1:2p.
(0:1)
34. J. Nerad
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.09.2016 17:00

4.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Ani druhý penaltový rozstřel se Jankovu nevyvedl


Branky


0

Dva divizní nováčci se střetli v Jankově a odehráli spolu vyrovnanou partii. Na gól hostujícího Nerada odpověděl navrátilec do sestavy Jankova Smékal, v penaltách pak uspěli Ostrovští.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělí fanoušci

Dobrou zprávou pro všechny jankovské fandy byl návrat nejlepšího loňského kanonýra krajského přeboru Tomáše Smékala. Ten vyléčil problémy s třísly a poprvé si ochutnal divizní zápas. Že mu i divizní menu nebude cizí, potvrdil po pár minutách na hřišti, kdy hru Jankova notně oživil, navíc se postaral i o vyrovnávající branku svého týmu!

 

Utkání dvou nováčků zpočátku vypadalo jako souboj týmů z krajského přeboru. Divizní parametry snesly pouze oba fanouškovské tábory, které se staraly o kvalitní atmosféru a v prvních dvaceti minutách poutaly větší pozornost než dění na hřišti. Hru rozhýbal až ve 23. minutě po rychlém úniku na pravé straně jankovský Šebelka, jenž se dostal až do slibného zakončení, ale střelou doprostřed branky jen donutil hostujícího gólmana Süttöa k "haškovskému" zákroku nohami.

 

Süttö se vyznamenal o další tři minuty později, když po rohu Bočka vytáhl na břevno povedenou hlavičku Ilieva, právě v neděli slavícího osmadvacáté narozeniny. Z následného rychlého protiútoku si gólovku vytvořili také hosté, jmenovitě Novotný, ovšem své kvality předvedl také Hejníček a tvrdou střelu ostrovského útočníka vytáhl na rohový kop. Ten Jankov s problémy ustál, ale po dalším rohu z 34. minuty již kapituloval. Míč si v pokutovém území našel nejlepší hostující hráč Jaroslav Nerad a hlavou nikým nehlídán rozveselil nejen své spoluhráče, ale i hodně slyšitelný kotel vlastních fandů - 0:1. Do kabin tak odcházeli spokojenější hráči Ostrova.

Návrat okořeněný gólem

Kdo čekal po nástupu z kabin tlak Jankova ve snaze o vyrovnání, musel být zklamán. Domácí tým vypadal unaveně, jeho hra byla mdlá a pomalá. A tak přišla pomoc shora. Po standardní situaci Zajíce se od jednoho hostujícího hráče dostal míč k Tomáši Smékalovi, který si jako pravý ostrostřelec věděl rady a poslal ho nekompromisně pod břevno - 1:1. Tato poměrně šťastná branka domácí tým probrala a rázem jich bylo plné hřiště.

 

Především Smékal, jenž naskočil na trávník těsně před pauzou, dělal hostujícím zadákům velké problémy. Po jednom z jeho průniků měl na kopačce vedoucí gól oslavenec Iliev, avšak špička kopačky bránícího stopera radost jankovským překazila. V 61. minutě byl v akci znovu Smékal, tentokrát z pravé strany přihrával do tutovky Bočkovi, jehož zázračným zákrokem vychytal Süttö. V tento moment stáli všichni svatí při týmu Ostrova. Povedenou pasáž domácího týmu uzavřel trestný kop Šebelky, jenž mířil nad hostující branku.

 

Domácí měli stále více ze hry, ale více šancí si už nevypracovali. Sami přitom museli být hodně obezřetní, jelikož ofenzivní síla Ostrova byla velká. Naštěstí pro Jankov to v pravý okamžik neprokázal střídající Vrba, který se po pěkné kolmici dostal za jankovskou obranu, ale nepříliš povedenou střelou nechal vyniknout Hejníčka. 

Další penaltový nezdar

I ve druhém domácím zápase Jankova se diváci dočkali penaltového rozstřelu, i podruhé se po jeho skončení radovali hosté. Ve čtvrté sérii "panenkovským" dloubákem orazítkoval Boček břevno, a když všichni hostující střelci byli úspěšní, přibalili si na zpáteční dlouhou cestu jeden bonusový bod navíc!

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno autorem

Foto: Marie Vaňková a Michaela Mikešová



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „Druhé domácí divizní utkání, druhá prohra na penalty. Po úvodní brance soupeře jsme dokázali v 53. minutě navrátilcem do sestavy Tomášem Smékalem vyrovnat, ale vstřelit vítězný tříbodový gól jsme už nedokázali, přestože jsme k němu měli blízko. V penaltovém rozstřelu jsme proměnili čtyři z pěti penalt, hosté byli však stoprocentní. I tak jsme ani ve čtvrtém utkání ve vyšší soutěži neprohráli v normální hrací době!“

FK Ostrov
Trenér I. Filip: „Do Jankova jsme jeli s tím, že víme, že je to nováček soutěže jako my. Věděli jsme, že je to soupeř, který s námi asi bude také bojovat v dolní polovině tabulky. Hlavně jsme ale chtěli po dvou vysokých porážkách uspět. Hned od začátku jsme byli se soupeřem vyrovnaní a hráli jsme dobře. Nepouštěli jsme ho k ničemu, dostávali jsme se do brejkových situací. Celá sestava byla změněna hlavně v obranné fázi, to se nám vyplatilo. Musím říct, že to byla asi spravedlivá remíza. Jsme rádi, že se nám povedlo získat bonusový bod. Zápas se povedl Neradovi a brankář Süttö nás podržel v rozhodujících chvílích.“



Sestavy


SK Jankov
L. Hejníček [-] - V. Jirkovský [-] , F. Lošek [-] , M. Popelka [-] , J. Zajíc [-] - V. Bürger [-] (75. M. Cimerhanzl [-] ) , D. Maršán [-] (84. M. Kroneisl [-] ) , J. Šebelka [-] (70. P. Sedlic [-] ) , M. Boček [-] - M. Rytíř [-] (41. T. Smékal [-] ) , R. Iliev [-] (60. R. Pořádek [-] )

FK Ostrov
M. Süttö [-] - J. Nerad [-] , F. Tomáň [-] , J. Glanc [-] - M. Kobera [-] (30. J. Vrba [-] ) , J. Horváth [-] , M. Matoušek [-] , J. Tolar [-] (80. J. Liška [-] ) , J. Pachta [-] - J. Diviš [-] , M. Novotný [-]

ŽK: 40. J. Diviš , 73. J. Tolar .
Hráči zápasu: T. Smékal - M. Süttö , J. Nerad .
Počet diváků: 308. Rozhodčí: Brda Jan - DUCHOŇ Ivo, NOVOTNÝ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.