Nevšová gólovou smrští smetla ve druhé půli vedoucí Příluky


Branky


1

Magnet kola se hrál v nedělním odpoledni v Nevšové. Přijel zde totiž lídr tabulky z Příluk, které navíc dlouho neinkasovaly. První poločas také patřil hostujícímu týmu, který poslal do vedení těsně před přestávkou Machalíček. To ještě hosté netušili, co je čeká ve druhém dějství. Kouzlo brankáře Kupky odčaroval po příchodu z kabiny kanonýr Václav Tomšů a za pět minut přidal svoji druhou branku. Hra hostí se sesypala jako domeček z karet a Nevšová vstřelila další tři branky, hosté dali výsledku kosmetickou úpravu až v samotném závěru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lídr tabulky z Příluk šel do vedení Machalíčkem

Utkání se hrálo na dobře připraveném nevšovském hřišti, ale za chladného počasí. Samotný zápas začal v režii domácích, hosté hráli velice opatrně a s velkým respektem k soupeři, který na jaře dosahoval  pod novým trenérem Ladislavem Durďou řady výborných výsledků. Domácí se tak snadno dostávali do pokutového území hostů, nastřelili postupně břevno, z trestného kopu tyčku a také blízko k první brance měl slovenský legionář Stratený, jehož střelu vykopával z brankové čáry hráč Příluku. Hosté však prvotní tlak Nevšové přečkali bez úhony, ale bylo vidět, že jsou nervózní a zcela zaskočeni aktivní hrou Nevšové. Postupně se však dostávali častěji na dostřel soupeřovi brány a tak se jim podařilo z rohového kopu skórovat Machalíčkem a to přesto, že Nevšová měla v první půli více ze hry, do kabin šla za stavu 0-1. Hosté se v prvním dějství dožadovali dvou pokutových kopů, ale píšťalka sudího Doležela zůstala němá. Nevšová ale předvedla především v úvodu utkání sympatický výkon, na který chtěla navázat i ve druhém poločasu.

Uragán Nevšové odstartoval Václav Tomšů, poté zkomletoval hattrick

Do druhé půle vletěli domácí jako uragán, nejdříve po faulu na Jakuba Dubce, proměnil pokutový kop Václav Tomšů a utkání vyrovnal. Poté následovala smrtící dvacetiminutovka domácích borců. Nejdříve Vašek Tomšů překonal do té doby pozorného gólmana hostů podruhé. Následně Radek Machač prošel z poloviny hřiště až do pokutového území a krásnou střelou do šibenice upravil na 3-1. Hosté byli zcela zaskočeni průběhem zápasu a nezmohli se téměř na nic. Domácí diktovali hru, bylo jich plné hřiště a jedna akce střídala druhou. Střídající Roman Vacula se ukázal jako skvělý technik a vymetl šibenici soupeřovi brány podruhé. Do konce utkání zbývala ještě půlhodina a na ukazateli svítilo skóre 4-1. I nadále Nevšová hrála svůj pohledný, kombinační fotbal a dvacet minut před koncem zkompletoval Vašek Tomšů svůj hattrick v utkání a upravil na 5-1. Hosté v tu dobu již hráli velice odevzdaně a tak se zápas dohrával v poklidu, k vidění byla zodpovědná hra domácích. Až deset minut před koncem Nevšová polevila a soupeř toho dokázal využít a upravil na konečných 5-2 v 83. minutě Frolkem. Diváci odcházeli velice spokojeni, jelikož domácí přehráli lídra soutěže ve všech směrech, viděli sedm branek, z toho hned pět v síti hostujícího brankáře Kupky.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Těžko se vyjádřit k utkání, kdy vás funkcionáři soupeře celý zápas uráží a napadají, komentují vulgárně každou situaci a zbytečně tak utkání znehodnotí. Z naší stany jsme toto těžké utkání zvládli hlavně proto, že jsme se plně soustředili na hru a nenechali se psychicky rozhodit. Jednoznačný výsledek hovoří za vše. Hosté na to, že jsou v tabulce první a zcela nepokrytě pomýšlí na postup, nepředvedli to, co se od nich očekávalo. Vrátili jsme jim tak vysokou porážku z podzimní části a zejména v druhé půli přehráli rozdílem třídy. Hráči bojovali, hráli výborně a zcela po zásluze zvítězili. Bohužel hosté neunesli debakl, který jim nováček soutěže uštědřil a hledali viníka jinde než ve své předvedené hře. V jarní části naše mužstvo zatím neprohrálo, slyšíme ze všech stran chválu na předvedenou hru, na to, že jsme mužstvo kvalitně posílili a doplnili a nerozumím tomu, proč v poslední době na místo toho, aby si soupeř přiznal, že je porazil lepší tým, hází vinu na někoho jiného. Můžu říci, že zatím nás herně přehrálo jen mužstvo Kostelce, které bojovalo a zcela po zásluze v zápase zvítězilo.

FK Příluky
Jaroslav Brabec, sekretář: Začátek zápasu byl aktivnější ze strany domácích, my jsme postupně vyrovnali hru a naopak začali v druhé půli poločasu tlačit na domácí branku. Dali jsme gól po standardní situaci a domácí nestíhali. Bohužel, jak je již to v Nevšové zvykem (proč asi??) hlavní rozhodčí opět pískal bez skrupulí pro domácí tým a nezapískal pro nás v prvním poločase dvě zcela regulérní penalty a spousty dalších faulů v poli domácím odpustil. Na můj dotaz proč je nezapískal odpověděl, že on pouštěl tvrdou hru. Nicméně snad jasný faul v 16-tce je pořád faulem podle pravidel a takové se pískat mají, nebo v Nevšové je to proti domácím zakázané?? V druhém poločase jsme udělali zbytečnou chybu a byla z toho penalta, samozřejmě pro domácí, jak jinak. Následně naši obranu postihnul nepochopitelný a výjimečný kolaps a o vítězi utkání bylo jasno. Prohráli jsme si to bohužel sami druhým poločasem, byť kdyby byl na hřišti rovný rozhodčí, asi bychom měli větší náskok z první půle a zápas se mohl vyvinout úplně jinak. Nyní to hráči musí hodit za hlavu a nachystat se na další domácí utkání. Co se týká pana rozhodčího, zvážíme podání protestu.



Místo: Nevšová. Počet diváků: 50. Rozhodčí: DOLEŽAL Radim - PAVELKA Ladislav (N), LOŠŤÁK Ivo (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
18. 5. 2016 13:14
Paní Urbanová je velmi naivní pokud si myslí že ''jejímu'' celku nepomahá v domácím prostředí sudí, když se tím i něktěří hráči Nevšové veřejně chvástají ! :) a koneckonců i samotná mužstva které na Nevšovou jedou už s tím tak nějak počitají ... Pořád nezapomenu na pana Rozhodčího který se nám po první půli smál všem do očí !! :D :D .. ale posily má Nevšová dobré o tom samozřejmě není sporu !! Od nich byla hra skvělá a férová ale od pana Doležala jak sám dával na jevo k smíchu :D !

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku