V derby rezervních týmů vyhrála otrokovická Viktorie až v penaltovém rozstřelu


Branky


0

Utkání ve Slavičíně nemělo favorita, navíc se oba celky musely obejít bez služeb fluktuantů. Diváci ve Slavičíně tak viděli zajímavý duel a hned šest branek. Hosté byli v první půli lepším týmem, dokázali z toho vytěžit dvoubrankový náskok. Domácí tým ale nesložil zbraně a v úvodu druhého dějství dokázal vyrovnat. V penaltové loterii byli šťastnějším týmem hostující hráči a berou bonusový bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli v první půli do dvoubrankového vedení

Slavičínské béčko hostilo v 8. kole 1.B třídy ambiciózní mladý celek rezervy třetiligové  Viktorie Otrokovice, která v této sezóně má ty nejvyšší ambice. V kádru hostí se objevilo několik hráčů širšího kádru áčka a na jejich hře to bylo znát. Do utkání domácí vstupovali s respektem vůči síle soupeře, ale s odhodláním se o body „porvat“. V jejich sestavě byl z fluktuantů pouze brankář Vypušťák, který musel narychlo zaskočit za zraněného Marcaníka. Hned od prvních minut  však začali Slavičané velmi  aktivně s vysokým presinkem donutili soupeře k chybám a hned v 9. minutě se ujali vedení důrazným Michalem Švachem mladším po hezké přihrávce Žáčka. Hosté se postupně začali osmělovat a po velmi rychlém brejku v 18. minutě srovnali Křivánkem na 1–1. Po té domácí úplně vypadli z rytmu a iniciativu i kvalitu měli na kopačkách hosté, kteří si vytvořili několik nebezpečných příležitostí a ve 29. minutě se ujali po chybě domácí obrany a následném přesném centru a nekompromisní hlavičce k tyči vedení 1–2. Hra FC TVD byla rozháraná a nepřesná a to především díky vysoké kvalitě hostujícího týmu, který jim nic nedovolil, neustále napadal a nutil k chybám. Po jedné z nich pohodlně trestal již 12-ti gólový střelec hostí Křivánek a do šaten domácí odcházeli se svěšenými hlavami a skóre 1–3. V obrat nevěřili ani diváci, ani dokonce někteří hráči.

Domácí byli střelecky efektivnější, když vstřelili dvě branky

Do druhé půle domácí opět vstoupili aktivně a vynutili si mnoho standartních situací, které výborně zahrával šestnáctiletý Dan Zvoníček.  Po dvou z nich se prosadili nejprve v 52. minutě  hlavou s trochou štěstí stoper Radek Bureš a hned o dvě minuty později Michal Švach st., k němuž propadla odražená střela a pro zkušeného středopolaře nebyl problém míč zasunout do sítě.  Hosté byli najednou vývojem hry a brzkým srovnáním zaskočeni a chvíli trvalo, než začali opět dobře kombinovat a ohrožovat domácí branku. Tu však bedlivě střežil Vypušťák a vyřešil s přehledem všechny nebezpečné situace. V samotném závěru utkání  tak měli blíž k vítězství nakonec domácí, když  si vytvořili důrazem tlak v pokutovém území, ale chybělo jim trocha štěstí. Konec utkání byl trochu nervozní a hlavní sudí to řešil pouze žlutými kartami. V řádné hrací době skončil výsledek remízou 3–3 a v penaltovém rozstřelu byli přesnější a nakonec i šťastnější hosté. Diváci ve Slavičíně ale sledovali poměrně zajímavý duel, který snesl přísné měřítko, navíc šest branek a také poprvé v sezoně penaltovou loterii. V příštím kole čeká na Valachy těžký duel na hřišti stále se lepšící hulínské Admiry, otrokovická Viktorie přivítá nováčka z Lípy.

V penaltové loterii se štěstí usmálo na hostující celek

V penaltovém rozstřelu byli přesnější a nakonec i šťastnější hosté, u domácích zaváhal zkušený Michal Švach. 



Ohlasy k zápasu


FC TVD Slavičín B
Jiří Váňa, trenér: Těsně před utkáním jsme museli řešit nečekaný hráčský výpadek, když s „áčkem“ na poslední chvíli musel odjet Tomáš Kalík a ve vysokých horečkách nemohl nastoupit kapitán týmu Broněk Fojtík. Věděli jsme navíc o kvalitách soupeře a tak nezbývalo než bojovat. Kluci se neskutečně zvedli ve druhé půli a dokázali s vypětím všech sil srovnat s výborně hrajícím soupeřem. V závěru utkání jsme dokonce sahali po třech bodech, ale ty byly nakonec pro nás vysoko. Bod za remízu beru a chválím kluky hlavně za druhou půli.

FC Zlínsko B
Lukáš Křivánek, hráč: Dostali jsme v první desetiminutovce góla, což nám moc nepomohlo do utkání, ale dokázali jsme se zvednout a do poločasu otočit vývoj utkáni na 1:3 . Ve druhém poločase jsme ztratili svůj dvoubrankový náskok už v 55. minutě, kdy domáci srovnali na 3:3. Dvakrát jsme nebyli důrazní po přímem volném kopu a domácí nás potrestali. Penalty jsme zvladli lépe my a bereme zaslouženě bod navíc.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: KŘENEK Rostislav - ZUBEK Radim, BLAŽEK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku