Vyrovnaný duel mezi VŠCHT a ČZU rozhodly tři chyby

0

Dalším ze zápasů pražské skupiny v rámci Univerzitní fotbalové ligy bylo utkání mezi Vysokou školou chemicko-technologickou a Českou zemědělskou univerzitou. Domácí do utkání zapsali několik nových jmen, hosté z ČZU také, ti ale do posledních chvil lepili sestavu, jak jen to bylo možné.

Vyrovnanou první půli rozčísla jediná branka

 

Na základě prvních odehraných zápasů se očekávalo, že dle zápisu hosté z ČZU, ač hráli na svém hřišti, budou dominovat a určovat tempo hry, úvodní minuty tomu ale nenasvědčovaly. Míč přecházel plynule z kopaček hostů na kopačky domácích, ve hře bylo k vidění několik nepřesností ale také několik náznaků zajímavých šancí. Za hosty z ČZU byl již stabilně aktivní jejich kapitán Roland Kralik, pohybem ale hýřil také pravý obránce Nikita Savulkin, nad kterým ještě před utkáním visel velký otazník, bude-li vůbec schopen nastoupit. S opuchlým kotníkem se totiž sotva nasoukal do kopačky, na hřišti to ale nebylo vůbec znát. Právě tito dva borci se postarali o úvodní branku. Kralik chvilku podržel míč a po pár dotycích vyslal skvěle do pohybu Nikitu, který se dravě dostal až do vápna a pumelicí pod břevno poslal ČZU do vedení. 

 

Po půlhodině hry si zajímavou šanci vypracovali i domácí, hostující obrana ale dokázala nebezpečí zažehnat alespoň na roh. Po pěti minutách se k zakončení na druhé straně dostal po pěkném průniku opět Savulkin, střele ale chyběla razance i přesnost. 

 

Sedm minut před koncem rozehrávali hosté přímý kop z velice dobré pozice. Zahraný nebyl vůbec špatně, gólman Jeřábek si s ním ale věděl rady. 

 

Vyrovnanou první půli sudí na konec ukončil za stavu 0:1. Mnoho šancí bylo k vidění na obou stranách, ty gólové ale mohl přítomný fanoušek spočítat na prstech jedné ruky.

 

Hosté si vedení pohlídali

 

Hráčům ČZU se velice záhy podařilo vstřelit druhou, veledůležitou branku, která jim přinesla potřebný klid na kopačky. Po akci z pravé strany se do vápna prodral Danny Višvader a vyslal na bránu nepříliš razantní, ani umístěné zakončení. Bylo ale nešťastně tečováno, s čímž gólman Jeřábek vůbec nepočítal a přes menší skrumáž ho nakonec nestačil z branky odvrátit ani domácí stoper, který si ho už jen srazil přímo do sítě.

 

Po čtvrthodině měli hosté další šanci a byl to opět Višvader. Tentokrát obdržel pěknou průnikovou přihrávku, rozhodl se vystřelit z prvního dotyku z hranice vápna a ač byla střela razantní, Jeřábka nevystrašila. 

 

O tři minuty později se dopředu řítili domácí, jejich snaha o kombinaci byla ale přílišná a když už toho bylo moc, obrana hostů míč poměrně v pohodě odvrátila. Za další tři minutky to byli opět hosté, ti se řítili do rychlého protiútoku dva na jednoho, celou situaci ale skvěle přečetl poslední domácí obránce David Tetour a míč odehrál ve skluzu do zámezí. 

 

Čtvrthodinu před koncem nahrál Luca Spizzirro skvělým prvním dotykem k doběhu Rolandu Kralikovi, který se dokázal dostat před Tetoura a ve vápně natáhl ke střele, ta ale skončila těsně vedle vzdálenější tyče. Ani další náznaky šancí a menší závary brankou neskončily.

 

Luca Spizzirro se následně postaral o poslední gól utkání. Z dobrých 20 metrů se s ničím nerozpakoval a vyslal míč na Jeřábka, před kterým se míč ještě odrazil od země tak nečitelně, že na něj domácí gólman nevyzrál.

 

Utkání tak skončilo za stavu 3:0 a i přes poměrně vyrovnaný průběh zápasu a především zlepšený výkon fotbalistů VŠCHT si ČZU připisuje zaslouženou výhru.

 

Rozhovor s Tomášem Labou, hráčem VŠCHT

 

Rozhovor s Rolandem Kralikem, kapitánem ČZU


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou