Radnice hlásí citelné ztráty pro jaro, cíl je ale přesto jasný. Vylepšit loňské umístění!

0

Před sezónou se do kabiny radnického celku již podruhé vrátil pendler David Kroc, který vždy najde v Radnicích přátelskou atmosféru a klid pro svůj fotbal. V jedenácti zápasech ukázal, jak důležitým mužem v útoku dokáže být - stal se po podzimu nejlepším střelcem soutěže s 13 góly. Jenže přípravu začne opět v Rokycanech. Jak se tým pod vedením Pavla Aubrechta a Romana Štěpánka vyrovná nejen s touto citelnou ztrátou, pokud k návratu do Rokycan dojde?

Na otázky ohledně zimní přípravy jsme se zeptali zkušeného trenéra Pavla Aubrechta, který si ve svých Radnicích, po mnoha dřívějších štacích ve výšších soutěžích, kroutí už 6. sezónu v kuse a za tu dobu dokázal se svým kolegou a hráči vystoupat z 1.B třídy do předních pozic krajského přeboru.

 

"Příprava nám začíná 16. ledna a s ohledem na omezené podmínky budeme úterky trávit výběhy a tělocvičnou. Ve čtvrtek pak budeme jezdit do Rokycan na umělku," nastiňuje již klasickou radnickou zimní přípravu.

 

První přátelský zápas se chystá až na začátek února, poté už se ale bude hrát každý víkend, ve které se Radnice střetnou víceméně s tradičními soupeři:

3. února - ČLU Beroun (1.A třída sk. A Středočeského kraje)

10. února - SK Klatovy (Divize A)

17. února - TJ Dobřany (1.A třída)

24. února - MFK Dobříš (Krajský přebor Středočeského kraje)

Generálkou pak bude utkání 2. kola Poháru PKFS se Sokolem Kralovice z 1.A třídy, které se odehraje 2. března.

 

Vrásky na čele mu ovšem, více než ročník na občance, dělá soupiska. Nezůstane v původním složení, jako tomu bylo na podzim. "Vyhověli jsme žádosti Kuby Voláka přesunout se za rodinou do místa svého bydliště. Bohužel ze zdravotních důvodů už asi nenazuje kopačky ani nováček v týmu, Petr Bílek, který přišel v létě doplnit právě konkurenci v bráně," konstatoval Aubrecht, kterému tak náhle zbývají dva brankáři pro obě radnická mužstva.

 

Vyrojily se také informace o Davidu Krocovi, který má zahájit přípravu znovu v divizních Rokycanech. Toto Aubrecht potvrdil, ale jedním slovem konstatoval: "Nikomu nechceme bránit hrát vyšší soutěž, ale ke konkrétnímu jednání zatím nedošlo a podotýkám, že rozhodnutí bude hlavně na Davidovi." Kde tedy nakonec David Kroc nastoupí do prvního zápasu jarní části sezóny ještě není jasné a rozhodne právě on sám, pokud Rokycany budou mít po přípravě zájem.

 

"Příchody zatím nejsou dohodnuté žádné, ale na odchody budeme muset nějak reagovat," sdělil s vědomím, že to ale nebude mít jeho klub v konkurenci s možnými jinými, zejména finančné lákavějšími nabídkami, vůbec jednoduché. "Chceme i nadále dělat fotbal poctivě, aby byl jen o fotbale. Budeme chtít potrápit favority a pokusit se vylepšit tabulkové postavení z minulé sezóny," neztrácí víru ve svůj tým plný jak zkušených lokálních hráčů, tak i mladých pušek. 

 

Je nutné konstatovat, že po celých pět předchozích sezón, ve kterých vede spolu s Romanem Štěpánkem radnické mužstvo, se jejich tým vždy rok co rok tabulkově zlepšoval. Naposledy skončilo při rozhodování v minitabulce na stejné příčce, na které se drží aktuálně. A to nesmí nikdo ze soupeřů přehlédnout.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou