MOL Cup: Klatovy málem vypadly z poháru v Kralovicích

0

VIDEO: Nechybělo mnoho a druholigová Příbram by musela hledat na mapě, kde že to vlastně leží Kralovice. Celek hrající 1.A třídu totiž srdnatě vzdoroval favorizovanému diviznímu soupeři, pro kterého se málem stalo předkolo v poháru konečnou. Rozhodlo až prodloužení.

Favoritovi z Klatov zadělal na problémy v prvním poločase výstavní trefou do horního růžku domácí Lavička. Trestný kop z dvaceti metrů zakroutil do brány tak precizně, že se plachtící Valeš mohl natahovat jak chtěl, ale na střelu jednoduše neměl šanci dosáhnout. 

 

 

Vedoucí branka zažehla v nádrži podceňovaných Kralovic třaskavou směs a za pomoci hlasitých fanoušků hrály proti fotbalovějším Klatovům v prvním poločase vyrovnanou partii. Hosté sice byli více na míči, ale jejich kostrbatá kombinace končila většinou jen před vápnem. A když už něco přes houževnatou obranu Kralovic prošlo, vyznamenal se několikrát brankář Bodurka. Klatovům se nepodařilo sít rozvlinit ani z nařízené penalty a do kabin se šlo tedy za poměrně překvapivého stavu 1:0 pro domácí.

 

Hattrick Vacka poslal Klatovy na druholigovou Příbram

Klatovy pět minut po přestávce Vackem vyrovnaly, ale hned za minutu vrátil vedení opět na stranu domácích Kulhánek. Přestřelka pokračovala v 56. minutě, kdy svojí druhou brankou srovnal skóre aktivní Vacek.

 

Favorit z Klatov mohl rozhodnout o postupu ještě během normální hrací doby - několikrát se jeho hráči prokombinovali středem hřiště, ale finální střelu zablokoval obránce ve skluzu, nebo hradba těl před Bodurkou. Těsně před koncem výborně chytající kralovický brankář rozesmutnil hostující útočníky, protože vytěsnil dva projektily mířící do šibenice. Klatovy v závěru o dvě patra níže hrajicí soupeře viditelně přehrávaly a branka se zdála být jen otázkou času, ale obrana Kralovic s notnou dávkou štěstí stále držela nerozhodný stav.

 

Poslední velkou šanci skolit favorita ještě před závěrečným hvizdem rozhodčího Langmajera měly nakonec Kralovice. Pánek postupoval ze strany na Valeše, ale místo přizemní střely míč příliš zvednul a nechal klatovského brankáře snadno usměrnit míč do bezpečí nad branku.     

 

V prodloužení Kralovicím viditelně došly síly a divizní hráči Klatov měli najednou mnohem více prostoru ukázat svojí fotbalovost. Obrat Klatov dokonal po pěkné akci ve 100. minutě skompletováním hattriku Vacek. A do rozvrácené obrany domácích zatloukl ve 114. a 126. minutě ještě dva hřebíčky Lukeš. 

 

Na druholigovou Příbram se tedy nakonec budou těšit fanoušci v Klatovech, kam středočeský ex-ligový klub zavítá v rámci prvního kola poháru 17. srpna v 17:00.

 

 

MOL Cup, předkolo:

 

Kralovice - Klatovy 2:5 (po prodloužení), poločas: 1:0. Diváci: 340.

Branky: 22. Lavička, 52. Kulhánek – 50., 56. a 100. Vacek, 114. a 126. Lukeš.

 

Rozhodčí: Langmajer – Duda, Kastl.

 

ŽK: 6:2 (45. Berbr, 66. D. Sládek, 74. Kříž, 90+1. Vlk, 115. Lavička, 115. Koča – 23. Šoul, 38. Brabec).

 

TJ Sokol Kralovice: Bodurka – Vlk, L. Sládek, Kůsa, Kříž (115. Koča), Berbr, D. Sládek (68. Vrána), Lavička, Řenč, Hurt (58. Běláč), Kulhánek (79. Pánek). Trenér: Šubrt

 

SK Klatovy 1898: Valeš – Janda, Ferko, Lukeš, Krejčiřík, Marek (79. Aizner), Mészáros, Presl (33. Prančl), Šoul, Vacek (116. Pretzelmayer), Brabec. Trenér: Hoffmann

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou