Horní Újezd si výhrou zajistil postup do Okresního přeboru po 21 letech


Branky


48. T. Kaláb , 62. R. Durda
0

Ve šlágru kola si fotbalisté Horního Újezdu vybojovali výhrou na hřišti druhé Litohoře postup do Okresního přeboru s předstihem dvou kol.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase branka nepadla

Největší šlágr kola a souboj o první místo byl k vidění v Litohoři, kde by v případě výhry hostů z Horního Újezdu, byl znám nový účastník Okresního přeboru. Litohoř, která nečekaně ztratila dva body na půdě předposledních Heraltic, mohla mít však případnou výhrou všechny trumfy ve svých rukách. Podzimní měření sil přineslo divokou přestřelku s nerozhodným výsledkem 3:3. Domácí tým nastoupil do zápasu jara v okleštěné sestavě, ale svojí důraznou hrouhostující tým na začátku první půle přehrával. Přesto mohli jít již ve 3. minutě do vedení hosté z Horního Újezdu, ale střelu Pavla Míči dokázal domácí brankář Ondřej Dvořák vyrazit. Domácí tým hrozil ze standartek, a na jednu z nich si v 18. minutě naskočit Lukáš Klejdus, ale jeho hlavičku mířící pod břevno vytáhl dnes famózní Pavel Hradecký do bezpečí. Ve 23. minutě pak vystřelil z jedné Astrit Kabashaj, ale Hradecký byl opět na místě. Po zbytek poločasu již domácí svou důraznou hrou nepustili hosty do vážných šancí, naopak jejich střelecké pokusy končili mimo. První poločas tak gól nepřinesl a rozehraná partie byla zcela otevřená.

Hostům pomohli k postupu chyby v domácí obraně

Druhý poločas však pro většinu ze 110 přítomných diváků začal nepříjemným šokem. Běžela teprve 48. minuta a domácí obrana otálela s odkopem tak, že se dostal k balónu Pavel Míča, který při postupování na samotného brankáře zvolil nahrávku Tomáši Kalábovi, který poslal hosty do vedení 0:1. Hosty tato branka uklidnila a začali lépe kombinovat. V 62. minutě pak přišlo další zaváhání v domácí obraně a s tím už si tak kvalitní a nejlepší střelec soutěže Radek Durda dokázal chladnokrevně poradit a poslal tak hosty jeden a půl nohou do Okresního přeboru. Domácím se nemohla upřít snaha, ale jejich průniky po křídlech dokázali hosté s pomocí jejich srůjce úspěchu Pavlem Hradeckým vždy vyřešit. Po závěrečném hvizdu tak mohly začít bujaré oslavy hráčů z Horního Újezdu, kteří svoji malou vesničku vrátili po 21 letech do Okresního přeboru. Gratulujeme!



Ohlasy k zápasu


TJ Litohoř
Šplíchal Pavel, trenér: Podali jsme velmi dobrý výkon a to hlavně v první půli, ale naše dvě velké šance jsme nepromněnili. O zápasu prakticky rozhodla chyba našeho stopera na začátku druhé půle. Hosté si pak výhru pohlídali. Musím však uznat kvalitu hostů a poblahopřát jim k postupu.

TJ Sokol Horní Újezd
Durda Radek, hráč: Jsem rád, že se Újezd po 21 letech vrací do Okresního Přeboru. Do sezóny nám dalovedení jasný cíl a ten jsme dnes splnili. Konec sezóny dáme prostor širšímu kádru.



Místo: Litohoř. Počet diváků: 110. Rozhodčí: KALINA Oldřich - SEDLÁČEK Petr, SVOBODA Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.