PŘÍPRAVA: Kombinovaná sestava Mariánek se s Holýšovem na výhru nadřela

0

Holýšov má naordinovanou velmi těžkou zimní přípravu, stejně jako své soupeře do zápasů, které až na jednu výjimku jsou z divizního prostředí. A hned lídra divizní skupiny A vyzval celek Milana Dejmka v Chlumčanech na umělce. A přítomná dvacítka diváků se v chladném počasí nenudila.

REPORTÁŽ:

Mariánské Lázně byly po většinu zápasu aktivnějším mužstvem, jenže si dlouho nedokázali připravit po zajímavých šancích jasnou gólovku. Na druhé straně se Holýšov mnohdy k vápnu soupeře ani nedostal, jelikož vázla přesnost v přihrávce za obranu. Hosté tak přeci jen byli první, kdo skóroval. Ve 20. minutě se po špatné rozehrávce holýšovské obrany dostal míč před otevřenou bránu pro Kryštofa Bílika, jenž je v lázeňském městě na přípravě. A ten se zblízka nemýlil. O chvilku později mohl chybu v rozehře potrestat na druhé straně zkušený Miroslav Manowetz, ale ideální chvíli na přehození brankáře prováhal. Za stavu 0:1 pak první poločas i skončil, když se po standardních situacích ani jedna strana neprosadila.

 

Zkraje druhého poločasu bylo vyrovnáno. Holýšovu vyšla křídelní akce, na jejímž konci byl Radek Kokoška, který se na penaltě otočil kolem obránce a prostřelil brankáře. Otěže opět převzaly mariánskolázeňští, kteří si po dlouhém tlaku vystřelili nakonec i vítěznou, i když nenápadnou branku, jejímž autorem byl Martin Buršík. Mezi trenéry obou táborů, kteří zrovna vedli společnou debatu, se s podivem ozvalo "to byl gól?", což jen potvrzovalo původní myšlenky, že střela šla do boční sítě. Holýšov v závěru chtěl proti papírově lepšímu soupeři zkusit ještě skórovat a daleko od gólu nebyl nastřeleným břevnem Jan Zelenka, který je v Holýšově na přípravě z Jihočeské TJ Osek, hrající rovněž krajský přebor. Zápas tak skončil rozdílem jedné branky ve prospěch Viktorie.

 

OHLASY:

Milan Dejmek, trenér TJ Holýšov: "Zápas splnil účel. Bylo tam plno technických i taktických chyb, ale to se na začátku přípravy stává. Kluci měli těžké nohy, ale jsme v přípravě. Soupeř byl fotbalovější, ale góly jsme dostali hodně laciné. Na hodnocení nových hráčů je ještě brzo."

 

Aleš Zach, trenér FK Viktoria Mariánské Lázně: "Přijeli jsme v hodně kombinované sestavě, kdy mi po tom, co se v klubu stalo, kdy spousta hráčů odešla, ještě chybělo pět kluků z áčka, ať už ze zdravotních, nebo jiných důvodů. V zápase bylo vidět dost chyb a chyběla i větší dravost. Nicméně je začátek přípravy, vše doladíme a věřím, že brzy i v kompletním složení. Uvidíme, zda se podaří ještě kádr posílit nad ty kluky, které už máme rozjednané, větší konkurence v týmu by byla vhodná."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou