Napínavé derby mezi Novými Hodějovicemi a Mladým, rozhodl domácí Kolář necelých deset minut před koncem utkání


Branky


0

V 15. Kole III. třídy skupiny B se odehrálo na hřišti Nových Hodějovic derby, kde domácí přivítali nedalekého soka z Mladého. Vždyť vzdálenost obou hřišť je necelé 2 km a tak si mohli fanoušci z Mladého udělat pěknou nedělní procházku. Oba týmy měly v tabulce před vzájemným střetnutím stejný počet bodů, takže o náboj zápasu bylo postaráno.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hodějovice měly první půli více ze hry, ale jediný gól prvního dějství vstřelilo Mladé

Do derby nastoupili hráči mládského SK s netradiční sestavou. Jelikož ve stejný čas hrál soutěžní zápas i A-tým ,trenér hostů tak musel v sestavě improvizovat. V prvním poločase měl více ze hry domácí tým Hodějovic, ze kterých bylo vidět, že nic jiného než 3 body nepřipadá v úvahu. Mladé přehrávali především před vápnem a odtud měli i mnoho slibných střeleckých pokusů. Hostující brankář Dvořák, ale svou svatyni jistil a dodal odvahu hostujícímu týmu. Té se jako první ujal bojující Linhart, který ale tváří v tvář domácího gólmana Hřiba nepřekonal. Nové Hodějovice proto přidali na obrátkách a z toho vyplynuly i dvě hrozivé chyby jinak dobře hrajícího Kypty. Ani toho ale domácí nevyužili a s první změnou skóre přišli hosté, když se po krásném centru na zadní tyč prosadil hlavou do protipohybu domácího gólmana Souček – 0:1. Po obdržené brance domácí už hosty k žádné velké šanci nepustili, ale to samé platilo i na druhé straně. Hosté tedy s dobrou obranou udrželi poločasový výsledek na své straně. 

 

Mladé neproměnilo penaltu a Hodějovice v koncovce zápasu strhly výhru na svou stranu

Do druhého poločasu nastoupili obě mužstva se stejnou sestavou. Po úvodním oťukávání přišla po hodině hry pětiminutová gólová smršť. Nejprve díky nepřesnostem hostů v rozehrávce unikl domácí Jan Dvořák po pravé straně a krásnou střelou prostřelil svého jmenovce v brance Lukáše Dvořáka - 1:1. Hosté z Mladého, ale zbraně nesložili a za dvě minuty šli znovu do vedení. Po centru do vápna se ve zmatkující obraně domácích nejlépe zorientoval zkušeně hrající Souček a svojí druhou trefou dal na 1:2 pro Mladé. Stejný časový úsek dělil jako předchozí branku Mladého, dělila i ta vyrovnávající Nových Hodějovic. V 63. minutě se prosadil Lojka a bylo srovnáno 2:2. Poté měla hra celkem nezáživné dění, byla kouskována nepřesnostmi a fauly. Po jednom souboji ve vápně písknul rozhodčí penaltu proti domácím, ale hostující středopolař Szojka penaltu neproměnil. Začalo se hrát převážně na nákopy ze strany na stranu a po velmi vysokém nákopu z domácí obrany netrefil míč z první Novotný a skákavý balón udělal problémy i stoperské dvojici. Nejlépe se ve vápně zorientoval domácí Kolář, který svou trefou rozhodl utkání ve prospěch domácích - 3:2. 



Ohlasy k zápasu


FC Nové Hodějovice
Tomáš Aibl (trenér): "Začali jsme perfektně, ale bohužel nedávámě góly ani z těch nejvyloženějších šancí. Pak nás potrestal soupeř a šel do vedení. O poločase, ale panovalo v šatně odhodlání, že to kluci otočí. Taky hrálo vliv, že jsme první půli hráli proti větru. Ve druhém poločase jsme pak výsledek srovnali a za stavu 2:2 přežili penaltu. V 82. minutě pak rozhodl o našem vítězství Kolář, který odehrál výborný zápas."

SK Mladé B
Milan Novotný (hráč): " K derby jsme přijeli v hodně kombinované sestavě, krom tradičních opor, vypadl ze sestavy na poslední chvíli i kapitán Pešek. Dorostenci se kterými trenér počítal, byl jeden zraněný a jeden musel s áčkem, takže museli hrát kluci, kteří normálně nehrají. To se podepsalo na hře a dělali jsme hodně chyb, které nás stály výsledek."



Sestavy


FC Nové Hodějovice
M. Hřib [-] - D. Lojka [-] , J. Fodora [-] , M. Rudolf [-] , J. Rajtr [-] , M. Hrdlička [-] - L. Kolář [-] , J. Dvořák [-] , J. Šíma [-] , M. Jáchym [-] - M. Bárek [-] (85. Z. Kroupa [-] )

SK Mladé B
L. Dvořák [-] - M. Novotný [-] , J. Kypta [-] , D. Scheicher [-] , M. Zemek [-] - M. Ziegler [-] , L. Szojka [-] , M. Hybrant [-] , F. Souček [-] - A. Kolář [-] (80. J. Kotzina [-] ) , T. Linhart [-] -

ŽK: 65. M. Hrdlička , 67. M. Bárek .
Hráči zápasu: L. Kolář - F. Souček .
Počet diváků: 58. Rozhodčí: GRANEC Robert - BENEDA Petr (N), VONDRA Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.