2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.08.2018 17:00

2.kolo, Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobroslavice vydřely výhru


Branky


19

Dobroslavice se ujaly vedení už po pár sekundách hry. Vávrovice po půlhodině vyrovnaly. Rozhodující trefa pak přišla do sítě hostů deset minut před koncem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na brzké vedení domácích reagovali hosté vyrovnávací trefou

Vstup do sezóny a do zápasu si domácí nemohli představovat snad ani lépe. Hned v první minutě zatáhl míč po pravé straně novic Gřunděl a přihrávkou pod sebe našel na šestnáctce dobře nabíhající Martina Vujtíka, který krásnou střelou obstřelil brankáře hostů Košárka a míč skončil v horním rohu branky - 1:0. Herně ale tato rychlá branky domácím spíše uškodila, neboť se v průběhu prvního poločasu nedokázali dostat více do hry a soupeř je drtivou většinu zápasu přehrával. I když držel soupeř míč více na svých kopačkách, šance si dokázal vytvořit pouze sporadicky. Dobroslavická dobře hrající obrana dokázala nebezpečné útoky Vávrovic vždy včas překazit. Vávrovice se v průběhu prvního poločasu dostaly k několika střelám ze střední vzdálenosti, které ale končili buď mimo bránu nebo je dobře chytající brankář Jaskula s přehledem pokryl. Hostům z Vávrovic se i tak podařilo do poločasu vyrovnat po jednom z rohů, když domácí míč nedokázali uklidit z dosahu brány, hostující Levák si míč našel a tvrdou střelou z 10 metrů otřel míč o tyč do brány - 1:1. Nepříjemností prvního poločasu se stalo zranění Patrika Tůmy, který byl nucen z důvodu svalového zranění střídat ve 42.minutě. Na jeho místo nastoupil Jan Osmančík, který odehrál velmi dobré utkání a týmu pomohl především svou nespoutanou bojovností. Do šaten se šlo tedy za nerozhodného stavu.

Domácím vyšlo střídání

Ve druhém dějství to byl již od začátku soupeř z Vávrovic, který tahal za delší konec provazu a v mnoha situacích Dobroslavice přehrával. Prvních dvacet minut nebyli domácí schopni si vytvořit ani náznak gólové šance. Za to je mohl později potrestat soupeř, když se dostal míč z akce po pravé straně až k Mruskovi stojícímu metr před prázdnou brankou, ten však v 1000% šanci míč poslal pouze vedle tyče. Další branku mohly Vávrovice přidat o několik minut později, když se před domácího brankáře dostal do souboje vávrovický útočník Mrusek a dobroslavický záložník Lukáš, který omylem střelou prověřil našeho brankáře Jaskulu - ten si počínal zkušeně a míč konečky prstů vytěsnil mimo tyče. V 67. minutě byl trenéry vpuštěn na hřiště nováček Jan Novák, který se za důvěru odvděčil již po dvanácti minutách na hřišti! Míč se dostal na hranici velkého vápna k Chromečkovi, který si ho ovšem zpracoval daleko od nohy a nabídl jej tak na bránu přímo běžícímu Novákovi, který propálil vše co mu stálo v cestě a míč poslal nekompromisně k tyči - 2:1. Utkání pak již Dobroslavice do konce skvěle odbojovaly a tři body zůstaly doma.

 

zdroj: Dobroslavice - web



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dobroslavice
klubový web: Před utkáním musel náš realizační tým řešit hněd několik svízelných situací a to sice, když řešil absenci hned několika důležitých hráčů. Tomáš Voves si užívá sluníčka se svou životní partnerkou u moře, Patrik Čaja se vydal na nekonečnou cestu kolem světa, kterou zahájil v Anglii a bude dále pokračovat přes velkou louži až do samotené severní Ameriky, Jan Stupka se nakazil nepřijemným virem "Janoškovicí", jež se projevuje na člověku tak, že onemocníte snad úplně ze všeho. Dále chyběl útočník Jakub Klekner, univerzál Daniel Tůma. Mezi tyče se také nemohla postavit stálice Marek Vajda, který paběrkuje s nepříjemným zraněním kolene. Radost udělal našemu vedení alespoň fakt, že se mu podařilo v průběhu letní přípravy podepsat velmi perspektivního a nadaného útočníka Filipa Gřunděla, který byl po dlouhých jednáních uvolěn z týmu FC Ostrava-Jih a bude tak v následující sezóně na naší žlutomodré straně. Další novou akvizicí je Jan Novák, kterého se podařilo podepsat pouhý den před zahájením sezóny - velké díky v tomto směru patři GM Marku Vajdovi, který stál za objevem tohoto nového hráče. Pro první mistrovské utkání museli naší trenéři Martin Knopp a Patrik Dundr poskládat základní sestavu jen z velmi úzkého výběru hráčů. Dobroslavice tak učinily skvělý první krok do nové sezóny. I přes ne příliš povedený herní výkon jsme dokázali bojovností a nasazením zlomit soupeře v závěru utkání. Pozitivní je, že se ve svém prvním utkání skvěle chytli nováčci Gřunděl (asistence) a Novák (vítězná branka).

FK NOVA Vávrovice
Tomáš Šenk (kapitán): Už v první minutě jsme díky naši nepozornosti a nedůrazu prohrávali, a zaplatili jsme tak nováčkovskou daň. Avšak naštěstí nás to nepoložilo a snažili jsme se vyrovnat. Dařilo se nám domácí tým k ničemu nepustit, a ke konci poločasu se nám podařilo srovnat po rohovém kopu, když se míč odrazil k Ondřejovi Levákovi, jenž zakončil netradičně pravou nohou do soupeřovi branky. Bohužel ve druhé půli nás naše bezradnost a nepřesnost v zakončení srážela do kolen. A ke konci utkání jsme po nedomluvě a nedůrazu našeho týmu v obraně inkasovali rozhodující gól. Ke konci zápasu naši snahu o srovnání srážela přílišná nervozita, takže branku jsme již nevstřelili. Z tohoto utkání jsme si za naší snahu určitě bod zasloužili. Domácímu týmu gratulují k zisku tří bodů.



Sestavy


TJ Sokol Dobroslavice
J. Jaskula [-] - F. Gřunděl [-] , D. Pavelek [-] , M. Knopp [-] , D. Vujtík [-] , T. Krejčí [-] , M. Vujtík [-] , P. Lukáš [-] , V. Chromečka [-] , D. Rathouský [-] (67. J. Novák [-] ) , P. Tůma [-] (42. J. Osmančík [-] )

FK NOVA Vávrovice
P. Košárek [-] - T. Šenk [-] , M. Schoppik [-] , J. Lichovník [-] , J. Schneider [-] , F. Mrusek [-] , D. Klein [-] (67. J. Morbitzer [-] ) , D. Škopek [-] , J. Chryczyk [-] , P. Janotka [-] , O. Levák [-] (67. B. Paštěka [-] )

ŽK: 17. F. Gřunděl , 28. T. Krejčí - 30. D. Škopek .
Hráči zápasu: J. Jaskula - J. Chryczyk , P. Janotka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: KOPPERBERG Michal - ŠKROB Michal, HRUBÝ Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Administrátor klubu, Fotograf, Funkcionář - TJ Vřesina | Moravskoslezský | Opava

Tip experta: výhra domácích

Dobroslavice na úvod sezóny přivítají nováčka ze třetí třídy, který ale již před dvěma lety okres hrál.
Domácí těsně uválčí výhru a zúročí své loňské zkušenosti