FOTO: Dvě minuty stačily Labaiovi na rozhodující trefu


Branky


61. F. Labai
0

V takticky svázaném zápase bez pořádných příležitostí ke skórování vyšlo domácímu trenérovi Purkartovi střídání, když v 59. minutě poslal na hřiště útočníka Labaie. Ten se mu po chvilce odvděčil jediným gólem zápasu a zařídil důležité tři body Viktorii.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Taktika a nuda

Sobotní zápas mezi Viktorií Mariánské Lázně a Tatranem Sedlčany přinesl taktickou bitvu, která se příchozím divákům asi zrovna dvakrát nezamlouvala. Navíc padl pouze jediný gól, a tak bylo pravděpodobně záživnější i stát frontu na párek a čaj. Viktorka doufala v navázání na poslední utkání v Českém Krumlově, které zvládla a těsně zvítězila 0:1. Naopak Sedlčany chtěly napravit nezdařilý duel s Čížovou, která si ze středních Čech odvezla všechny body.

 

Od prvních minut se hrálo drtivou většinu času kolem středového kruhu a oba týmy čekaly na chybu toho druhého. Jenže moc chyb nepřicházelo a zkušení gólmani Šmejkal s Capouchem byli bez práce. Šmejkal musel být na pozoru před unikajícím Haasem po Kdolského pasu, ale Sedlčanští vytěžili jen rohový kop. „Hrálo se bez vyložených šancí, byl to spíš taktický boj ve středu pole,“ popsal dění na hřišti domácí lodivod Purkart. Přesto by se dalo říci, že domácí hráči působili nebezpečnějším dojmem, avšak svou platonickou slabou převahu nedokázali přetavit alespoň v nějaký nebezpečný závar ve vápně Tatranu.

Labai čas neztrácel

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Trenéru Purkartovi se ale povedlo střídání v 59. minutě, kdy odešel Šilhán a nahradil ho Labai. Hned za dvě minuty totiž zakombinovali na levé straně Lukáš s Kabelákem a druhý jmenovaný poslal míč mezi obránce na Francisca Labaie. Mariánskolázeňský útočník si napoprvé s Capouchem neporadil, ale míč se k němu příhodně vrátil. Capoucha následně obešel a uklidil balón do prázdné klece.

 

V závěru utkání se sice hosté snažili o vyrovnání, defenziva Viktorky ale nezaváhala a těsnou výhru uhlídala, sama naopak mohla vítězství pojistit, nebýt Capoucha. Mariánky tak slaví druhou výhru 1:0 v řadě. Sedlčany naopak podruhé prohrály a tuto krátkou sérii budou chtít utnout příští týden ve středočeském duelu s Dobříší.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Hrálo se bez vyložených šancí, byl to spíš taktický boj ve středu pole. Myslím si, že jsme byli malinko nebezpečnější a dokázali jsme vstřelit jednu branku, která byla rozhodující. Nerad vyzdvihuji, pochválil bych celé mužstvo. Kluci šlapali, potřebovali jsme tři body a šli jsme za nimi jeden jako druhý.“

TJ Tatran Sedlčany
Obránce J. Vystyd: „Hrálo se na pěkném hřišti za studeného počasí. Zápas byl vyrovnaný, zasloužená by byla remíza. Utkání moc gólových šancí nenabídlo. Gól jsme dostali po zbytečné chybě, což nás mrzí, protože jsme ztratili další body. Příští týden musíme vyhrát.“



Počet diváků: 200. Rozhodčí: Simbartl Václav - SZIKSZAY Ladislav, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.