Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 15:30

8.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Veselá v domácím prostředí udolala Malenovice


Branky


0

Na Veselou zavítaly v sobotu Malenovice, které byly i papírovým favoritem v tomto utkání. Navíc brankář Adam Juráň inkasoval zatím jen tři branky a tak se čekalo, jak dlouho udrží čisté konto i v sobotu. Nakonec mu to vydrželo jen osm minut a domácí tým do půle dokonce hned třikrát rozebral obranu Malenovic. Ve druhé půli se utkání přitvrdilo, ale hostům se nakonec vyrovnat nepodařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvních osmi minutách viděli diváci hned dvě branky

V úvodu podzimu Veselá pomalu začala získávat spolu s Tečovicemi nálepku „zklamání podzimu“, alespoň co se výsledků a umístění týká. Dvě domácí, po sobě jdoucí utkání, chtěla proto Veselá využít k tomu, aby se této nálepky zbavila. Soupeře k tomuto činu neměla zrovna nejpříznivější, nicméně svůj úkol splnila a v obou zápasech naplno bodovala. Víkendové utkání s Malenovicemi ale přitom nezačalo pro domácí vůbec růžově. Zato pro Malenovice to byl začátek z říše snů. Čtvrtá minuta utkání, rohový kop, nedůsledné boxování míče gólmanem Červenkou a David Bartoň svou osmou brankou v soutěži se osamostatňuje na čele tabulky kanonýrů této skupiny.  Ale ještě neutichly dohady domácích diváků, co měl Petr Červenka udělat lépe pro zabránění hostům ve skórování a už se ocitl Tomáš Divoký v gólové pozici na druhé straně hřiště. To se ještě stav utkání neměnil, ale v 7. minutě už ano. V levém rohu malého vápna se objevil nepokrytý Michal Bodlák a odkrytý prostor u levé tyče trefil přesně, 1:1. Malenovice na podzim nejsou zvyklé příliš inkasovat a také brzké vyrovnání Veselé na jejich hře bylo v dalších minutách znát. Hráčů Veselé bylo najednou plné hřiště, vnutili Malenovicím svou hru a ti se uchylovali jen k dlouhým nakopávaným míčům na svá rychlá křídla. Červenkovi v bráně se ale vrátilo zpět sebevědomí a společně s bezchybnou obranou nedávali hostům šanci ke skórování. To domácím se dařila kombinace a proti jiným týdnům tentokrát i koncovka. V 22. minutě ještě Tomáš Pavel táhlou střelou z 25 metrů řádně protáhl brankaře Adama Juráně, který jen konečky prstů tahal míč nad bránu. O minutu později ale zleva z poza šestnáctky centroval Martin Dlabaja a našel hlavu Tomáše Divokého a Veselá se radovala, 2:1. Veselá byla v tyto minuty jednoznačně  pánem na hřišti a bylo jen otázkou času, kdy promění v gól  některou z dalších svých  šancí. Gólová pojistka nepřicházela a zahrozily Malenovice. Kolem 38. minuty se ale dvakrát vyznamenal Petr Červenka a závěr poločasu se pak už odehrál před brankou Malenovic. Po centru Tomáše Dujky ještě Tomáš Divoký hlavou neskóroval. A ani když přišel v téže minutě roh pro domácí a po něm nepřehledná skrumáž na brankové čáře Malenovic, ale ani opakované dorážky se neujaly a míč jen tancoval mezi tyčemi. V 42. minutě to ale přišlo. Roh Tomáše Dujky zprava našel na zadní tyči nedůsledně pokrytého Františka Žůrka a ten se stal devátým podzimním střelcem Veselé 3:1. Ještě před ochodem do kabin se Tomáš Dujka z půlící čáry pokusil překvapit lobem Adama Juráně v bráně Malenovic, ale něco tomu chybělo. 

 

Malenovice vsítily kontaktní branku, na body to však nestačilo

Diváci viděli nejlepší poločas veselských v podzimní soutěži. Dosud se o hře Malenovic nesly v regionu jen samá pozitiva a z jejich nepropustné defenzivy šel až strach. Bylo proto překvapením, kolik Malenovice nechaly Veselé prostoru pro jejich kombinační hru a hlavně střed pole domácím přenechaly úplně. Ve druhém poločase tempo utkání už nebylo tak strhující, ale 20 minut ještě patřilo plně domácím, kteří Malenovice k ničemu nepouštěli a ti marně hledali recept na dobře pracující zálohu Veselé. Pak přeci jen Veselá polevila a v 72. minutě přišlo snížení z kopačky hostujícího Marka Bartoně, který ideálně z hranice šestnáctky trefil k němu odražený míč po nedůsledném zákroku domácí obrany. Hosty kontaktní gól probudil a hned v 75. minutě byli blízko vyrovnání. Petr Červenka ale vytasil jeden ze svých famózních zákroků a u své pravé tyče zasáhl bezchybně. V poslední čtvrthodince se ještě do šancí tlačili domácí František Žůrek a Lukáš Klečka, ale bez efektu. Poslední vteřiny přinesly i módní prvek letošního podzimu  - souboj gólmanů v malém vápně. Co se brankaři  Zlámalovi  z Bohemians podařilo nedávno v I.lize takto skórovat, tak se odhodlává k tomuto kroku v posledních vteřinách stále více a více gólmanu i v nižších soutěžích. Tak i Malenovice se tímto  krokem snažily v poslední minutě při rohu přečíslit domácí obranu. Z podobného přečíslení Veselá  skórovala v 92. minutě v Tlumačově před dvěma týdny. Malenovice tentokráte tak úspěšné nebyly. Ba naopak odražený míč ještě ohrožoval prázdnou branku hostů. Střídající Ladislav Žaludek ale už míč víc kontroloval než atakoval, takže píšťalka rozhodčího Smýkala už jen odpískala konec tohoto pohledného a pro domácí úspěšného utkání. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera - sekretář Veselé: V živé paměti jsme měli ještě obě utkání s Malenovicemi v loňské soutěži. Na podzim jsme doma vyhráli 2:1 až po rozstřelu a to se hosté v tu dobu trápili na konci tabulky. Jaro už měli famózní a smetli nás v Malenovicích 3:0. Už proto jsme k dnešnímu zápasu přistupovali s maximální pokorou a s odhodláním nedat hostům prostor pro jejich typickou křídelní hru. Branka už ve 4. minutě v naši síti byl proto tak trochu šok a čára přes rozpočet, ale ve zbytku 1.poločasu jsme podali nadstandardní výkon a Malenovice ve všech směrech předčili. Celý zápas jsme sice nevydrželi v tomto nasazení a produktivitě, ale naštěstí to k celkovému vítězství stačilo, za což jsme všichni moc rádi. Dvojzápas doma, minule s Kostelcem a dnes s Malenovicemi nás už zastihl v konsolidované sestavě a 6 získaných bodů je pro nás tím stěžejním počinkem pro úspěšné účinkování v soutěži. Stále se nám totiž nedaří vozit z venku tolik bodů, kolik bychom si přáli a kolik bychom si možná za předvedenou hru i zasloužili. Sedm bodů z posledních tří kol je prima a ve zbytku podzimu se nám bude přeci jen lépe dýchat a věříme, že zvýšené sebevědomí úspěšně uplatní naši hráči i v dalších utkáních. Za týden na „letišti“ v Hulíně ho určitě budeme potřebovat jako sůl.

FC Malenovice
Josef Juráň - trenér Malenovic: Musím přiznat, že to z naší strany bylo totálně nezvládnuté utkání. Vůbec jsme se nevyrovnali s malým hřištěm, slabounký důraz v osobních soubojích, selhání v koncovce a totální výpadek v defenzivě, byly hlavní příčiny prohry. Pokud v sedmi zápasech tým obdrží pouze 3 branky a teď stejný počet za půl hodiny, je někde něco shnilého ve státu dánském, jak praví klasik. Nic na to nemění ani fakt, že jme přijeli bez tří hráčů základního kádru - tvůrce hry Mařáka -pracovní povinnosti a zraněných Brázdy a Zbranka. V průběhu utkání se navíc zranil Zimčík. Tým se snažil o vyrovnání, byl ale v křeči, podrážděný a jen díky benevolenci rozhodčího dohrával nakonec o 11 hráčích. Musíme si to pořádně zanalyzovat a patřičně se poučit z těchto chyb.



Sestavy


TJ Sokol Veselá
P. Červenka [-] - M. Odstrčilík [-] , T. Divoký [-] , T. Pavel [-] (89. V. Červenka [-] ) , M. Dlabaja [-] - T. Dujka [-] (90. L. Žaludek [-] ) , M. Čoček [-] , J. Červenka [-] , M. Bodlák [-] (63. L. Klečka [-] ) - D. Sokol [-] , F. Žůrek [-]

FC Malenovice
A. Juráň [-] - R. Střelec [-] , J. Bartoň [-] , V. Gazda [-] , Z. Zimčík [-] (60. T. Kovaříček [-] ) - D. Bartoň [-] , D. Torma [-] , J. Dorotík [-] , M. Bartoň [-] - T. Lhotský [-] , M. Struška [-]

ŽK: 29. D. Sokol , 34. T. Pavel , 78. F. Žůrek - 27. M. Bartoň , 33. J. Dorotík .
Hráči zápasu: T. Divoký , F. Žůrek - M. Bartoň .
Místo: Veselá. Počet diváků: 90. Rozhodčí: Smýkal Miroslav - Seidl, Gajdošík.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku