Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2016 17:30

3.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

7.0

Jídlo

8.5

Hrací plocha

9.5

Zázemí

8.0

Střelecké probuzení Veselé odnesl nováček z Lípy


0

V sobotním odpoledni se hrálo na Veselé místní derby. Zavítal zde nováček z Lípy, který v úvodním kole šokoval výhrou v Přílukách, ale ve druhém zápase doma vyhořel s Mladcovou. Domácí tým absolvoval dvě smolné porážky, nejprve doma vlastní brankou pět minut před koncem od hulínské Admiry a tu druhou od rezervy Slavičína. Veselá před tímto duelem s Lípou ještě nedala branku, v sobotu si to vynahradila a Lípě nastřílela dokonce čtyři góly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí do půle rozhodli třemi trefami o své výhře

Zápas měl několik premiér.  Poprve šla Veselá v I.B do derby se sousední Lípou. Porve na Veselé mezi trojicí  rozhodčích byla žena. Funkce AR2 se ujala Jarmila Kovářová z Valašské Bystřice. A byla s jejím výkonem mezi hráči i diváky naprostá spokojenost.  Až ve třetím kole našla Veselá svou tvář.  První dvě kola se Veselá herně trápila a  před v regionu očekávaným derby s Lípou si všichni až příliš uvědomovali, že další porážka by už znamenala psychickou deku.  V dobrém rozpoložení do utkání nevstupovala ani Lípa, kterou po nečekaném vítězství v Příluku naopak hned v dalším kole nachytala doma Mladcová a Lípa prohrála rozdílem dvou tříd (1:6). Očekávaný nervózní a opatrný začátek utkání ale trval jen 14 minut. To z nenápadné akce udeřil Roman Manďák, který v anketě redakce www.fotbalunas.cz O hráče roku obsadil pěkné 2.místo.  Před vápnem si navedl míč na pravačku a střelu z 18-ti metrů po zemi k pravé tyči ukryl ještě Křížkovi za obránce, takže ten už reagoval pozdě. Z domácích spadla nervozita  a začali se více prosazovat. Ale vše mohlo být úplně jinak, kdyby v 19. minutě Červenka nevytáhl fantastický reflexivní zákrok proti střele ze tří kroků, kterou vytěsnil s námahou nad břevno. Jistotou dnes oplýval stoper Odstrčilík, který nedal Procházkovi se Spáčilem dýchat a měl z nouze nového parťáka v Dujkovi a nově sestavená stoperská dvojice si rozuměla – vyšla z toho nula vzadu. Vpředu se vedle  Maňďáka dařilo i Šumšalovi, který se tentokrát blýskl i dvakrát střelecky ještě v prvním poločase. A oba góly stály za to. První byl po zemi k tyči mimo dosah brankaře Křížky a druhý v 44. minutě už na 3:0? To byl přetažený roh na zadní tyč a hlavička do protipohybu gólmana. Lípa odcházela do kabin jako opařená, Veselé výrazné vedení dávalo možnost odehrát druhý poločas v klidu.    

 

Veselá přidala ve druhém dějství ještě jednu bramku

V druhém poločase pokračoval Červenka v bezchybném výkonu v bráně domácích a hosté postupně ztráceli víru i chuť, že s výsledkem se jim něco  ještě podaří udělat. Vrchol zmaru nastal pro Lípu v 74.minutě, kdy obdrželi čtvrtou branku. To byl Michal Machalíček na hřišti přesně tři minuty, když ho ideální nahrávkou našel na malém vápně s chutí hrající Roman Manďák.  Obránce nikde žádný a Machalíček s Křížkou stáli proti sobě a čekali  jeden na pohyb druhého.  Válku nervů vyhrál  domácí zkušený forvard když Křížka to psychicky neunesl a jen naštvaně mávl rukou, že ho v tom obrana nechala samotného  a souboj předem vzdal. Machalíček pak placírkou pohodlně zvýšil na konečných 4:0. Lípa poznala, že rozdíl mezi vyrabovaným okresním přeborem (za posledních 5 let se 6 týmů přesunulo do I.B – Tečovice, Jaroslavice, Sehradice, Tlumačov, Veselá, Nevšová a dolů šly jen Louky a Březnice) a současnou I.B třídou je hmatatelný a herně i fyzicky bude muset přidat.  Veselá si naopak popravila  sebevědomí před dalším derby na horké půdě v Lužkovicích. A taky si ověřila, že i ve slátané sestavě se dá odehrát kvalitní utkání. Dnes okolnosti způsobily, že vedle hrajícího trenéra se představil v dresu domácích i hrající předseda.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Jedna vlaštovka ještě jaro nedělá. Ale i tak body to dnes byly zlaté. Navíc po bezchybném výkonu a v sestavě, která se asi už za celý podzim na hřišti nikdy nepotká. Dnes hrál opravdu každý kdo byl k dispozici. Už jsme si jeden z druhého dělali srandu, kdo ještě si skočí domů pro kopačky. Ani nemůžu napsat, kolik jsme dnes museli nahradit hráčů širšího kádru, nikdo by mi to tu nevěřil.

Lípa
Adam Simerský, hráč: Do utkání jsem nezasáhl, ale prohra v derby je krutá...



Počet diváků: 100. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - SKALICKÝ Libor, KOVÁŘOVÁ Jarmila.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku