Slovenský legionář v barvách Nevšové Peter Stratený rozhodl derby s rezervou Slavičína


Branky


52. P. Stratený (p.) , 89. P. Stratený - 70. M. Švach
3

Před zraky 250 diváků (dle zápisu o utkání, podle dostupných informací jich však bylo méně) se hrálo v Nevšové ostře sledované derby mezi domácím týmem a rezervou FC TVD Slavičín. Domácí tým zvolil k zápasu nedělní dopoledne, což mu víceméně nahrálo do karet, neboť hostující celek nemohl využít služeb fluktuantů. Divizní A tým hrál totiž ve stejném čase mistrovské utkání doma s Tasovicemi. Boj tak začal již u zeleného stolu, samotné derby přineslo tři branky a jednu červenou kartu, kterou si vykoledoval mladičký Michal Švach. Domácí tým rozhodl o své výhře až v 89. minutě, podruhé se v utkání  trefil Slovák Stratený a rezerva FC TVD tak nakonec odjíždí i přes dobrý výkon domů s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli diváci se diváci v Nevšové branky nedočkali

Slavičínská rezerva dorazila do 3 km vzdálené Nevšové s omlazeným mužstvem, ze širšího kádru divizního A týmu představila pouze brankáře Marcaníka a mladíka Bartoše, které podporovali zkušení Michal Švach st. a navrátilec z Rokytnice nad Vláří Milan Both. Utkání za trvalého deště začalo ze strany domácích velice opatrně a hosté měli mírnou převahu. V 15. minutě zahrávali trestný kop, kdy prudkou střelu Fojtíka, dokázal brankář Nevšové Zámorsky vytěsnit na roh. Nevšová se snažila uklidnit hru, ale hráči Slavičína vše přerušili v zárodku, často za cenu faulů. Tato tvrdá hra jim nesla ovoce a dostávali tak domácí nedobrovolně pod tlak. První půle skončila bez branek, hra byla víceméně vyrovnaná. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté, kteří i v sestavě bez fluktuantů dokázali s favorizovaným domácím týmem držet překvapivě krok.  Domácí tým začal první půli opatrněji. O všem se mělo rozhodnout ve druhém dějství a  diváci věřili, že s letním deštěm přijdou i branky.

Utkání rozhodl v 89. minutě slovenský legionář Peter Stratený

Nevšová do druhé půle vystřídala dva hráče ve snaze utkání zvrátit. Ale hosté si stále hráli svoji hru a domácí nemohli nalézt recept na jejich kvalitní obrannou řadu. Přesto se dokázal v 55. minutě uvolnit Beňo, který byl v pokutovém území faulován a byl nařízen pokutový kop. Ten bez problémů proměnil Stratený a poslal domácí do vedení. Hosté chtěli utkání vyrovnat, hra byla z obou stran urputná a často se kouskovalo. Blízko k druhé brance měl opět Stratený, který po přesné přihrávce Tomšů těsně minul soupeřovu bránu. Projevilo se tak "otřepané" nedáš-dostaneš a Slavičín dokázal ihned z protiútoku v 70. minutě po rychlém přechodu a přesné přihrávce vyrovnovat, střelou od tyčky do brány. Po vstřelené brance následovalo nesportovní chování hráče Michala Švacha mladšího, který projevil svoji radost z branky po svém a hanlivými výrazy počastoval hráče Nevšové i diváky (viz zápis o utkání). Zde je znění z oficiálního zápisu o utkání: Červená karta během zápasu, Použití pohoršujících, urážlivých nebo ponižujících výroků nebo gest, V 71. minutě udělen OT - ČK - za urážku diváků a domácích hráčů v přerušené hře po vstřeleném gólu s hanlivými výrazy v prostoru u pomezní čáry: "Vy zkurvení Nevšované, máte co jste chtěly, hajzlové. ČK udělena na pokyn AR2. Svoje mužstvo tímto znevýhodnil a po poradě s pomezním rozhodčím byl hráč za toto nesportovní gesto vyloučen. Domácí však zbraně nesložili a v 89. minutě zápasu z trestného kopu se Stratený nemýlil a poslal Nevšovou do vedení. Utkání tak skončilo těsným vítězstvím Nevšové, která tak dokázala svého rivala porazit po několika letech...

 

Oficiální web FC TVD:
Domácí se dostávali do nebezpečných situací zejména po dlouhých nákopech z hloubi obrany a po standardních situacích. Ty ostatně rozhodly celé utkání. Po vyrovnané první půli se domácí ujali vedení v 53.minutě z velmi přísně nařízeného pokutového kopu. Hosté kontrovali a dostali se do několika příležitostí. Tu největší měl Michal Švach starší, který šel sám na brankáře domácích, ale neproměnil. To se podařilo až střídajícímu Kalíkovi, který v 76. minutě tvrdou střelou k tyči nedal šanci velmi dobře chytajícímu domácímu brankáři a vyrovnal na 1-1. Následně došlo k vyloučení Michala Švacha mladšího za „urážku diváků“. Když utkání směřovalo k zasloužené remíze, tak do hry opět vstoupil hvizd rozhodčího, který v 90.minutě nařídil trestný kop z hranice pokutového území, který domácí proměnili.

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Těžké a vyrovnané utkání. Slavičín měl velkou vůli po vítězství a byl blízko k remíze. V zápase jsme schytali řadu tvrdých zákroků, soupeř hodně fauloval, z čehož jsme dokázali vytěžit a skórovat. Kaňkou bylo zbytečné nesportovní chování jejich hráče, který zcela nepochopitelně vulgárně urazil hráče i diváky Nevšové hrubými výrazy v době, kdy se jim podařilo vyrovnat a svůj tým tak znevýhodnil. Mužstvo Nevšové hrálo disciplinovaně a nenechalo se soupeřem nijak cíleně rozhodit.

FC TVD Slavičín B
Jiří Váňa - trenér: Věděli jsme, že utkání bude pro nás velmi těžké a do zápasu jsme vstoupili s odhodláním a nasazením. Kluci celý zápas makali a zodpovědně plnili svoje povinnosti. Po celé utkání jsme byli minimálně rovnocenným soupeřem proti legionářskému týmu Nevšové, ale zápas jsme nedotáhli do bodového zisku. Všem klukům bych chtěl poděkovat za velmi dobrý výkon...



Počet diváků: 250. Rozhodčí: TOMAN Stanislav - ZPĚVÁK Petr, SMIRNOV Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 8. 2016 16:48
Dobrý den,chtěl bych se timto vyjádřit k tomu, co převedli rozhodčí v tomto zápase a k tomu co napsali do zapisu.
To co je napsáno v zapise jsem tak nerekl,nechapu proc to rozhodčí takhle přehodnotili.
Nevsova predvedla co je u ni zvykem, vyhrát za každou cenu nad Slavičínem.
Omlouvám se za vulgární gesto, ale tak jako je to napsáno výše,tak to nebylo.
Stejný nazor na to ma: Tomas Kalik, Ondrej Flores,Adam Bartos, Štěpán Havlin, Jakub Kovář.
Mnoho úspěchů přejeme Nevsove, jen prosime aby to šlo i bez rozhodčích.
21. 8. 2016 21:38
Já nechápu co vám vadí tak jste prohráli noa co jako. Penalta byla jasná
21. 8. 2016 15:32
Nevšová to spolu s rozhodčím Tomanem opět doma zvládla bez střely na branku i tak vyhráli kdo tam byl vi o čem mluvím

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku