Lukov pokračuje v záchranářských pracech, na penalty zdolal Nevšovou


Branky


0

V Lukově se hrál duel domácího týmu proti nejlepšímu týmu jara - Nevšové. Nováček soutěže si věřil i na lukovský tým a šel do vedení ve 40. minutě po brance Michala Foltýna. Domácí tým srovnal ještě do poočasu, kdy branku vstřelil Kamenčák. Ve druhém dějství už diváci branku v Lukově neviděli a tak se šlo do penaltového rozstřelu. V něm Nevšová, stejně jako v utkání s Kostelcem u Holešova propadla a cenný bod navíc tak získávají fotbalisté z Lukova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nevšová šla do vedení Foltýnem, za domácí stihnul vyrovnat Kamenčák

V první půli byla vidět řada nepřesností a chyb na obou stranách. Přestože Nevšová byla papírovým favoritem, nepředváděla tu hru, na kterou byli její příznivci doposud zvyklí. Do šancí se dostávala sporadicky a domácí hráči dobře četli hru a nepřipustili dlouho změnu skóre. Až ve 40. minutě vystřelil stoper Nevšové z větší vzdálenosti a krásnou střelou překonal pozorného gólmana Lukova. Nevšovou branka nenakopla, ba naopak hromadila jednu chybu za druhou, hráči nebyli schopni dostat míč pod kontrolu a Lukov jejich laxní hru potrestal v závěru první půle vyrovnávací brankou. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu a o všem podstatném se mělo rozhodnout ve druhém dějství. Domácí tým si ale ověřil, že se dnes dá s nevšovským celkem hrát poměrně vyrovnaná partie.

Ve druhém dějství diváci v Lukově branku neviděli

Druhá půle byla přesnou kopií prvního poločasu, opět byla k vidění utrápená a překombinovaná hra hostů, Lukov hrozil zejména z brejků nebo z nepřesné rozehrávky Nevšové. Několikrát měli možnost lukovští měnit skóre, ale v koncovce byli nepřesní. Stejná situace byla na straně hostů, několik průniků a střel Machače končilo v rukách pozorného domácího gólmana. Diváci se tak branky ve druhém poločasu nedočkali, i když pár dobrých příležitostí si obě mužstva nakonec vytvořila, ale brankáři byli ozdobou tohoto duelu. Zápas skončil zaslouženou remízou a v pokutových kopech domácí nezaváhali a připsali si pro ně cenný bod do tabulky. Nevšová tak podruhé na jaře padla až v penaltovém rozstřelu, ale i tak jsou výkony nováčka velkým překvapením odvetné části. Lukov musí k záchraně udělat ještě několik kroků, zda to ale bude stačit, je zatím záhadou...

V penaltové loterii se štěstí usmálo na domácí tým

Lukov vyhrál na penalty 3:2 a bere cenný bod navíc.



Ohlasy k zápasu


SK Lukov
Michal Teplý, hráč: Lukov na svém hřišti přivítal ambiciozní celek z Nevšové, který před jarní částí soutěže výrazně posílil a na jaře ještě neprohrál v základní hrací době. Začátek zápasu patřil aktivním hostům, kteří se několika průniky do obrany domácích dostali k zakončení, ale jejich střely končily v náručí jistého Jokla v bráně domácích nebo mimo tyče domácí branky. Lukov hrozil rychlými přechody do útoku, kdy dokonce ve 20' vstřelil gól Kamenčák, ale rozhodčí branku neuznal pro ofsajd. Hra se v polovině poločasu vyrovnala a pozorná domácí obrana již nepustila soupeře do zakončení. Pak přišla 40', kdy hostující hráč ve středu zálohy nevěděl co s balónem, tak asi z 35 m vystřelil po větru a jeho střela nečekaně zapadla do branky domácích, kdy se ještě otřela o břevno. Všechny, včetně střelce branky to překvapilo... Lukov však bojoval dál a vytvářel si také šance. Ve 45' se na levé straně uvolnil M. Teplý, posunul balón na vollného bratra T. Teplého, který postupoval sám na brankáře a ideální přihrávkou naservíroval míč R. Kamenčákovi, který jej s přehledem uklidil do zcela odkryté branky hostů. Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. V brance domácích však čaroval brankář Jokl a vychytal všechny pokusy hostů. Nejlepší střelec soutěže Tomšů byl zoufalý a v tomto zápase mu nebylo přáno vstřelit branku. Hosté se snažili, ale domácí podnikali nebezpečné protiútoky, kdy T. Teplý, R. Kamenčák nebo M Holomek měli slibné příležitosti na vstřelení branky. Když se v 90' neujala ani střela M. Číka těsně nad hostující branku, ani pokus Tomšů, který levou nohou netrefil prázdnou branku, ale rohový praporek, přišly na řadu pokutové kopy. Tam opět kraloval domácí Z. Jokl, kdy z pěti pokusů chytl tři penalty (tu poslední střelci Tomšů) hostů a důležitý bod tak zůstal v Lukově.

TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: V zápase jsme zcela propadli a nepředváděli svůj kombinační fotbal jako doposud. Mysleli jsme, že se soupeř porazí sám. Nedařila se nám přihrávka, scházela myšlenka...vybrali jsme si zápas, kdy to prostě nejde. Ten musíme hodit za hlavu. Příští týden v derby se Slavičínem B zabojujeme a věřím, že hráči tento nepovedený výkon hodí za hlavu a v domácím prostředí zabodují naplno.



Místo: Lukov. Počet diváků: 150. Rozhodčí: NĚMEC Jiří - BÖHM Martin, PAVELKA Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku