FOTO: Planá udolala Kameňák jedinou trefou


Branky


0

Kamenný Újezd po týdnu opět do poslední minuty trápil jednoho z favoritů soutěže. Nakonec ale svěřenci trenéra Vaníka opět odešli ze souboje bez bodu. Hosté totiž nenašli za celý zápas gólovou odpověď na Baloghovu branku. Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích či oznámkujte jednotlivé hráče!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nováček podržel domácí tým

Po týdnu čekal na Kameňák další těžký oříšek, ale výkon a těsný výsledek proti Nemanicím mohl svěřencům trenéra Vaníka dodat odvahy. První čtvrthodina nepřinesla žádnou zajímavější situaci a dala napovědět, že se odehraje bojovné, vyrovnané utkání. Planá se poprvé ozvala v 18. minutě, kdy se Kubíček už radoval z branky, ale zdvižený praporek na znamení ofsajdu změnu skóre nepřipustil. Zanedlouho na to vyrazil Dudák Řehořův pokus z bezprostřední blízkosti nohou na roh, po kterém už domácí udeřili. Míč doputoval k Baloghovi, který vsítil na 1:0. Poté přišly chvíle hostujícího celku. Stegbauerův centr hlavičkoval z velkého úhlu vedle brány Prokop, zanedlouho pálil těsně vedle brány Kotalík. Nováček následně našel v rukavicích nijak prudkou Píškovu střelu z vápna. Domácí zahrozili ve 30. minutě z další standardky, Pintérův dobrý centr hosté odhlavičkovali na roh. Ten ale Plané nevyšel a Újezd se řítil do rychlého protiútoku, kdy akci povedeně sehrál přes Stegbauera na Píška, ale jeho dobré zakončení vystihl Nováček a rychlým skokem míč vyrazil. Plánský brankář pak podržel tým i po dalším Píškově střeleckém pokusu. Před poločasem sympaticky ustál souboj ve vápně Adámek a jeho zakončení musel Dudák vyrazit nad břevno. A když po rohovém kopu neuspěl z jasné pozice ani hostující Petkov, šlo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Velkým stínem první půle bylo zranění domácího Sodomky, nejlepšího hráče minulého kola.

Ani tentokrát se Újezd branky nedočkal

Ve 49. minutě si míč postavil míč k trestňáku Řehoř, jeho pokus přes zeď ovšem Dudák přečetl a byl u tyče včas. Kamenný Újezd byl Plané naprosto vyrovnaným soupeřem, domácí nedostali jediný míč zadarmo, ale Újezd už se ve druhé půli tak snadno k zakončení nedostával, domácí obrana pracovala výborně. V 60. minutě Petscher hlavičkoval po centru možná trochu ukvapeně vedle. O deset minut později mohl Planou uklidnit Stropek, který natáhl k povedené střele z pětadvaceti metrů, a Dudák musel vděčně zaklepat na brankovou konstrukci – míč skončil na břevně. V další šanci byli opět domácí, Petscher ale bránu netrefil. A tak mohli hosté vyrovnat. V 76. minutě se ocitl za zády domácích beků Svobodný, jenomže se naplno projevila bolest Kameňáku – nulová efektivita v zakončení. Svobodný totiž míč v tutovce poslal mimo Nováčkovu bránu. Pak už si Planá závěr pohlídala. Hra Kamenného Újezdu, který na hřišti skutečně nechal maximum, tak ani tentokrát odměněna bodem nebyla, když po Nemanicích i s Planou padl kvůli jediné inkasované brance. 



Ohlasy k zápasu


SK Planá
Josef Cimburek (trenér): "Musíme být i za tohle upracované vítězství rádi. Kameňák makal, bojoval, nevzdal se a bylo to hodně těžké utkání. Z jejich strany se mi moc líbila hra Sládka na stoperu. Za nás vyzdvihnu brankáře Nováčka, který v první půli vychytal dvě šance a i ve zbytku utkání všechny situace vyřešil dobře."

TJ Sokol Kamenný Újezd
Jiří Vaník (trenér): "Jsem spokojený s tím, co jsme převedli, myslím, že jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, zejména ve druhém poločase bych řekl jsme byli i trochu lepší, měli jsme více ze hry a já musím klukům poděkovat za to, jak k tomu přistoupili. Jak minulý víkend s Nemanicemi, tak teď s Planou, což jsou obrovští favoriti naší soutěže. My jsme rozhodně ostudu neudělali a v obou zápasech odvedli vynikající výkon, za který si kluci zaslouží pochvalu. Má to hořkou příchuť v tom, že je to bez bodů, které my nutně potřebujeme. Body za výkon se bohužel nedávají, dávají se za góly, a ty my bohužel nejsme schopní dát, ačkoliv šancí jsme měli konkrétně dnes spoustu. Na šance jsme i vyhráli. Bohužel nám tam nic nepadne a je na nás v tomhle směru taková deka. Musíme to prolomit, jakmile to prolomíme, tak to někdo odskáče. Zatím se nám to prostě nepodařilo. Chválím kompletně celý mančaft, pokud chcete jednotlivce, tak Martin Sládek si zaslouží pochvalu, svým výkonem mě obrovsky potěšil a překvapil na pravém beku Petr Petkov a na 150 % si svůj úkol uhlídat Řehoře splnil Martin Samborský ve střední záloze. To splnil bezezbytku, Tomáše k ničemu nepustil a de facto tím rozložil hru Plané. Ta se do poslední chvíle strachovala o vítězství."



Sestavy


SK Planá
J. Nováček [9.0] - R. Kubíček [-] , T. Pintér [-] , M. Sodomka [-] (35. M. Beran [-] ) , M. Turek [-] - J. Adámek [-] , M. Stropek [-] , T. Řehoř [-] , T. Plojhar [-] (60. Z. Lexa [-] ) - P. Petscher [-] (87. P. Vobořil [-] ) , L. Balogh [-] (70. L. Fujdiar [-] )

TJ Sokol Kamenný Újezd
J. Dudák [-] - D. Průdek [-] , M. Sládek [9.0] , P. Petkov [-] , T. Chromý [-] - O. Bělohlav [-] , M. Samborský [-] , J. Stegbauer [8.0] , J. Píšek [-] - A. Prokop [-] (65. M. Beneš [-] ) , V. Kotalík [-] (46. M. Svobodný [-] ) -

ŽK: 26. P. Petscher , 49. T. Řehoř - 79. M. Svobodný .
Místo: Planá. Rozhodčí: Slepička Vít - LEIŠ Filip, BUŘIČ Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.