Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.06.2015 17:00

26.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | Okresní přebor , 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Losiná slaví návrat do B. třídy!


Branky


0

Chotěšov nebo Losiná? O postupu rozhodovalo poslední utkání sezóny a přestože i náš expert favorizoval domácí, hosté z Losiné nakonec urvali výhru 4:3 a slaví tak návrat do B. třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rozhodující utkání a vrchol letošní sezóny, přesně to přineslo poslední kolo Okresního přeboru. Ať už tyto dva týmy získávali a ztráceli body kdekoliv, sobotní utkání bylo tím rozhodujícím. Dva nejlepší týmy této sezóny předvedli divákům 90. minut krásného a napínavého fotbalu. Vítěz mohl být ve finále jen jeden, domácím by k postupu dokonce stačila remíza, vezmeme si ale utkání hezky popořadě.

Patnáct minut hrůzy pro Chotěšov

Již prvních pár minut dokázalo divákům proč jsou tyto dva kluby nejlepší v aktuální sezóně. Ve 4. minutě přišla první velká šance, když po rohovém kopu Chotěšova skončil míč na břevně losinské branky. Za hosty o minutu později odpověděli bratři Velemanové, ale střela Radka ani Martina neskončila za zády Miroslava Rady, který předvedl dva brilantní zákroky. První opravdu důležitý moment utkání přišel ve 14. minutě, kdy po zaváhání obrany Losiné a rychlém autovém vhazování Pavel Novotný fauloval ve vápně. Rozhodčí tento zákrok ocenil žlutou kartou a domácí tak dostali příležitost pokutového kopu. K tomu se postavil zkušený Norbert Vávrovec a dokázal ho proměnit. Losiné trvalo pouhých deset minut, než dokázala domácím odpovědět. Takzvaných patnáct minut hrůzy pro Chotěšov odstartoval ve 23. minutě Václav Hajšman, který se po přihrávce Radka Velemana dostal k zakončení a dokázal podstřelit brankáře Radu. Ve 32. minutě dostali hosté výhodu přímého kopu. Ten rozehrál Libor Šindelář, jeho ránu ale dokázala zblokovat obrana domácích. Ku smůle Chotěšova se ale v následujícím závaru nejlépe zorientoval Josef Šlais, který se octnul sám před brankářem Radou a dokázal ho prostřelit. Aby toho nebylo pro domácí málo, Losiná za pouhé dvě minuty udeřila potřetí. Ve 34. minutě přišla přihrávka Václava Hajšmana na pravou stranu, kde byl Libor Šindelář a ten dokázal z ostrého úhlu zvýšit vedení hostů na 3:1. Pro domácí bylo hodně těžké se z těchto tří rychlých direktů vzpamatovat a hostující Jan Votípka tak dostal možnost zkusit to střelou z dálky, zamířil ale nad. Ačkoliv se do konce poločasu blýskl ještě Radek Veleman pěknou individuální akcí a na straně domácích přišli dva rychlé brejky, poločas skončil 1:3 a Losiná tak měla do druhé půle velkou výhodu. 

Tuhý boj až do posledních minut

Do druhého poločasu vlétli domácí velice aktivně s vědomím toho, že musí dohánět dvoubrankovou ztrátu. Hned v 52. minutě se dostali do zajímavé šance, ta ale skončila pouze zákrokem obránce Josefa Šlaise. Následný rozhový kop už ale radost domácím fanouškům přinesl. Přesně kopnutý rohový kop skončil přesně na hlavě Eduarda Molka, který přesným zakončením snížil stav utkání na 2:3. Tlak domácích pokračoval, akci z 55. minuty ale zastavilo břevno branky hostujícího celku. Utkání pokračovalo ve skvělém tempu a hosté dokázali opět potvrdit své kvality. V 58. minutě Jan Votípka poslal centr z pravé strany na rozběhnutého Dominka Kubalíka, který postupoval sám na branku a přesným zakončením do levého rohu chotěšovské brány opět navýšil vedení hostů. Domácí se ale nenechali zahanbit a přišli s bleskovou odpovědí. V 60. minutě pochybili obránci Losiné při přebírání hráčů a za domácí Chotěšov se opět prosadil Eduard Molek. Oba týmy tak od sebe opět dělila jediná branka a Losinou od postupu zhruba půlhodinka hry. V následujících několika minutách se ale blýskly oba brankáři. Jan Větrovský i Miroslav Rada zastavili nebezpečné šance svých soupeřů a utkání se tak začalo pomalu přibližovat do závěrečné fáze. Posledních deset minut utkání se domácí mermomocí snažili vstřelit tolik potřebný gól. Losiná se zatáhla před vlastní branku a to včetně bratrů Velemanů, silného útočného dua. S poslední minutou utkání přichází také poslední veliká šance. Domácí nezvládli dobře rozehrát přímý kop a do protiakce vyrazila dvojice Václav Hajšman a Jan Votípka. Přestože šli dva na jednoho obránce, nedokázali se ani dostat ke střele. V tu chvíli jim to už ale nemuselo vadit, zazněla totiž píšťalka rozhodčího, která znamenala návrat Losiné do B. třídy!

 

Foto: Kristýna Tillerová



Ohlasy k zápasu


TJ Chotěšov
Miroslav Bednář: Zápas, který svou kvalitou převyšoval ostatní zápasy okresního přeboru. Strhující přestřelka, která k naší smůle skončila vítězstvím Losiné. Ke konci už všem docházely síly, ale i přesto se stále snažili udělat něco se stavem utkání. Všichni moji spoluhráči si zaslouží pochválit, protože makali do poslední minuty. Bohužel....

TJ Sokol Losiná
František Karl: Poslední utkání a utkání o všechno. Po „zpackaném“ podzimu, kdy mužstvo řešilo spoustu problémů přišlo neskutečné jaro. Všichni věděli o co jde a zápas od zápasu se cíl přibližoval. To, že se po roce Losiná vrací do I. B třídy je zásluhou nejen hráčů, ale všech lidiček, kteří se motají kolem kulaté koule. A nelze zapomenout ani na fanoušky, kteří podporují své nejen na domácím hřišti, ale v hojném počtu i na hřištích soupeřů.



Sestavy


TJ Chotěšov
M. Rada [-] - D. Kubík [-] (85. Z. Hönig [-] ) , N. Vávrovec [-] , P. Eret [-] (70. V. Bednář [-] ) , P. Hasenöhrl [-] (75. O. Pešta [-] ) - P. Znášik [-] (75. M. Bednář [-] ) , L. Terber [-] , T. Vacek [-] , J. Jindřich [-] - D. Grössl [-] , E. Molek [-]

TJ Sokol Losiná
J. Větrovský [-] - J. Šlais [-] , K. Voráček [-] (78. O. Tic [-] ) , Z. Svoboda [-] , P. Novotný [-] - V. Hajšman [-] , R. Veleman [-] , J. Votípka [-] , L. Šindelář [-] - M. Veleman [-] , D. Zeman [-] (54. D. Kubalík [-] )

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.