Sivok končí. Jak reagoval majitel klubu?

0

Médii v sobotu 12. února 2022 proběhla zpráva o konci Tomáše Sivoka v Dynamu České Budějovice, který zastával funkci sportovního ředitele. Ještě ten den se k jeho odchodu a mediálním zprávám vyjádřil majitel klubu Vladimír Koubek. Co stálo za koncem Tomáše Sivoka v Dynamu?

Vyjádření klubu v tiskové zprávě, kterou klub vydal v subotu 12. února 2022:

 

Vedení klubu reaguje na zprávu z médií o odchodu Tomáše Sivoka z funkce sportovního ředitele.

 

Tomáš Sivok oznámil nečekané stanovisko skončit na postu sportovního ředitele těsně před zápasem s FC Hradec Králové na stadionu Ml. Boleslavi. „Svým rozhodnutím mě překvapil. Řekl jsem mu, že se sejdeme v příštím týdnu a probereme vše v klidu, bez emocí,“ mrzí Vladimíra Koubka. „Tomáše jsem si vždy vážil, uznával ho a po celou dobu měl moji podporu,“ lituje celé situace šéf českobudějovického klubu.

 

Když však v médiích v sobotu večer zaznělo, že za Sivokovým náhlým odchodem jsou neshody s majitelem klubu, rozhodl se Vladimír Koubek okamžitě reagovat a uvést vše na pravou míru. „Tomáš Sivok se ve funkci sportovního ředitele dopustil několika zásadních manažerských chyb, které jsem mu vytkl,“ uvádí předseda představenstva SK Dynamo.

 

„Bohužel, mou kritiku nepřijal. Naopak. Ale chybovat v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR, není možné,“ jmenuje konkrétní důvody Koubek.

 

Zástupci společné inciativy fotbalových klubů okresu České Budějovice pod názvem Čistý Hattrick - společně pro fotbal se vyjádřili k tiskové zprávě, která poukazovala na nedostatky v práci Tomáše Sivoka:

 

Tomáš Sivok je jeden z nejčestnějších a nejinteligentnějších lidí ve fotbalovém prostředí, a protože nám od začátku výrazně pomáhal s bojem o očistu českého fotbalu, cítíme potřebu mu za Čistý Hattrick vyjádřit podporu. Zároveň chápeme jeho rozhodnutí opustit klub SK Dynamo České Budějovice, který posledními personálními změnami a avizovanými manažerskými "posilami" nabírá jiný směr, než jaký Tomáš, stejně jako my, vyznává.

 

Jednotlivé komentáře k příspěvkům na sociálních sítích klubu nebo Čistého Hattricku k odchodu Tomáše Sivoka se prozatím v podstatě jednohlasně rozcházejí. Výběr několika reakcí na Sivokův odchod a reakci klubu v tiskové zprávě naleznete v galerii. A co si o tom myslíte vy? 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou