FOTO: Horváth na benefiční akci sundal dres a proháněl asistentku rozhodčí

0

V neděli se v Domažlicích konala první část benefiční akce na podporu bývalého velmi dobrého fotbalisty a trenéra, Jiřího Šámala, kterému do života vstoupila nemoc ALS. V benefičním utkání, kde se střetl výběr zmíněného trenéra a výběr Jiskry Domažlice, se na hřišti objevili například Pavel Horváth, Zdeněk Bečka, Martin Ticháček, nebo již bývalý profesionální rozhodčí Pavel Královec.

Před samotným začátkem hlavního zápasu se na hřišti představila domažlická mládež, a to v několika tréninkových utkáních. I zde mohli diváci vidět mladé naděje západočeského fotbalového celku, které následně podpořil v tvrdém trénování i zminiňovaný Pavel Horváth.

 

Následně předseda klubu, Jarda Ticháček, spolu s Jiřím Pojarem (PR manager klubu), přivítali všech 540 platících diváků, poděkovali za návštěvu a případné příspěvky do připravených uzamčených krabiček. Po popřání příjemné zábavy se čestného výkopu ujala hlavní postava celého příběhu, Jiří Šámal.

 

Fotbalové utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou 8:8, i když "Team Jirky Šámala" po poločase vedl 5:3. Pavel Horváth, hrající v modrobílém dresu, se v poločasovém rozhovoru nechal slyšet: "První půli jsem hrál spíš za žluté, tak teď snad už budu hrát za své modrobílé." A také se mu to povedlo. Nejdříve však po několika podle něj sporných situacích, kdy byl, případně nebyl odmávaný ofsajd, začal proháněl asistentku rozhodčího, Hedviku Mifkovou, dokud se neunavil.

 

Ale byl to právě on který v závěru utkání po pěkné akci srovnal na konečných 8:8. Následnou oslavu spojil se svléknutím dresu a během kamsi mimo areál, kde však žádní fanoušci nebyli. Nicméně i tomuto místu vzdálení diváci se příjemně bavili, což byl jeden z účelů této akce.

 

Po závěrečném hvizdu diváci ve stoje a s potleskem děkovali nejen hráčům, ale také rozhodčím tohoto utkání, kteří byli na hřišti ve složení Pavel Královec - Václav Kubec, Hedvika Mifková. Po utkání ještě hráči v čele s Pavlem Horváthem rozdávali úsměvy a fanoušci se s nimi mohli vyfotit.

 

Prezident TJ Jiskra Domažlice, Jaroslav Ticháček, po utkání sdělil:

"I když jsme touto akcí nepodporovali šťastnou událost, snažili jsme se, aby se všichni bavili a aby byli všichni šťastní. Ani jsme nečekali, že přijedou všichni fotbalisti, kteří se zde objevili a chtěli udělat radost Jirkovi Šámalovi, který sám přijel, aby byl akci účasten. Vybraly se nějaké peníze, které věřím že mu pomohou. Byl to hezký den, kde se představila i naše mládežnická akademie a věřím, že se všichni pěkně bavili."

 

Jeden z hráčů utkání a hrající trenér domažlického B-týmu, Pavel Javorský:

"Situace, ve které se Jirka nachází je hodně smutná a jediná možnost, jak mu pomoci, je teď ta finanční. Proto jsme se všichni jeho přátelé rádi sešli a uspořádali tuto akci. Když jsem pak Jirku viděl, věřím, že mu to udělalo radost a sílu. Věřím, že on bude bojovat. Já mu budu držet palce.

Mimo situaci s Jirkou, jsem moc rád, že jsem se viděl s klukama, se kterými jsem se neviděl 10 i více let. I když to bylo za této situace, musím říct, že jsem je rád viděl, protože jinak bych se s některými na hřišti už asi nepotkal. Zároveň se povedlo počasí a přišlo i hodně lidí, kteří věřím, že se dobře bavili." 

 

V galerii můžete najít spoustu fotografií z celé akce, včetně soupisky všech hráčů a spousty vtipných momentů.

 

ROZHOVORY PO UTKÁNÍ:

 

 

 

 

ZÁZNAM Z CELÉHO UTKÁNÍ MŮŽETE SHLÉDNOUT ZDE.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou