FOTO: Kbely, jakožto poslední zástupce 1. A třídy v poháru končí, jejich putování zastavila ve čtvrtfinále Dukla Jižní Město - TESKAHOR POHÁR PRAHY

0

TESKAHOR POHÁR Prahy má za sebou čtvrtfinále.

Postupujícími jsou Zličín, který porazil Mezinárodní Svaz Mládeže 2:0. Přední Kopanina, který porazila Kolovraty 3:0, Čechie Uhříněves, která si poradila 2:1 s Braníkem a Dukla Jižní Město, která porazila posledního zástupce z A třídy, kterým byl Spartak Kbely, který momentálně s devítibodovým náskokem vede tabulku skupiny B.

Kbely se nemají vůbec za co stydět, předvedly parádní výkon a o poločase dokonce vedly 2:1 a měly nakročeno k postupu. Do vítězného konce to Kbely bohužel nedotáhly a ve čtvrtfinále jejich cesta pohárem končí. S Duklou Jižní Město Kbely padly 4:2, ale s přeborovým soupeřem dlouho držely krok a nemají se za co stydět.

Do zápasu chtěly Kbely vstoupit zodpovědně a hrát ze zabezpečené obrany a třeba spoléhat na rychlé brejkové situace. A skutečně vstup do utkání se Kbelům podařil náramně a po čtvrthodině hry šly do vedení zásluhou Martina Elysberga. Domácí odvrátili centr ze strany přímo doprostřed hřiště, kde si ho Martin Elysberg zpracoval a nádhernou střelou zpoza vápna vymetl šibenici bezmocného Daniela Skokánka, který za perfektně umístěnou střelou ani neskákal.

 

O 9 minut později vyrovnal za domácí jednadvacetiletý Filip Novák. Hosté z Kbel si však vzaly vedení na svou stranu těsně před koncem prvního poločasu. Mezi obránce si naběhl Prokop Urbanovský a přízemní ranou prostřelil Skokánka a gólem do šatny poslal Kbely do vedení 2:1.

 

Kbely věděly, že mají náskok a ve druhém poločase chtěly hru kontrolovat. To se jim dařilo, ale postupem času se i díky standardním situacím do hry více dostávala Dukla. V 56. minutě vyrovnával za domácí vyrovnal po akci z pravé strany Vojtěch Brabenec.

 

Centry Dukly dělaly Kbelům problém a bohužel jeden takový si do vlastní branky nešťastně srazil v 71. minutě Jan Leibl a domácí se poprvé v utkání dostali do vedení. Fotbal to byl nahoru dolů a v závěru již Dukla v 93. minutě využila brejku do otevřené obrany a na konečných 4:2 upravil Tuan Kiet Nguyen.

 

Hodnocení trenéra Martina Haniaka:

Zápas poharového čtvrtfinále jsme odehráli na dobře připraveném trávníku přeborové Dukly JM. Tým byl na utkání dobře naladěn, chtěli jsme tento zápas nejen zvládnout výsledkově, ale při obměně na čtyřech postech i herně. Kluci zápas rozjeli velmi dobře, pozorně bránili a snažili se chodit do rychlých brejků. První gól padl po nádherné střele Martina Elysberga, druhý po krásné rychlé kombinaci středem a střelou pod nohami brankáře Dukly skóroval Prokop Urbanovský. Po prvním poločase jsme vedli 2:1. Kolem 60 minuty jsme myslím i hru dobře kontrolovali, ale po pasáži několika standartek jsme si nešťastné protečovali jeden z centrů za bezmocného Malíka - 2:2. V té době se hrál parádní fotbal nahoru a dolů a my se chystali útočnou hru podpořit Kubou Panyrkem. Následně po propadnutí na pravé straně chyby Dukla využila a po přízemním centru skórovala - 3:2. Kluci nic nevzdali a s domácími jsme šli do vabanku s cílem vyrovnat. Nakonec soupeř využil v posledni minutě brejk do otevřené obrany, zvítězil a postoupil do semifinále poháru. 

Soupeři gratulujeme. Osobně chci kluky pochválit za velmi slušný výkon, brali jsme tento zápas i pro srovnání s úrovní o třídu výše a minimálně herně jsme nepropadli. Chybičky si s klukama probereme a po pátečním tréninku se budeme těšit na další mistrák ve Kbelich s Bohnicemi, kde věřím, že si kluci přenesou dobrý výkon z dneška a zápas zvládneme a zvítězíme. Opět velký diky našim fandům.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou