ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím šestatřicetiletý krajní záložník FK Staříč, otec tří dcer a civilní profesí učitel Lukáš Slíva. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Věděl jsi o své nominaci trenérem do sestavy kola a co říkáš na to, že jsi byl zvolen hráčem kola?
O nominaci jsem se dozvěděl až od trenéra. Moc si toho vážím a děkuji všem, kteří mi poslali hlas.
Co myslíš, že přesvědčilo kouče Blahutu, aby Tě za Staříč nominoval?
To je otázka spíš na trenéra. Určitě mé nominaci pomohl gól a asistence, ale kluci z týmu podali také skvělý výkon, takže by si nominaci zasloužil kdokoliv z mých spoluhráčů.
Ty jsi do týmu přišel v zimě, proč právě Staříč? A jak po měsících hodnotíš své rozhodnutí?
Po nepříjemném zranění kotníku už jsem chtěl pověsit kopačky na hřebík, ale po zotavení mi Martin Blahuta zavolal, že by byl rád, kdybych byl součástí FK Staříč. Řekl jsem si, že to proberu doma, zkusím to a uvidím, zda budu mít ještě co nabídnout. Teď po 9 kolech vidím, že to bylo správné rozhodnutí pro všechny strany.
Jaký je Staříč tým?
Parta je skvělá. Od mladých perspektivních dorostenců po zkušené mazáky včetně srdcaře trenéra. Nechybí vtípky, vítězné rituály. Staříč má kvalitní hřiště, velký potenciál, chodí zde spousta fanoušků, kterým samozřejmě děkujeme za projevenou podporu. Velkou výhodou je také skvělé řešené prorodinné venkovní vyžití v areálu.
Kde se Ti během Tvé bohaté kariéry hrálo nejlépe a máš ještě nějaké sportovní tužby?
Já jsem se cítil dobře v každém týmu, za který jsem v minulosti hrál. Vždy je důležitý pocit, že Vás parta přijme a vy to týmu navíc oplácíte dobrými výkony. Když se k tomu ještě daří výsledkově, je to paráda. Nezapomenutelné okamžiky jsem však zažil ve Starém Městě, kde jsem odehrál nejdelší část své kariéry a podařilo se nám postoupit do 1.A třídy. Tímto zdravím celou staroměstskou fotbalovou rodinu a jmenovitě nejvěrnějšího fanouška a skvělého kamaráda – Pavla Prudkého alias Cigiho. Tužba? Vyhrávat zápasy za Staříč, radovat se ze hry a třeba uspořádat exhibiční nebo benefiční utkání Staříč vs Staré Město.
V utkání s Mosty jsi režíroval obrat z O:2 na 3:2, čím to, že Staříč dokáže na jaře otáčet utkání a vítězit?
V zápase s Mosty jsem zašel o poločase za svou manželkou a svými holčičkami. Dostal jsem od nich 3 pusy, tak jsme dali 3 góly…Teď uvažuji, že by to mohl být další rituál (směje se). V zápasech se vždy nahecujeme, řekneme si, že to otočíme a přání se stane skutečností. Prostě chceme vyhrávat. Samozřejmě, že je třeba i trochu toho pověstného štěstí, které nám zatím přálo a snad bude přát i nadále.
Jak jste se Ty a zbytek kabiny vyrovnávali s první jarní prohrou ve středečním kole s Hukvaldy?
Prohra nás samozřejmě mrzí, chtěli jsme sérii neporazitelnosti prodloužit co nejdéle. Nutno říct, že Hukvaldy byl za mě zatím nejlepší tým, proti kterému jsme na jaře hráli.
Máš nějakého oblíbeného sportovce, nebo fotbalistu?
Pro mě to byl, je a bude Lionel Messi, a není to jen díky stejnému ročníku narození (smích)
David Slíva trenér, je to reálné spojení?
Spojuje nás jen shodné příjmení. Třeba se někdy potkáme osobně.
Jak vidíš trenéra Martina Blahutu, kdybys mohl srovnat s ostatními pod kterými jsi hrál?
Každý trenér, pod kterým jsem hrál, měl v sobě vždy něco speciálního. Martin Blahuta je férový, upřímný chlap, který řekne, co si myslí a fotbal prostě miluje. Nic pro něj není předem ztracené, dokáže nabudit a nahecovat.
Co Tvoje rodina a fotbal, nebo sport obecně? Dovedl jsi své dcery k nějakému sportování?
Máme s manželkou Verunkou 3 holčičky. Holkám necháváme prostor v tom, v čem se sami přirozeně realizují – tanec, všeobecná pohybová průprava. Netlačíme na pilu, ale chceme ať mají pozitivní vztah k pohybu a podpoříme je v tom, co je bude bavit. Jsem rád, že mě podporují a jezdí na zápasy fandit.
Kdo jsou nejdůležitější lidé ve Tvém životě?
Zcela jednoznačně je to moje nejbližší rodina. Manželka Veronika, naše 3 holčičky a mí rodiče.
Chtěl bys někomu za něco poděkovat?
Svému tátovi Jiřímu, který mě k fotbalu přivedl, podporoval mě a jezdil skoro na všechny mé zápasy. Věřím, že se teď na zápasy Staříče kouká i z pověstného fotbalového nebe. Velké díky patří mým bývalým i současným spoluhráčům, fanouškům a také všem trenérům, pod kterými jsem měl možnost hrát a mohl pod nimi fotbalově vyrůst (P. Schmidt, M. Polášek, p. Klepáč, O. Sládeček, T. Chlebek, P. Smatana, L. Baran, P. Němec, P. Bauman, teď i M. Blahuta) – s úctou a respektem děkuji a fotbalu zdar.
Děkuji za rozhovor.
děkuji

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.