Zachraňují se Slavičín připravil Nevšové první jarní porážku


Branky


1

Šlágr kola se hrál v Nevšové , kde dvoustovka diváků viděla souboj domácího nováčka se zachraňující se rezervou Slavičína. Nevšová na jaře ještě v základní hrací době neprohrála a věřila si i na FC FVD. To přijelo opět v silné sestavě v brance s Výpušťákem a v poli s divizními borci Tomášem Švachem, Mezírkou, Goňou a Horáčkem. Slavičín šel v první půli do vedení po hlavičce nestárnoucího Michala Švacha, ve druhém dějství přidal druhou branku hezkým volejem Bartoš. Slavičín vyhrál v sousedském derby zaslouženě a udělal důležitý krok k záchraně soutěže. Nevšová tak přišla o jarní neporazitelnost.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvodní branku zápasu vstřelil nestárnoucí Michal Švach

Zápas na skvěle připravené hrací ploše začal svižně a domácí šli do vedení již v druhé minutě. Hlavní (divizní!) arbitr ukázal, že gól platí, ovšem proti byl hostující pomezní laik Tlušťák, který nekompromisně zvedl ve sporné situaci praporek. Rozhodčí se tedy šel za ním poradit a k velké nevoli domácích fanoušků své rozhodnutí změnil a branku neuznal. I poté měli více ze hry domácí, do gólové šance se dostal Tomšů, ten však slabou střelou gólmana hostů nepřekonal. Další slibně rozvíjející se akci opět zastavil praporek hostujícího pomezního, který zřejmě přehlédl stopera hostů. Hlavní rozhodčí ho varoval, že pokud bude ještě v zápase chybovat, bude vyměněn. Hosté však přečkali úvodní desetiminutovku domácích, kteří již ve 12. minutě zapomněli na osamoceného Švacha, který bezpečně hlavou vsítil první branku v zápase. Hráči Nevšové se těžko vzpamatovávali z obdržené branky, nebyli schopni svoji hru uklidnit a soustředit se plně na svoji hru. "Divizní" obrana hostů byla bezchybná, Mezírka i Horáček se ukázali jako velice platní hráči a nepřipustili změnu skóre. Poločas skončil tedy hubenou výhrou hostů.

Pojistu pro rezervu Slavičína přidal mladíček Bartoš

Druhá půle dle očekávání nezačala tlakem Nevšové, ba naopak. Hráči Slavičína byli všude dříve, nedovolili domácím téměř nic, ti se snažili nakopávat, ovšem na hlavičkáře Slavičína, především Tomáše Švacha a Radka Bureše  to nebylo to pravé ořechové. Hned v úvodu hostující Slavičín pojistil své vedení druhou brankou a domácí zbytečně rezignovali. Předvedli navíc řadu nepřesností a téměř se nedostali ke střele na bránu. Za zmínku stojí snad jen střelecký pokus slovenského legionáře Strateného, který viděl, že gólman Výpušťák je vyběhlý a snažil se ho z větší dálky přelobovat. Ten však jeho chytrý úmysl vyrazil s vypětím všech sil na roh. V závěru ještě dvakrát zahrozil střídající Marek Váňa, ktery se dvakát ocitl v nadějné příležitosti, z toho jednou trefil tyč Zámorského svatyně. Hosté za předvedený bojovný a výkon si v Nevšové zasloužili vyhrát a určitě mohli v zápase ještě přidat další branky. Nevšová v zápase zklamala, hráči možná byli v derby přemotivovaní, nicméně tři body pro rezervu FC TVD jsou jejich první letošní výhrou venku a mohou Slavičanům hodně pomoci v boji o záchranu, když navíc Roštění i Lukov své duely prohrály.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Soupeř se dobře připravil na náš tým, posílil si obranu a to mu zajistilo výhru. Naše mužstvo nehrálo svoji hru, nedokázali jsme dát míč na zem a využít rychlých přechodů. Po obdržené brance jsme nebyli schopni se zkoncentrovat a utkání zdramatizovat. Slavičín chtěl vyhrát více a také zaslouženě vyhrál.

FC TVD Slavičín B
Luboš Hnilo, trenér: ,,Do utkání jsme přistoupili s velkou zodpovědností. Kluci plnili přesně to, co jsme si řekli v kabině. První branka přišla po pěkném centru Broni Fojtíka, kdy na zadní tyči hlavičkoval Michal Švach st. do šibenice. Poté jsme hráli velmi trpělivě. Domácí hráči jenom nakopávali dlouhé míče. Chvíli nám trvalo než jsme jejich hru načetli, ale potom už jsme si s tím poradili. Ve druhém poločase jsme opět hráli velice pozorně a trpělivě, domácí jsme k ničemu nedostali. Adam Bartoš přetavil svoji třetí velkou šanci v pojišťující branku a ta nás uklidnila. Byly tam ještě šance, které volaly po další brance, ale buď byl domácí brankář pozorný nebo my naopak nemohoucní. Pro nás zasloužené vítězství a hlavně velmi důležité tři body,“



Místo: Nevšová. Počet diváků: 100. Rozhodčí: KOSTELNÍK Tomáš - HRBÁČEK Pavel (N), TLUŠŤÁK Hynek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 6. 2016 01:35
Administrátor klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín
ale foto je z našeho (Veselá) listopadového zápasu v Nevšové :-)

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku