Hlášky z policejních spisů v kauze Berbr

0

Média se v průběhu vyšetřování kauzy týkající se ovlivňování výsledků fotbalových zápasů zejména ve druhé a třetí nejvyšší fotbalové soutěži vytasila s mnoha hláškami funkcionářů a rozhodčích z policejních odposlechů, ke kterým se při nahlížení do spisu dostala. Některé z nich vám v dnešním souhrnu přinášíme na zlatém podnose a přidáváme i perly z rozhovorů s médii.

ROMAN BERBR

"Za Humpolcem stejně končí dálnice."

Roman Berbr v rozhovoru s rozhodčím Petrem Ardeleanu po barážovém utkání Příbram - Brno, po kterém si hosté stěžovali na výkon sudího. Více zde.

 

"Jenom jednoduše, jenom jednu politickou věc potřebuju, jo? Ty to pochopíš. V pondělí za mnou byl Pepa Krula. Jenom ho potřebuju, ho pozdravuj potom. Ze zbytku udělej suchej hajzl."

Roman Berbr informuje rozhodčího Pavla Královce před finále poháru Sparta - Liberec o své schůzce s funkcionářem Letenských. Při zápase pak sudí ani po upozornění VAR nevyloučil v klíčovém okamžiku sparťana Frýdka, jenž šlápl na protihráče, a Pražané zvítězili.

 

"Máš hodného s Asiatama."

Roman Berbr probírá s rozhodčím Karlem Hanouskem, že bude pískat zápas "hodné" Chrudimi s Jihlavou.

 

"No není, vole, není. Nebuď tak nadšenej. No ty vole… Jako… Ty jsi mě nepochopil, když jsem s tebou mluvil?"

Roman Berbr reaguje po zápase, který Chrudim prohrála 1:2, na Hanouskův dojem, že je všechno v pořádku.

 

"Budeš postupovat do ligy. Kdyby si se chtěl splést pro domácí, tak ty hlasy vyškrtnu, jasný?"

Roman Berbr rozhodčímu Janu Cihlářovi.

 

"Tam udělej Hájek, Raplík a tu holku."

Roman Berbr v telefonátu sděluje Václavu Kohoutovi jeho představu o nominaci rozhodčích na utkání Živanice - Vyšehrad. Více zde.

 

"Já jsem nikdy neříkal, že chci, abys byl spravedlivej. Když k tomu teďkon takhle přistupuješ, to zase jsem zaskočenej trošku."

Rozhodčí Jiří Musil si musel po zápase Vyšehradu s Chrudimí vyslechnout telefonát od Romana Berbra.

 

MICHAL KÁNÍK

"Jediný, o co mě poprosil, už mi volal, aby to pivo bylo fakt nachystaný, aby nevypadal za vola."

Michal Káník se domlouvá s Romanem Rogozem o odměně za údajně ovlivněné utkání.

 

"Byl za ním Formule a řekl mu naprosto jednoznačně, jo, že jede Formule s náma, a kdyby jako poškodil cukr, tak že to bere jako podvod."

Michal Káník v rozhovoru s Romanem Rogozem. Berbr nebyl jen "Náčelník" a "Taťka", ale že s přezdívkami zavítal i do motoristického světa.

 

"V prvním poločase byl hodně statečnej, to s ním nemluvila ani klika od dveří."

Michal Káník informuje Romana Rogoze, že sudí Tomáš Grimm dělal v utkání Radotín - Dobrovice proti domácím, co mohl.

 

ROMAN ROGOZ

"Jsem si pro jistotu legendu pozval, že ho potřebuju, a teď už jako doopravdy. Tak jako říkal, no tak v 11:30 tam teda přijedu, no. Říkám, hele, já, dejme stranou prdel a teďko pojďme něco vymyslet. Nechci nic zvláštního, než jenom jako říct mu, co by chtěl, no, aby to by snad zvládnul, ne? Říct, vole, že chci Zagorovou a Gotta."

Roman Rogoz prozrazuje Michalu Káníkovi, že má domluvenou schůzku s Jozefem Chovancem, kde si chtěl objednat sudí podle svého výběru.

 

"Prostě zkuste trošku fandit, zatím je to takový jako, zatím je to takový, že nevím, jestli nejste s Líšní. Kluci prostě jenom vám to říkám, vyhrát musíme, jo, a jste jako odborníci, abyste to zvládli."

Roman Rogoz o přestávce utkání Vyšehrad - Líšeň v kabině rozhodčích.

 

PAVEL KRÁLOVEC

"Chtěl, abych pozdravoval pana Krulu a abych si v tom zápase nedělal žádné problémy. Abych pískal, co vidím. On to říkal tou svou hantýrkou." Následně dodal: "Já tu politickou věc chápal právě v tom, že mám vyřídit pozdrav panu Krulovi."

Rozhodčí Pavel Královec pro deník Sport přiznal, že ho Roman Berbr kontaktoval a Královec se hájil výše uvedeným tvrzením, když mu Berbr do telefonu před utkáním Sparta - Liberec sdělil mimo jiné, "Ze zbytku udělej suchej hajzl".

 

PETR ARDELEANU

"Stejně jsem radši, když je Jarda nadšenej než Brno."

Rozhodčí Petr Ardeleanu je rád, že byl šéf Příbrami Jaroslav Starka spokojen s jeho představením v baráži o 1.ligu mezi Příbramí a Brnem (0:0). 

 

TOMÁŠ GRIMM

"Až budeš mít čas někdy nebo půjdeš na procházku, tak mi cinkni, máš u mě deset petek."

Rozhodčí Tomáš Grimm vyzývá kolegyni s praporkem Janu Štychovou, aby si u něho vyzvedla odměnu.

 

ROBERT HÁJEK

"Je mi to úplně jasný. Povolení zabíjet."

Rozhodčí Robert Hájek po telefonátu s Romanem Berbrem o utkání Živanice - Vyšehrad.

 

TOMÁŠ LINHART

"Něco jsem pro to udělal, to znamená čtyři hráči, co měli hrát, nebudou hrát, ze základu, a dva, co budou zejtra hrát, vědí, která bije."

Tomáš Linhart, předseda Chrudimi, ujišťuje Romana Rogoze, že jeho celek nenastoupí proti Vyšehradu v plné síle.

 

JAN NEZMAR

"Na červenou jsem nejel nikdy, možná někdo řekne, že tohle je oranžová."

Jan Nezmar si pro Seznam Zprávy vybavil, že se mu nelíbila nominace Petra Ardeleanu na utkání Slavie s Olomoucí.

 

Rozplétání chobotnice kolem Romana Berbra je možná ještě na samém začátku. Je možné se tak těšit na spoustu dalších zajímavých hlášek, které časem vyplynou na povrch. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou