VŠTE - ZČU: Skvělý fotbal, drama až do konce

0

Dalším utkáním pokračovala Univerzitní fotbalová liga, v Českých Budějovicích se proti sobě utkaly týmy z Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicíh a ze Západočeské univerzity v Plzni.

Domácí šli brzy do vedení

 

Úvod utkání patřil především očekávanému oťukávání, hráči toho spolu příliš odehraného nemají, někteří se navzájem viděli poprvé v životě a tato nesehranost byla v prvních minutách znát. Míč byl ale přeci jen více k vidění na kopačkách domácích a ti z toho také velice brzy těžili. Již v páté minutě se totiž trefil Patrik Fical, který vyslal parádní ránu zpoza vápna, po které se gólman Pícha natahoval marně. Bylo to tedy 1:0 pro domácí a jejich šancím nebyl zdaleka konec. Hosté se na hřišti stále hledali a tahali za kratší konec, horko těžko pak drželi "pouze" jednogólové manko. O několik minut později hlavičkoval nikým nehlídaný domácí útočník ze skvělé pozice, skvělým reflexivním zákrokem se ale blýskl Pícha, který udržel svůj tým ve hře. 

 

Obraz hry se následně začal vyrovnávat, hosté si začali více věřit a k vidění byly i jejich šance. Žádná z nich se ale gólově neujala, a protože se neprosadili ani domácí, šlo se do kabin za stavu 1:0.

 

Hosté zabrali

 

Do druhé půle vstoupili hráči ZČU jako uragán a bylo jich plno po celém hřišti. Domácí nevěděli, kde jim hlava stojí a role z úvodu první půle se tak dokonale obrátily. Hosté si tvořili jednu šanci za druhou, vše však dokázali uhasit buďto domácí obránci, nebo finální instance v podobě gólmana. Jednou ale blok přeci jen povolit musel. A povolil. V 65. minutě se před vápnem uvolnil Tomáš Klapuch, který měl mraky času na přípravu střely, jelikož ho obránci nedostoupili včas, a hezkou technickou střelou na vzdálenější tyč překonal domácího gólmana Peroutku

 

Stejně jako po předchozí brance, i po této se obraz hry vyrovnal a do zajímavých šancí se začínali dostávat opět i domácí. Žádný z nadějně vypadajících úniků ale neměl správné finální řešení. 

 

Jednu z posledních šancí rozhodnout o osudu utkání měli domácí z přímého kopu ze skvělé pozice. Při něm se ale zaskvěl gólman ZČU Pícha a skóre se opět neměnilo. I poslední šance, v úplném závěru, přišla po přímém kopu, opět pro domácí a z ještě lepší pozice, ač po diskutabilním faulu. Následná exekuce ale ztroskotala na zdi.

 

Utkání tak skončilo zaslouženou remízou 1:1.

 

Rozhovor s kapitánem VŠTE, Leošem Peroutkou

 

Rozhovor s kapitánem ZČU, Adamem Kohoutem

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou