P. Rysl 59.
1:4
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 15:30

17.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Foto + video : Rozjetý Božejov si smlsnul i na Žirovnici


Branky


59. P. Rysl - 35. J. Kumžák , 41. M. Havlík , 58. P. Kubů , 72. P. Kubů
0

U Budína se v rámci 17. kola OP hrál zajímavý zápas, ve kterém se střetla domácí rezerva Žirovnice s hostujícím Božejovem. Božejovští si v minulém kole vyšlápli na Počátky, takže do Žirovnice jeli se zvýšeným sebevědomím. Žirovničtí naopak třetí domácí zápas v řadě vůbec nezvládli. Hosté byli celý duel aktivnější, do poločasu si vypracovali dvoubrankové vedení, které po pauze ještě navýšili. V hostujícím dresu hrál opět prim Pavel Kubů st., jenž se stejně jako před týdnem blýskl dvěma góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas patřil hostům z Božejova

Tým, který po podzimní části sezóny přezimoval na 11. místě se 13 body, zatím na jaře válí. Po zápase v Obratani, ve kterém nedokázal využít svoje šance a byl potrestán prohrou 2:0, si minulý týden poradil s celkem z Počátek. Výsledek 4:2 božejovské očividně nabudil, když si svou aktivitu a dravost přenesli i do dalšího zápasu. Tentokrát to však neměli vůbec jednoduché. V Žirovnici zatím Božejov v posledních dvou letech nedokázal vyhrát a pokaždé odjížděl s debaklem nad 5 gólů.

 

Tentokrát to však bylo jiné. Už začátek zápasu naznačil, že hosté chtějí tuto velmi nelichotivou bilanci vylepšit a oproti všem předpokladům si odvézt i nějaké body. Z kraje zápasu to však byla klasická oťukávaná s minimem šancí na obou stranách. Domácí se poprvé dostali do větší šance při rohovém kopu z 10. minuty, kdy jeden z útočících hráčů zakončoval nad břevno brankáře Haška.  Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou až do 35. minuty, kdy po stříleném centru z pravé strany od Pavla Kubů ml. zasáhl domácí gólman Kadlec, od toho se míč pouze odrazil a po skrumáži při souboji o míč vyplaval zcela volný Jaroslav Kumžák, který střelou k levé tyči zavěsil. 

 

Hosté byli i nadále aktivnější a vytěžili z toho další gólovou příležitost. To když opět z velmi aktivní pravé strany odcentroval Kubů, na ofsajdové lajně se zapomněli dva hostující hráči, kteří už nestihli reagovat na míč přebírajícího Havlíka, který zvýšil ve 41. minutě už na 2:0. Na poločasovou přestávku tak odcházeli mírně opaření domácí do kabin s dvoubrankovým mankem.

Božejovský orchestr ve druhé půli řídil dirigent Pavel Kubů starší

Zápas přinesl i jednu kuriozitu. Bylo to minutu po začátku druhého poločasu, kdy se rodila akce hostí, jenže rozhodčí pískl ofsajd, ale v tu dobu ruka asistenta zůstala dole. Výrok sudího rozčílil hostujícího náhradníka Radka Kopejtka, který stál na úrovni asistenta rozhodčího. Viděl, že z jeho pohledu se o ofsajd jednat nemohlo a dal to tak i svými výrazy rozhodčímu najevo. Ten však na to zareagoval červenou kartou, a Božejovští  tím přišli o jednu možnost střídání.

 

Na hřišti běžela už 58. minuta, kdy po nádherném pasu za obranu od Kociána zvyšoval Pavel Kubů st. už na 3:0. V tu chvíli bylo na hostující střídačce velmi veselo. Domácí se tak dostali do situace, kterou proti tomuto celku dlouho nezažili a to že prohrávali o tři góly. Malou naději domácímu týmu však ještě vykřesal  Pavel Rysl, který snížil na 1:3 z pohledu Žirovnice. Tím se dostali trochu do výhodnější situace, protože Božejov prvních deset minut po obdrženém gólu ne a ne se zkoncentrovat na svojí hru, předváděnou v zápase.

 

Domácí toho však nevyužili, a tak přišel poslední hřebíček do žirovnické rakve. Opět po akci z pravé strany, kdy střídající Fučík poslal do běhu přihrávku Kociánovi, ten balón podržel, natáhl na sebe dva domácí hráče, kteří však nechali úplně volného Pavla Kubů st., který obstřelem brankáře udělal gólovou tečku za zápasem, ve kterém překvapivě, ale naprosto zaslouženě, se ze třech bodů radovali hosté z Božejova.



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Žirovnice B
Martin Pokorný - útočník: Zápas se nám vůbec nepovedl. Byli jsme pod soustavným tlakem soupeře, který naprosto po zásluze získal tři body.

TJ Sokol Božejov
Pavel Kubů st. - útočník: Zápas jsme začali opatrně a dařilo se nám Žirovnici nepouštět do koncovky a naopak si vytvářet šance. Dost jsme jich neproměnili, ale nakonec jsme šli do poločasu do dvoubrankového vedení, což nás uklidnilo. Ve druhé půli jsme si náskok pohlídali a zaslouženě pečetili výhru ještě dvěma góly.



Sestavy


FC Slavoj Žirovnice B
O. Kadlec [-] - L. Malý [-] , J. Omasta [-] , R. Hřib [-] , J. Metlička [-] - M. Rušil [-] (85. V. Morava [-] ) , J. Mach [-] (46. Z. Musil [-] ) , P. Rysl [-] , M. Duba [-] (79. M. Žižka [-] ) - O. Doležal [-] , M. Pokorný [-] (81. A. Svoboda [-] )

TJ Sokol Božejov
T. Hašek [-] - R. Koubek [-] , M. Havlík [-] (65. M. Fučík [-] ) , P. Kubů [-] , V. Kocián [-] , J. Kumžák [-] , P. Kubů [-] (81. J. Menhard [-] ) , J. Šátek [-] (58. J. Vacek [-] ) , J. Kumžák [-] , M. Carva [-] , O. Smejkal [-]

ŽK: 41. O. Kadlec , 55. J. Omasta , 62. J. Metlička , 74. P. Rysl , 77. Z. Musil - 58. O. Smejkal . ČK: 60. R. Kopejtko .
Hráči zápasu: P. Rysl - P. Kubů , V. Kocián .
Místo: Žirovnice. Počet diváků: 70. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - SOSNOVEC Pavel (N), KNĚŽÍNEK Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.