Nevšová skolila Mladcovou a v tabulce nasadila k trháku


Branky


0

Šlágr kola se hrál v neděli odpoledne v Nevšové, kam zavítal třetí tým tabulky z Mladcové. Byl to i souboj dvou trenérských matadorů, Ladislava Durdi a Luďka Lošťáka. Vítězně z tohoto souboje nakonec vyšel domácí kouč, když Nevšová dokázala Mladcovou porazit. V první půli se hrál ale výborný fotbal nahoru - dolů, divácí viděli několik velmi dramatických momentů před oběma brankami. Ve druhé půli se už hra uklidnila, domácí tým zavřel svoji obranu a využíval každé příležitosti k rychlému brejku, což se mu nakonec i vyplatilo a po zásluze tak zůstaly tři body v Nevšové. Ta se na čele tabulky při záváhání rezervy otrokovické Viktorie osamostatnila a před svými pronásledovately má již čtyřbodový náskok.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nevšová šla do dvoubrankového vedení, hosté však ihned snížili

Ostře sledované utkání začalo v rychlém tempu, kdy více ze hry měli domácí. Vytvořili si postupný tlak, který korunovali brankou z rohového kopu, kdy míč usměrnil mezi tyče už v 10. minutě Slovák Martinus. Poté hosté zatlačili domáci k defenzivě ve snaze utkání vyrovnat. Domáci obrana však byla pozorná jak při rohových kopech, tak brejcích, které si hráči Mladcové vytvořili. Druhou branku přidala Nevšová ve 32. minutě, kdy střelu  dalšího Slováka v dresu Nevšové Petera Strateného nikdo netečoval a ta skončila za zády gólmana. Hosté reklamovali ofsajdovou pozici útočníka Nevšové, ale ten do hry nezasáhl a tak hlavní sudí Doležal branku uznal, i když pomezní rozhodčí nejdříve signalizoval ofsajd a posléze dal praporek dolů. Mladcová okamžitě odpověděla a snížila po dorážce  kanonýra Jirky Jaroše na poločasových 2-1. "Utkání bylo plné místy až příliš tvrdých osobních soubojů a našemu mužstvu trvalo čtvrthodiny, než jsme se tomto stylu trochu přizpůsobili, to jsme však již prohrávali. Už v 7.min. hlavičkoval domácí hráč osamoceně po rohovém kopu, naštěstí vedle tyče, v 10.min. po další hlavičce zasahoval Michal Černý. Za další minutu jsme již ale inkasovali, křížný centr byl prodloužený hlavičkou na zcela volného hráče domácích. Až po čtvrthodině vyslal Petr Votava první střelu na branku domácích, ti nám však i nadále dělali problémy rychlým přechodem do útoku, ve 20.min. vychytal Michal Černý domácího kanonýra. Ve 22.min. se v pokutovém území pokusil o oblouček Petr Votava, míč mířil nad břevno. V době, kdy jsme srovnali krok, jsme bohužel inkasovali podruhé. Na centrovaný míč z levé strany nabíhal v malém vápně Tomšů, nestihl jej sice zasáhnout ale míč skončil v síti. Lajnový rozhodčí zvedl praporek, hlavní rozhodčí po poradě však ukázal na střed hřiště. Nepochopitelné rozhodnutí a zvláštní výklad pravidel, hráč evidentně chtěl hrát a ovlivnil svým pohybem našeho gólmana, jednoznačně se dá říci, že jevil zájem o hru. Ale vem to čert, rozhodčí nám zápas neprohrál, ve druhém poločase mohl odpískat po penaltě na každé straně (ruka domácích ve vápně, zákrok Kahaji na pronikajícího hráče domácích). V době, kdy na tribuně ještě vládly emoce po druhé domácí brance, přišla naše bleskurychlá odpověď, přízemní střelu Rosti Slobodiana tečoval do sítě Jirka Jaroš. Těsně před přestávkou jsme pak dvakrát vystrašili domácího brankáře, nejprve dalekonosný pokus Dana Kahaji mířil těsně nad břevno, střelu Martina Jurčíka stihl domácí gólman vyrazit", hodnotí první dějství web Mladcové.

 

Domácí Vlachynský dal konečnou podobu výsledku

Druhá půle začala opatrněji, než ta první, Mladcová se snažila o vyrovnání, domácí čekali na brejkové příležitosti. Vyložené šance Nevšové nakonec přišly a ty si postupně vytvořili útočníci Tomšů i mladičký Fuksa, které však jen zásluhou výborného gólmana zůstaly neproměny. Přesto po výborné kombinační akci, kdy Fuksa našel u lajny Tomšů a ten pod přesnou přihrávkou pod sebe Vlachynského, který se nemýlil a propálil gólmana Mladcové v utkání potřetí. I nadále měli domácí více ze hry, hosté byli evidentně průbem utkání zaskočení a nedokázali nalézt recept na zodpovědnou obranou hru domácích, kterou skvěle dirigival Kuric s Foltýnem. Pět minut před koncem při ojedinělém průniku reklamovali nastřelenou ruku hosté v pokutovém území, ale bez odezvy. Zápas tak domácí dotáhli do vítězného konce a zcela po zásluze si připsali 3 body. "Dvacet minut druhé půle patřilo nám, několika našim akcím však chyběl kousek štěstí a více klidu, v největší šanci hlavičkoval v 64.min. Jirka Jaroš po rohovém kopu nad břevno. Pak musel vystřídal výborně hrající Martin Jurčík a to byl konec našim útočným snahám. V 73.min. jsme navíc propadli ve středu hřiště a rychlý kontr domácí zakončili třetí brankou. Utkání tak bylo rozhodnuto. V závěrečné desetiminutovce jsme pak několikrát nechali vyniknout nestárnoucího Michala Černého v brance, který chytil dva samostatné nájezdy domácích hráčů i hlavičku z malého vápna po rohovém kopu", tak viděli průběh druhého poločasu na webu FK Mladcová.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Těžké utkání jsme zvládli výborně. Soupeř má kvalitní mužstvo, ale na náš výborný výkon to tentokrát nestačilo Zejména v druhé půli jsme soupeře přehráli, měli jsme řadu šancí a skóre mohlo vypadat jinak. Všem hráčům patří díky za bojovný a zodpovědný výkon, který jsme korunovali plným bodovým ziskem.

FK Mladcová
Zdeněk Hrnčiřík, vedoucí: Do utkání jsme vstoupili vlažně a byli jsme za to potrestáni obdrženou brankou. Poté jsme hru vyrovnali a místy domácí i přehrávali. Pak ale domácí zvýšili "sporným" gólem na 2:0. Naštěstí jsme ihned korigovali a do druhé půle jsme šli s vírou, že utkání otočíme ve svůj prospěch. Bohužel jsme za celý druhý poločas nenašli recept na obranu domácích a těm se ještě podařilo zvýšit vedení a udržet ho až do konečného hvizdu.



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku