VŠCHT vyzvala Karlovku, po první půli bylo jasno

0

Za perfektního počasí se proti sobě v rámci prvního kola Univerzitní ligy postavily Vysoká škola chemicko-technologická a Univerzita Karlova. VŠCHT byla oficiálně domácím týmem, jelikož ale požádala o možnost využít ploch UK, domácí byli defacto hosté. Karlovka do utkání vstupovala v roli velkého favorita, kterou začala brzy potvrzovat.

Branky začaly padat brzy

Nemuselo to trvat ani celou minutu a mohlo se poprvé měnit skóre. Jindřich Vampola pálil nebezpečně z otočky, ale gólman Jeřábek si s jeho pokusem poradil. Hned vzápětí ale zahrávali hráči z UK rohový kop, obranou odvrácený míč si našel Daniel Dostál, který ho z první napálil zpět na branku a i s notnou dávkou štěstí a teče zaplul míč přímo do sítě. O pět minut později už prohrávali hráči VŠCHT o dvě branky. Hezkou akci domácích a následný skvělý centr z pravé strany zužitkoval Dominik Chládek a bylo to 0:2.

 

O dalších několik chvil později byli hosté v další šanci, tentokrát ale Chládek trochu zahamounil a ve snaze vstřelit svou druhou branku nakonec nevyřešil situaci vůbec dobře a skóre se neměnilo. Ani po čtvrt hodině a další skvělé šanci. Krásný pas za obranu obdržel Daniel Dostál, gólman VŠCHT Jeřábek byl ale ve střehu a stihl hostujícímu útočníkovi zmenšit úhel natolik, že již neměl kudy propasírovat míč do branky. O několik okamžiků později mohl být z hrdiny smolař. Jeřábek chtěl totiž z první přenést hru z pravé strany na levou, míč se mu ale po noze svezl a skoro ideálně nalil protihráči, který by jen uklízel do odkryté branky. Svou chybu ale stihl napravit a v souboji míč ještě odehrát alespoň na roh. 

 

Ve 22. minutě už třetí branka přeci jen přišla. Michal Mašek byl adresátem průnikové přihrávky do vápna, následně předložil míč Jindřichu Vampolovi a ten již neměl problém navýšit vedení svého týmu. Mašek poměrně kuriózně stačil během své práce na míči ještě ubezpečit protihráče, že v ofsajdu nebyl a hra tak může pokračovat. O dalších pět minut později muselo zafungovat jestřábí oko asistenta rozhodčího. Vysoký míč zahraný hlavou totiž dopadl na břevno Jeřábkovi branky a odrazil se přímo na čáru. Vnější rotace ho odrazila ven z branky a ač to byla situace velice hraniční, celým objemem míč čáru nejspíš nepřekročil. 

 

Ve 29. minutě si ojedinělou šanci vytvořili také domácí, postaral se o ni David Tetour, jehož pokus byl ale zbklokovaný na roh. Deset minut před koncem prvního poločasu už vedli hráči z UK o čtyři branky. Dostál dostal opět precizní míč za obranu, se kterým si tentokrát poradil lépe a propálil brankáře Jeřábka, který si na míč sice sáhl, ale mimo tři tyče ho nevytěsnil.

 

Další gólovku na svých kopačkách měl Chládek ve čtyřicáté minutě. Centrovaný míč musel brát z voleje a ač měl před sebou už pouze bránu, trestuhodně svou střelu poslal nad. O několik sekund později využili hosté chybu v rozehrávce domácí obrany a šli dva pouze na brankáře, akci ale překombinovali do takové míry, až se sami vystavili do ofsajdu a z jasné tutovky zbyly trenéru Kokštejnovi jen oči pro zmar. Karlovce se ale do poločasu přeci jen podařilo skórovat ještě jednou, těsně před koncem to byl opět Vampola, který využil kvalitního centru od Lukáše Březiny.

 

 

Rotbauer šel z brány na plac a pálení šancí mohlo začít

Do druhé půle změnil hostující brankář své číslo z jedničky na šestku a postavil na hrot. VŠCHT se v druhé půli dařilo hrát s UK poměrně vyrovnanou partii a ač měli hosté míč na svých kopačkách stále častěji, hra se už odehrávala především mezi vápny. V 54. minutě se navíc dostávali do slibné šance, konkrétně útočník Karel Pecha, který musel být zastaven jen za cenu faulu. Tak dlouho drželi domácí v druhé půli čisté konto, až se dopustili hrubé chyby. Zkrat v komunikaci mezi obranou a brankářem pramenil v nepřesnou náhru na Jeřábka, která byla navíc směrovaná přímo do branky a tam už domácí gólman neměl šanci doběhnout, ač se o to ze všech sil pokusil. 

 

Hostům se i nadále dařilo být aktivnější.

 

Pak došlo na několikaminutový souboj mezi brankáři - Jeřábkem a v druhé půli v poli nastoupivším Nikolasem Rotbauerem. Ten pálil v 67. minutě pohotově z voleje a míči dal pořádnou razanci, Vojtěch Jeřábek ale skvělým reflexivním zákrokem míč vyrazil. O několik chvil později se Rotbauer dostal k hlavičce a na to, že to nebyla úplně nejlehčí pozice, vyslal na bránu nebezpečné zakončení, se kterým si ale Jeřábek s vypětím všech sil poradil. Za dalších pět minut už to bylo do třetice, ale ani tentokrát nebyl Rotbauer úspěšnější. Následně se mohl zapsat do dějin touto finesou, ale netrefil

 

Co mohlo skončit drobným neúspěchem pro fotbalistu z UK, skončilo pořádným fiaskem. Hned v další akci byl totiž Rotbauer faulován v pokutovém území a sám se ujal exekuce pokutového kopu. Asi již tušíte. Vojtěch Jeřábek ho opět vychytal. 

 

Rotbauer to ale mohl brát s humorem, což také dělal a to je ve finále to nejdůležitější. Poslední branka utkání padla několik minut před koncem a postaral se o ni opět Daniel Dostál. Nutno dodat, že zakončení předcházel velice důrazný souboj, který byl na hranici pravidel, sudí se ale rozhodl hru nepřerušovat a Dostál pak již neměl složitou pozici.

 

 

Karlovka tak splnila svou "povinnost" a poměrně jednoduše si poradila s VŠCHT. Domácí v zápase jednoznačně tahali za kratší provaz, výkon ve druhé půli jim ale aspoň dává naději do budoucích zápasů, do kterých snad půjdou s alespoň pár hráči na střídání.

 

Rozhovor s gólmanem VŠCHT a nejlepším hráčem zápasu, Vojtěchem Jeřábkem:

 

Rozhovor s kapitánem UK, Matyášem Kubů:

 

Rozhovor s hráčem UK, Dominikem Chládkem:


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou