Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2016 10:00

26.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Žirovnice udělala vydařenou tečku za sezónou, přehrála loučící se Hořepník


Branky


0

Na neutrálním hřišti v Počátkách, v nezvyklý dopolední čas, se odehrál zápas mezi Žirovnicí B a posledním Hořepníkem. Ač výsledek vypadá jednoznačně, v poli se odehrávala vyrovnaná partie. Hosté ale doplatili na útočnou sterilitu, a také na problémy na brankářském postě. Co prošlo na hořepnickou bránu, skončilo gólem. Hořepničtí se tak se soutěží loučí neslavně, po dvouletém účinkování v OP je od příští sezóny čekají pouze boje ve III. třídě. Naopak v Žirovnici mohou být se sezónou spokojení, konečné šesté místo je v silné konkurenci jistě úspěchem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas nabídl pouze jednu branku, autorem byl žirovnický Pavel Doležal

Zápas na překrásné trávě v Počátkách se od začátku nesl v ospalém tempu. Ani jedno z mužstev nenastoupilo k závěrečnému klání kompletní, což zejména v úvodní půli bylo patrné, když chyběla kvalita především směrem dopředu, hosté jí navíc postrádali také v bráně, na což také doplatili.

 

V první čtvrthodince toho příliš zajímavého k vidění nebylo. Prim na obou stranách hráli defenzivní hráči, proto není divu, že brankáři si první zákroky připsali až po dlouhých minutách. Jako první zahrozili domácí, Pavel Malý však v dobré šanci branku minul. Poté si na okamžik slovo vzali i hosté, po přesném pasu P. Dlouhého postupoval z úhlu sám na bránu Havlín, jeho tvrdou střelu však reflexivně vyrazil výborný Jurík.

 

Ve 23. minutě se poprvé měnilo skóre. Hostující brankář Tomáš Jelínek zaspal na brankové čáře, když si nedošel pro dlouhý pas Romana Hřiba, a nabídl tak snadné skórování Pavlu Doležalovi. Ten slušně poděkoval a poté s přehledem rozvlnil síť. Další šance první poločas, který nabídl pouze průměrnou podívanou, již nepřinesl. Za zmínku tak stojí jenom nastřelené břevno domácího Pavla Rysla z trestného kopu.

Výborný Jurík zhatil hořepnické šance na body, domácí poté udělili hostům lekci z produktivity

Jestliže v první půli toho hráči hrstce diváků mnoho nenabídli, po obrátce již byla hra obou mužstev výrazně atraktivnější, když se množily především šance, dobré i ty nejvyloženější. Co vše se dá zahodit ukázali především hosté, kterým při rozlučce s OP nebylo souzeno skórovat. 

 

Než přišly hořepnické tutovky, mohlo se ale nejprve dvakrát měnit skóre v žirovnický prospěch. Nejprve jeden z hráčů domácího týmu při svém úniku pouze trefil zády se otáčejícího náhradního gólmana M. Severu, poté ve slibné pozici po rohovém kopu hlavičkoval kapitán Hřib těsně vedle hostující svatyně. Poté začali úřadovat hosté, ale také domácí brankář Jurík. Ten nejprve dvakrát vychytal Romana Filipa, poté zneškodnil i gólovou šanci Martina Jelínka a nezaskočil ho ani centr Pavla Moravce, jenž překvapivě směřoval do brány. Dobrá akce Honzy Jelínka pak skončila těsně vedle žirovnické brány.

 

Tento úsek hry doslova volal po hořepnickém vyrovnání, to ale nepřišlo. Jak je jednoduché dát gól ukázal hostujícím hráčům žirovnický výběr. Nejprve se domácí prosadili z brejkové akce, kdy po křídle unikl Tomáš Severa, jenž poté namazal před bránu volnému Svobodovi, kterému už jen stačila nastavit placírka - 2:0. Až neskutečnou nemohoucnost hostů při zakončení pak potvrdil mladíček Havlín, jenž z metru hlavičkou přestřelil prázdnou žirovnickou bránu. 

 

Konec bezstarostného zápasu patřil Žirovnici. V 76. minutě zvyšoval na tříbrankový rozdíl  Tomáš Severa, jenž se prezentoval přesnou střelou ze dvaceti metrů. Brankový účet poté uzavřel žirovnický obránce Hřebecký, který podle hesla když nevíš co s míčem, dej gól, vystřelil z velké dálky, lehce chytatelnému míči se ale hostující gólman uhnul, čímž jen dokonal hořepnický zmar. Pro hosty je prohra krutá, neboť v poli drželi s domácími krok, bez jistoty v bráně se ale nehraje lehce. Tu naopak měli domácí, kteří si spravili chuť po nepovedeném vystoupení z předešlého kola. Výborného Juríka podpořili kvalitní hrou obránci, útočníci pak nabídli výbornou produktivitu. 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - vedoucí mužstva: Myslím si, že by utkání slušel trochu jiný výsledek. Bez gólů ale těžko pomýšlet na body, šancí jsme si zejména ve druhé půli vytvořili dost, zbrklost mladých hráčů byla však příliš veliká. Domácí si v zakončení počínali daleko lépe, dvakrát navíc těžili z toho, že v naší brance nastoupili hráči z pole. Pevně věřím, že příští rok bude sezóna pro nás daleko lepší, je to ale pouze na hráčích, jak k fotbalu budou přistupovat. Pokuď jako nyní, můžeme mít i ve III. třídě problémy. Nezbytné také bude rozšířit hráčský kádr a vyřešit problém s brankáři, od toho se vše bude odvíjet.



Sestavy


FC Slavoj Žirovnice B
J. Jurík [-] - J. Metlička [-] , M. Hřebecký [-] , P. Doležal [-] , R. Hřib [-] - L. Malý [-] , V. Morava [-] (72. Z. Jaroš [-] ) , T. Severa [-] , P. Rysl [-] - P. Malý [-] (45. A. Svoboda [-] ) , M. Žižka [-]

TJ Sokol Hořepník
T. Jelínek [-] - P. Moravec [-] , P. Dlouhý [-] , P. Zíka [-] , P. Vesecký [-] - L. Havlín [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , R. Filip [-] - J. Jelínek [-] , M. Severa [-]

Místo: Žirovnice. Počet diváků: 20. Rozhodčí: BEZSTAROSTA Jiří - SOSNOVEC Pavel (N), JELÍNEK František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.