Kanonýr Václav Tomšů rozhodl utkání Nevšové v Tečovicích


Branky


0

Nevšová, která je považována za mužstvo jara, přijela v sobotu do Tečovic. Zatímco domácí Bivoj v minulém kole přišel o body v Otrokovicích, hosté překvapivě doma podlehli, sice až na penalty, Kostelci u Holešova. Samotné utkání v Tečovicích přineslo jedinou branku Vaška Tomšů, která rozhodla o třech bodech pro Nevšovou. Klub ze Slavičínska se posunul do vyšších pater tabulky a nebude již patrně mít starosti se záchranou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli se diváci v Tečovicích branky nedočkali

Ve slunečném sobotním odpoledni na dobře připravené hrací ploše se domácím postavil zdatný soupeř z Nevšové, který po zimním posílení na jaře ještě neprohrál a v tabulce je to znát.  Vypadalo to, jako kdyby hostující tým hrál na svůj útočný hrot Václava Tomšů, který se dovedl hlavně díky hráčské předvídavosti a dobrému výběru místa dostat dostatečně často do výhodných brankových pozic.  První šance však měli domácí, když po Škarkově uvolnění Frkalovu střelu Zámorský vyrazil a Bořutu v dobré pozici zastavil hvizd rozhodčího kvůli offside pozici.  Hosté pak získali mírnou převahu, dlouhý nákop do domácí obrany odvracel Zd. Šnajdr hlavou, na Šomanovo prodloužení hlavou ještě Tomšů nedosáhl a střely Studeníka a Šomana zablokovala domácí obrana.  Na druhé straně z brejku po Frkalově nahrávce střílel Bořuta mimo a Frkalova rána z dálky Zámorského neohrozila.  Na druhé straně po kombinaci Machače, Šomana a Münstera před domácím pokutovým územím hosté nakonec ani nevystřelili a z protiútoku domácí Frkal nedokázal dostat míč na lépe postaveného Bořutu.  Ve 24´ fauloval Škarek Machače, který poté již v přerušené hře oplácel  tak, že do Škarka kopl. Toto nesportovní představení však hlavní rozhodčí Ambroz ocenil pouze žlutou kartou, což vzbudilo nevoli domácí strany a celkově tak přispělo ke zbytečně vyhecované atmosféře.  V závěru poločasu střílel z 18ti m po zemi k tyči nebezpečně Tomšů, Křížek však bezpečně kryl a štěstí měl domácí gólman i po střele Strateného skoro od půlící čáry. Ten totiž dobře „četl“ hru a všiml si, že brankář Bivoje stojí na úrovni velkého pokutového území. Jeho dlouhý přehoz však skončil těsně vedle tyče domácí branky.

O výhře Nevšové rozhodl kanonýr Václav Tomšů

Na začátku druhé půle Tomšů střílel již uvnitř pokutového území cca 1m mimo domácí branku, chvíli poté Mikš z dálky netrefil a neprosadil se ani Münster z hranice velkého pokutového území. Domácí měli příležitost po Bořutově centru z pravé strany, ale lehce tečovaný míč dokázal Zámorský před Frkalem vyrazit. Pak kopali roh, který Frkal posadil na hlavu Zd. Šnajdrovi. Ten uvnitř malého pokutového území však poslal míč těsně nad. Z protiútoku založeného hosty po pravé straně se dostal k míči Tomšů a z jedné trefil křížnou střelou přesně k tyči bezmocného Křížka a hosté v 56´ vedli 0:1. Domácí ve snaze alespoň vyrovnat se tlačili dopředu, trestný kop Chudárka poslal hlavou Závoda jen do rukou Zámorského, Bořuta a Chudárek stříleli těsně mimo bránu hostí, po rohu Chudárka Zd. Šnajdr i Závoda z dorážky trefili pouze záda beků Nevšové a na Frkalův centr zleva nedosáhl Zámorský, Bořuta ani Závoda a míč tak prošel malým vápnem bez kontaktu do zámezí. Do otevřenější domácí obrany podnikali hosté rychlé protiútoky a sám Tomšů se minimálně 4x ocitl úplně sám v jasné pozici před domácím brankářem, který však všechny jeho pokusy zneškodnil. 5 minut před koncem si Křížek dokázal i přes zdí zakrytý výhled poradit také s trestným kopem Strateného. A když těsně před koncem hostující brankář vyrazil tvrdou umístěnou střelu Plachého z hranice 20ti m , zůstalo skóre nezměněno, hosté si odvážejí plný počet bodů a potvrdili tak dobrou jarní formu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Tečovice
Vladimír Kundera, funkcionář: „Hosté zodpovědným výkonem potvrdili, že se můžou prezentovat jako štika jarní části soutěže. Kdo ale ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby hlavní rozhodčí ocenil nesportovní chování Machače tak, jak měl podle pravidel – tedy ČK. Domácí tak i přes marodku budou muset v dalších zápasech ještě zabrat, aby minimálně potvrdili postavení získané tabulce a neměli pokud možno starosti se záchranou“

TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Na zápas jsme jeli s 11-ti hráči. Bohužel máme dlouhodobě probémy se zraněnými beky i s hráči, kteří mají pracovní povinnosti. Dnes do základu nastoupili i dva dorostenci a utkání jsme zvládli. V první půli byla hra vyrovnaná, v druhé jsme byli výrazně lepším týmem. Nutno vyzvednout kolektivní hru, hráči makali a zcela zaslouženě jsme vyhráli. Za to patří celému týmu dík, jelikož se jednalo o dosti "tvrdé" utkání, domácí často dohrávali souboje bez míče, nesportovně faulovali a můžou být rádi, že utkání dohráli v 11.



Místo: Tečovice. Počet diváků: 50. Rozhodčí: AMBROZ Zdeněk - SOJÁK Roman (N), HRBÁČEK Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku