FOTO: Fotbalisté Veselé loupili v nedělním odpoledni v derby v Lužkovicích


Branky


0

Očekávané derby se hrálo na hřišti v Lužkovicích. Domácímu trenéru Křapovi už v sestavě chyběl Ivo Světlík, který odešel do Fryštáku, kde i trénuje. Hosté z Veselé si v minulém kole smlsli na nováčku z Lípy a byli v psychické pohodě. Začátek utkání vyšel domácím na jedničku, kdy se trefil mladičký Dominik. Hosté dokázali ještě do půle vyrovnat Divokým. Ten se stal později hlavní postavou tohotu duelu, když dvě branky vsítil, ale v závěru viděl po zbytečném zkratu červenou kartu. To už ale jeho spoluhráčům tolik nevadilo, neboť Veselá vyhrála 4:1 a dokázala toto derby opanovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení už ve 3. minutě, hosté ale srovnali

V tomto derby začali lépe domácí, když se již ve 3. minutě prosadil důrazný Dominik a vstřelil, jak se později ukázalo, jedinou branku domácích – ti velmi rychle vedli 1:0. Hosty to do kolen nesrazilo, přidali na důrazu a herně domácí hráče přehrávali. V 17. minutě zachránil Jenček gólovou šanci hostů, jenže z následného rohu obrana nepokryla nabíhajícího Divokého, který z hranice velkého vápna srovnal na 1:1. Hosté byli v těchto fázích herně lepší a díky pohybu a kombinaci zle zatápěli domácí obraně. Domácím po celý zápas zachraňoval co se dalo brankář Jenček. "Hned od 3. minuty jsme prohrávali, ale náš výkon se pak začal zvedat. Do poločasu jsme jen vyrovnali a řadu dalších příležitostí neproměnili. Prosazovat v ofenzívě jsme se začali až v druhé půli", hodnotí první dějství sekretář veselského klubu Zdeněk Kučera. Do kabin se tak za nerozhodného stavu a o všem podstatném se mělo rozhodnout ve druhém dějství, ale hosté naznačili v prvním poločase své možnosti. 

 

Veselá ve druhém poločasu vstřelila tři branky, Divoký musel pod sprchy

Ve druhé půli se domácím zranil Polepil a zvýšil tak počet zraněných hráčů na pět (!). Přesto se Lužkovice snažili o zlepšení výkonu, ale na rozjetou Veselou to nestačilo. V 58. minutě se Kučera dostal do vápna, před bránu nabíhající Janík míč nestačil poslat za Červenkova záda. Nedáš – dostaneš platilo i tentokrát. Hbitý Roman Manďák  z protiútoku zvýšil na 1:2. Domácí mohli srovnat v 60. minutě Zámorským, ale jeho střela těsně minula bránu hostů. V 77. minutě se prosadil Divoký a střelou z velkého vápna zvýšil na 1:3. Tentýž hráč byl v 85. minutě zbytečně vyloučen za urážku rozhodčího, který údajně otočil autové vhazování a víceméně to nic neřešilo. Domácí zcela rezignovali a přes rozhozenou obranu se dostal exligový Tomáš Dujka a v 89. minutě střelou k tyči zvýšil na hrozivých 1:4. V Lužkovicích tak mají nad čím přemýšlet, ve Veselé začala panovat spokojenost, mužstvo začalo bodovat a také střílet branky, což se mu v úvodních kolech vůbec nedařilo.

 



Ohlasy k zápasu


FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Domácí by se měli zamyslet nad posledními výkony, když ze dvou zápasů mají alarmující skóre 1:11. Trápí nás i rozsáhlá marodka...

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Všem, celému mužstvu včetně realizačního týmu, musím moc poděkovat za odvedený výkon. Derby v Lužkovicích jsme žili celý týden a důkladná příprava se vyplatila. Po derby s Lípou máme tedy úspěšně za sebou i to druhé, přiznám se, že pro nás prestižnější (náš předseda bydlí u lužkovického hřiště). Úvod utkání se nám ale vůbec nepovedl. Několik bravurních zákroků předvedl domácí brankař Jenček, ale třem gólům ve své síti nezabránil, vždy po precizní kombinaci. Škoda červené karty pro Tomáše Divokého, dnes střelce dvou branek. Bude nám v dalším utkání velmi chybět.



Počet diváků: 150. Rozhodčí: BLAŽEK Vladimír - NOHAVICA Radek, DOBIÁŠ Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku