Souboj ze špičky tabulky. Hrál se výborný fotbal pro diváky, shodují se oba trenéři


Branky


1

Vedoucí tým tabulky, Sokol Sýkořice, zavítal na výborně připravené hřiště v Pustovětech. Dramatické utkání nabídlo hezké branky a strhující zápletku. Tedy všechno, kvůli čemu stojí se na zápas vypravit osobně. Oba týmy dokázaly, že okupují nejvyšší patra zcela oprávněně a zejména pro domácí diváky to bylo tou nejlepší pozvánkou na další kola souteže, kde už se bude lidově řečeno lámat chleba.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas utkání, na který dorazil i početný tábor hostujících fanoušku, sice branku nepřinesl, ale hrál se od prvních minut pohledný fotbal. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a diváci se i přes absenci branek rozhodně nenudili.   Domácí začali mít po uvodních deseti minutách herně navrch a také si vypracovali tři golové situace, které ale brankář Růžička vyrešil. Sýkořice měly jednu vyloženou příležitost, ale Mutinský hlavičkoval z malého vápna pouze nad branku.

 

 

Vyrovnání až minutu po dvanácté

Branky začaly padat až ve druhém poločase. Nejdříve hosté využili zaváhání pustovětské obrany při bránění při rohovém kopu, kdy balon proletěl přes malé vápno a Kotcheraho ho doklepl do brány, to běžela 55. minuta. Hráčům Sýkořice ale radost z vedení nevydržela dlouho, protože hned za tři minuty přišlo vyrovnání. Bauerova střílela potkala jen rukavice výborně chytajícího brankáře Růžičky, ale odražený míč dorazil do odkryté brány V.Bičovský. Vyrovnávací branka domácí fotbalisty povzbudila a přitlačil hosty z nedaleké Sýkořice před jejich vlastní šestnáctku. Gól se zdál být jen otázkou času. A skutečně, brankář Řůžička i přes předešlé výtečné zákroky změně skóre nedokázal vzdorovat věčně. Zaváhání v rozehrávce využil Truksa a střelou k tyči poslal domácí v 68. minutě do zaslouženého vedení. Pustověty se od vedoucího gólu ale začaly soustředit spíše na bránění těsného vedení a to je nakonec stálo plný bodový zisk. Sýkořice přeskupily útok, do kterého poslali stopera a otevřneou hrou na maximální riziko zatlačili Pustověty ke konci utkání do hlubší defenzívy. Když už se zdálo, že se domácí přeci jen ke třem bodům probrání, přišlo vyrovnání. V nastaveném čase pustovětská obrana neuhlídala Mutínského, který vyslal nápaditou uličkou Kotcheru a ten překonal domácího brankáře střelou na bližší tyč, 2:2.

Bod navíc byl malou náplastí pro domácí

Atraktivní utkáním, kterému pomohlo i přesné řízení rozhodčím Dědkem, tedy rozhodovaly až penalty. Domácí si v nich alespoň trochu spravili chuť a připsali si jeden bod navíc.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pustověty
Václav Bičovský: Dneska to byl parádní zápas se vším všudy. Chvilku jsme prohrávali, chvilku vedli, na konec remíza, pak penalty. Diváci se určitě nenudili. Škoda té branky v poslední minutě, ale asi to tak mělo být.

Sokol Sýkořice
Petr Kovařík: Chci především poděkovat všem zúčastněným za skvělý a korektní fotbal, protože takové zápasy mají smysl a zejména diváci se při nich nenudí. S bodem jsem nakonec spokojený. Pustovětům gratuluju k výhře na penalty, bod navíc si za předvedenou hru zaslouží.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: DĚDEK Josef - SOSNA Vladimír, DĚDKOVÁ Gabriela.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 5. 2016 19:15
Děkuji všem z Pustovět za parádní zápas , super hřiště a gratuluji k výhře na penalty , určitě jste si bod navíc zasloužili za předvedenou hru . Takové zápasy mají smysl a všichni si to určitě užili. Ještě jednou dík za super zápas. Trenér Kovařík .