Raketový start rovná se tři body pro Mariánky


Branky


0

Hraje se to pak vesele, když v 18. minutě vedete 3:0. Vyprávět by mohli fotbalisté Mariánských Lázní, kteří bez větších problémů udolali Aritmu Praha.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedna chyba za druhou

Mariánské Lázně toužily po plném bodovém zisku a přání trenéra Purkarta začaly plnit už v 5. minutě. To Aritma vhazovala dlouhý aut na útočné polovině, jenže Hrabák chyboval a nechal se o míč obrat. Domácí se rychle zorientovali, poslali míč Tomáši Šilhánovi za obranu a ten prostřelil Starečka.

 

Za deset minut bylo znovu veselo. Podruhé chyboval Hrabák a u rohového praporku mu ukradl balón Kavalír. Z pravé strany prošel až do vápna a naservíroval ho z druhé vlny nabíhajícímu Matěji Kravarovi, jenž se krásně trefil zpoza vápna na vzdálenější tyč. I třetí brance, která padla o minutu později, předcházela chyba hostů. Turák ztratil míč na polovině hřiště a domácí se vrhli do protiútoku. Na malém vápně se balón odrazil znovu k Matěji Kravarovi a mariánskolázeňskému záložníkovi nevadilo ani to, že se do míče neopřel zrovna dvakrát ideálně. 3:0 pro Západočechy!

 

Hostující trenér Kubr se rozhodl ze hry stáhnout chybujícího Hrabáka a zraněného Maioneho, nahradili je Gajecký s Bogárem. I oni hře Aritmy pomohli a Pražané se v rámci možností vyrovnali domácím. Do obrovské šance se také dostal Bogár, když ho na malém vápně našel Turbák, jenže útočníkovi Vokovic by nestačilo ani „háčko“, placírkou poslal míč vysoko nad bránu Šmejkala. Domácí i nadále kontrolovali hru a hosté se trápili sami se sebou. „V první půli to byl od nás trapný výkon,“ nebral si servítky kouč Kubr. Aby toho nebylo pro Pražany málo, v posledních pěti minutách prvního dějství dvakrát zbytečně a nesmyslně fauloval za žlutou kartu obránce Kozel a hosté šli do deseti.

Mariánky kontrolovaly zápas

Ve druhém poločase se Pražané snažili zápas nezabalit a alespoň hrát důstojně. Vytvořili si náznaky šancí, kdy míč létal malým vápnem především po centrech Macka a Turbáka ze stran, ale úspěšní v zakončení nebyli.

 

Naopak inkasovali počtvrté. Jaroslav Sadílek utekl všem a prostřelil Starečka v bráně Aritmy. Bůra mohl dokonat svým druhým zásahem Šilhán, jenže zpoza vápna orazítkoval pouze břevno. Druhý poločas se víceméně dohrával, domácí byli spokojeni a hosté neměli fyzické ani mentální síly na potenciální zvrat.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Do zápasu jsme vstoupili fantasticky, v 18. minutě jsme už vedli 3:0. Potom jsme ještě měli šance a soupeři vyloučili hráče těsně před poločasem. Druhá půle byla už taková údržbová, jen se dohrávalo, ale ještě jsme nastřelili břevno a dali jeden gól. Strašně jsme chtěli vyhrát, věděli jsme, že se nám skupina našich soupeřů vzdaluje. Do zápasu jsme vstoupili na sto procent, kluci šlapali, nerad bych nikoho vyzdvihoval. Kolektivní výkon.“

SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: „Takovýto zápas se mi hodnotí těžko. Nejde ani tak o to, že jsme prohráli, ale jsem zklamaný z přístupu hráčů. První poločas neměl vůbec nic společného s tím, co jsme předváděli poslední zápasy. Zbytečně jsme si akorát pokazili reputaci. Do Mariánek jsme přijeli odevzdat tři body. Asi nikdy jsme neodehráli horší poločas, co jsem pátral v paměti.“



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - M. Lukáš [-] , T. Denk [-] (46. J. Šaliga [-] ) , M. Šácha [-] (83. J. Dubský [-] ) , T. Kabelák [-] (69. F. Labai [-] ) , T. Šilhán [-] (78. A. Novák [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] (70. D. Šlajs [-] ) , M. Jakubík [-]

SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - J. Kozel [-] , F. Podobský [-] (69. D. Baran [-] ) , C. Maione [-] (23. V. Gajecký [-] ) , F. Turbák [-] , T. Modr [-] , L. Hrabák [-] (23. I. Bogár [-] ) , M. Macek [-] (80. Z. Seidler [-] ) , J. Troníček [-] , R. Turák [-] (57. M. Pivrnec [-] ) , O. Rybka [-]

ŽK: 40. M. Drahorád , 43. T. Denk , 73. D. Šlajs - 41. J. Kozel , 56. J. Troníček . ČK: 45. J. Kozel .
Hráči zápasu: M. Kravar .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Melničuk Vladimír - TVRDÍK Ivan, HÁNYŠ Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.