UPCE - ČVUT, zápas dvou poločasů

0

Oba týmy mají ambice na postup do play-off, před zápasem k tomu měli hosté z ČVUT o výhru blíže. České vysoké učení technické vstupovalo do utkání v roli mírného favorita, Univerzita Pardubice ale hrála doma a aby měla postup ve svých rukou, musela si dojít pro vítězství. Obě mužstva zapsala na soupisku 16 hráčů, o nedostatek fyzických sil tak nebylo nouze.

ŠANCE PŘIŠLY, BRANKY NE

Úvodní oťukávání a vzájemné testování kvalit prozradilo minimálně větší souhru hostů z ČVUT, kteří působili kompaktněji a sebevědoměji. Netrvalo to dlouho a pražský tým převzal otěže nad utkáním. Domácím se ale dařilo útoky hostů zdatně hatit, když už zakončení přišlo, mířilo buďto mimo tři tyče, nebo byl připravený gólman Václavek. Zápas měl vysokou úroveň a pardubickým fotbalistům se několikrát podařilo nebezpečně zahrozit z rychlých protiútoků. I zde se ale projevila určitá nesehranost a také fakt, že domácí počítali před utkáním několik citelných absencí, například Filipa Wimmera, či Davida Vitebského. Žádný z brejků tak brankou neskončil a jelikož se ani hostům během čtyřicetipěti minut nepovedlo prolomit obrannou pardubickou bariéru, ač se dostali do několika velice slibných koncovek a dokonce i tutovek, ukončil hlavní sudí Schmeiser první dějství za stavu 0:0. 

 

KANÁR

Nutno říci, že za svůj výkon se nemuselo stydět ani jedno mužstvo, Univerzita Pardubice statně nahrazovala chybějící sehranost o to větší bojovností, České vysoké učení technické prokazovalo svou kvalitu na balónu a umě si tvořilo spoustu šancí. Trenér hostů Korbelář nicméně určitě musel vytknout svým hráčům gólovou impotenci, která je prvním poločasem provázela. A pokud vytknul, tak vytknul velice kvalitně. Hned ve druhé minutě druhé půle se totiž hosté prosadili. O úvodní změnu skóre se postaral Jan Bartoníček, stav utkání byl 0:1. Obraz hry se příliš nezměnil, domácí dobře věděli, že stačí jeden povedený brejk a bude opět srovnáno. Během následující čtvrthodiny ale nepřišel od UPCE ani náznak větší šance a tak úřadovali opět pražští fotbalisté. V 63. minutě vstřelil branku David Juřík, který se prosadil po rychlém brejku. Zpoza vápna natáhl k prudké střele, která se od břevna odrazila do nešťastného gólmana Václavka a od jeho zad do branky. O pouhou minutu později zasadil zlomový úder Kryštof Vilímek. Odpor domácích byl pryč a nebylo již pochyb o tom, kdo z utkání vzejde vítězně. Pardubické univerzitě chyběl potřebný elán a zdálo se, že postupně docházely také fyzické síly. Toho využil opět Vilímek, který v 74. minutě rozvlnil síť domácích již po čtvrté a připsal si druhý gól v utkání. O šest minut později byli dvougóloví střelci již dva, další branku vstřelil Bartoníček. Šestá a poslední branka zápasu přišla o dvě minuty později, vzešla z kopaček Václava Kulíka a byla třešničkou na dortu výkonu hostů, když zpoza vápna šikovně přeloboboval jak obranu, tak lehce vystoupeného Václavka. ČVUT tak domácím nadělil neoblíbeného kanára. 

 

Kapitán hostů David Juřík, se kterým se můžete níže podívat na zajímavý rozhovor, sehrál ve výkonu ČVUT velice významnou roli a lze ho považovat za hráče utkání. Z pozice útočníka nedal spát domácí obraně a hned dvakrát díky němu padly poměrně jednoduché branky na 0:3 a 0:4, když jen naznačil převzetí přihrávky, míč si nechal záměrně projet mezi nohami, načež se ho zmocnil spoluhráč na křídle a pelášil sám na brankáře, kterého v obou případech překonal. K tomu jednu branku sám vstřelil.

 

ČVUT má jistotu postupu, UPCE se o něj bude muset porvat s Univerzitou Hradec Králové.

 

Rozhovor s Matoušem Spvěákem, kapitánem UPCE

 

Rozhovor s Davidem Juříkem, kapitánem ČVUT

 

Rozhovor s trenérem UPCE, Davidem Martínkem

 

Rozhovor s trenérem ČVUT, Pavlem Korbelářem

 

 

PROŠVIHLI JSTE NĚJAKÉ UTKÁNÍ? VŠECHNY REPORTÁŽE NAJDETE ZDE:

SHRNUTO: UFoL - odehraná utkání


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou