FOTO: Nováček z Němčic u Holešova v penaltovém rozstřelu přetlačil Veselou


Branky


0

Na hřišti v Němčicích u Holešova se představili v nedělním odpoledni fotbalisté z Veselé. Očekával se poměrně vyrovnaný duel, domácí celek umí na svém hřišti hrát, ale Veselá byla na tuto skutečnost velmi dobře připravena a na videu měla v týdnu zmapováno i němčické hřiště. Hosté šli do vedení už po pěti minutách hry, domácím se podařilo ve druhém dějství stav zápasu vyrovnat. V penaltové loterii se štěstí usmálo na domácí tým, který si připsal bonusový bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení již v 5. minutě zápasu

Domácí byli připraveni vlítnout na soupeře se svou nátlakovou hrou a neuvěřitelnou sílou v ofenzívě. Takto už jako nováček na podzim nachytali  doma Kostelec (7:2), Lípu (7:4) a Příluky (6:3). Hostující Veselá nemohla nereagovat na dosavadní úspěšnost Němčic na domácím hřišti a překvapila v prvních minutách Němčice rychlou kombinační hrou.  Hned první vážnější průnik zleva do vápna Němčic vyřešil Martin Dlabaja překvapivou střelou k bližší tyči, když  obrana domácích už se formovala na centrovaný míč. V 5. minutě to bylo rázem 0:1. V následných minutách  Němčice ukázaly kde je jejich síla a postupně svými střelami rozchytávali Červenku v bráně Veselé. Několik střel kromě toho ještě jen těsně minulo branku Veselé a jedna skončila na tyči. Šance se přelévaly na obě strany a do 25. minuty byly další závary a dvě tutovky i v malém vápně Němčic. Zvláště dorážka Divokého z otočky volala po gólu. Žádná z těchto akcí gólem ale neskončila v žádné ze sítí. A když gólem neskončil ani trestný kop ze  16-ti metrů (kopnuto domácími do zdi) po faulu gólmana Červenky mimo vápno při vyběhnutí proti Darebníčkovi, šlo se do kabin za nezměněného stavu. Jen brankář Červenka si ze souboje odnesl žlutou kartu.  

 

Domácím se podařilo vyrovnat v 64. minutě Křížem

Druhý poločas začal očekávaným náporem Němčic. Zejména mezi  50. a 65. minutou se Veselé příliš nedařilo čelit tomuto náporu a všechny odvrácené míče se okamžitě vracely zpět do obrany hostů. Právě po sérii rohů se podařilo domácím v 64. minutě skórovat. Míč odvrácený jen na dvacítku k lajně  domácí Kříž z voleje zleva křížmo polovysokou střelou vrátil přes celou bránu k tyči a to už přetížená obrana hostů nezachytila, srovnáno 1:1.  Na všechny střely domácích bezchybně reagoval gólman Petr Červenka a uváděl domácí střelce do zoufalství. Toho nejnebezpečnější a nejproduktivnějšího, obrovitého Pospíšilíka, dostal dokonce až na lavičku, když ten si v 80. minutě ve vzdušném souboji s Červenkou poranil nos a musel střídat. Do šancí se dostávala i Veselá. Několikrát háčkoval obranou Němčic Milan Šumšal, ale k finální střele se prakticky nedostal. Nejblíže brance na 1:2 byla Veselá v 75. minutě, kdy  Marek Dlouhý na půlící  čáře vybojoval míč na váhajícím stoperovi, posunul jej doleva Tomáši Dujkovi  a ten po dvou krocích ze  čtyřiceti metrů tlačil míč do odkryté levé části branky, jelikož gólman Sklenář  po rozehrávce nebyl ještě zpět na středu své branky. Střele na jistotu ale k tyči chyběl ještě metr a to stačilo  Sklenářovi aby  svůj úprk  k tyči  zakončil úspěšných skokem a vyrážkou míče. Závěrečných deset minut se znovu dostavil tlak domácích, ale už i oni mysleli na zadní  vrátka, aby neinkasovali a nepřišli o  všechny body.  Proto dospěl duel do závěrečného penaltového rozstřelu.

 

V penaltové loterii se štěstí usmálo na domácí tým

V něm se představilo v podobě střelců všech  22  aktérů, kteří tento zápas dokončili.  Hned v druhé sérii chybovali hosté, ale v následující je napodobili domácí a základní část tak skončila nerozhodně  4:4. Hned v šesté  sérii oba střelci selhali, v dalších třech  byli zase všichni aktéři úspěšní.  I když v té osmé domácí jen za pomoci tyče a jen tak tak že míč netrefil i druhou tyč. V desáté sérii veselský gólman nejprve lapil pokus domácích a v téže sérii sám chtěl celý rozstřel rozhodnout.  Podařilo se mu svého protivníka položit a odklonit na druhou stranu, ale svou ránu do opačné strany dal tak opatrnou a tak pomalou, že Sklenář ji ještě stihl zneškodnit. V 11. sérii Veselá nastřelila tyč méně šikovně  než  dříve Němčice a o majiteli bonusového bodu z tohoto utkání bylo rozhodnuto. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Němčice
facebook Němčic:

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Cesta k nováčkovi, byl to tak trochu pro nás krok do neznáma. Dosavadní výsledky Němčic doma nás i docela strašily a do toho ještě minulý víkend Němčice sahaly po bodech na Mladcové. Kluci ale pochopili, že musí do utkání vstoupit aktivně a maximálně soustředěně a to nám přineslo ovoce. Jednak jsme dali v úvodu gól, jednak jsme domácí svou hrou na celý poločas zaskočili. Síla Němčic v ofenzivě je ale až neskutečná a navíc ze všech pozic hoši stále střílí. Nepamatuji se, že bych viděl na podobné úrovni někdy utkání s více než dvaceti gólovými situacemi. Neskutečné a do toho ještě 22 penalt v rozstřelu. Myslím si, že divácky bylo utkání velmi zajímavé a že ti i zapomněli, jak velká je jim zima.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - NĚMEC Karel (N), GAJDOŠÍK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku