nechci předjímat,“ uvedl předseda sportovně-technické komise Zlínského KFS Stanislav Travenec.
Zdroj: https://www.denik.cz/…/otec-hrace-tecovic-napadl-rozhodciho…

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Tečovice
Vladimír Kundera, funkcionář: I když se možná dají pochopit pohnutky vedoucímu k podobnému jednání, je to ze strany oddílu i jeho exaktně uvažujících příznivců chápáno jako nepřijatelné chování s nepříjemnou dohrou pro mužstvo samotné a "házení klacků" pod nohy všem hráčům, funkcionářům a fanouškům, kteří svůj volný čas bez finančního ohodnocení věnují tomu, aby oddíl fungoval tak, jak má.

FK Mladcová
Facebook Mladcové: Áčko nakonec vítězí v Tečovicích kontumačně. Za stavu 1:1 totiž při naší penaltě v 88. minutě hlavní rozhodčí ukončil utkání pro napadení pomezního domácím fanouškem. O náš gól se v prvním poločase postaral Honza Chludil.



Sestavy


TJ Sokol Tečovice
Z. Jokl [-] - D. Chovanec [-] , J. Plachý [-] (72. A. Ondík [-] ) , L. Balcárek [-] - V. Šnajdr [-] (60. D. Kysučan [-] ) , D. Dorazín [-] , R. Závoda [-] , M. Dorazín [-] - J. Vopatřil [-] , M. Frkal [-] - P. Sedláček [-]

FK Mladcová
P. Kupka [-] - J. Chludil [-] , O. Blažek [-] (75. V. Řičánek [-] ) , P. Votava [-] , M. Vyvlečka [-] , M. Venený [-] , D. Kahaja [-] , J. Zapletal [-] , M. Dlabač [-] , M. Kraváček [-] , M. Blažek [-]

ŽK: 83. M. Dorazín - 7. M. Blažek , 30. J. Chludil , 70. J. Zapletal , 73. P. Kupka .
Hráči zápasu: Z. Jokl , M. Frkal - P. Kupka , J. Chludil .
Počet diváků: 60.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Vedení klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

padne po 1 brance na každé straně.na penalty vyhraje Mladcová

Petr Koseček

Expert: Josef Koutný
Tip experta: remíza

Šlágr kola skončí spravedlivou ramízou

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku