Český tým na EURU pohledem statistik

0

Cesta české reprezentace šampionátem skončila ve čtvrtfinále, což znamená že naši hráči odehráli o dvě utkání méně než například vítězní Italové. Právě hráči Azzuri statistikám na turnaji dominovali.

Patrik Schick zažil opravdu povedený turnaj, vstřelil 5 branek a stal se druhým nejlepším střelcem turnaje. Společně se Španělem Moratou se mu podařilo vyprodukovat nejvíce střel na branku. Český útočník se může pyšnit dalším prvenstvím, jako jediný dokázal vstřelit tři branky levou nohou.

 

Nejrychlejším z českých hráčů byl možná překvapivě stoper Tomáš Kalas, který dokázal sprintovat rychlostí 33,1 km/h. Největšími sprintery na EURU se stala dvojice Négo a Spinazzola, kterým byla naměřena rychlost 33,8 km/h. Kalas se také umístil na třetím místě v počtu odkopů, kterých se mu povedlo 29. 

 

Nejvíce naběhaných kilometrů z českého týmu měl, hádáte správně, Tomáš Souček. Tomu se za pět zápasů podařilo naběhat 57,8 kilometru. To je takřka o 30 kilometrů méně než naběhal Jorginho, který ale odehrál sedm zápasů. 

 

Jorginho si na svou osobu vynutil nejvíce faulů a to 18. Z českých hráčů byl nejčastěji faulován kapitán Vladimír Darida, přestože za poslední dvě utkání odehrál pouze 24 minut.

 

Nejvíckrát z Čechů faulovali Bořil se Součkem a to osmkrát. K patnácti faulům se dostal jedině Dán Thomas Delaney. 

 

Svými přihrávkami spoluhráče nejvíce z Čechů hledal Vladimír Coufal (266). Prventsví ovládl s 689 pasy Španěl Laporte.

 

Nejvytíženějším gólmanem byl Yann Sommer, který si připsal 21 zákroků. Tomáš Vaclík musel zasahovat ve 14 případech.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou