Na finále poháru se těším! Musíme dovézt trofej do Lužný, vyhlíží zápas jara Luboš Havlíček

Luboš Havlíček si v zápase proti hředelskému béčku počínal v obraně velmi zkušeně, nekazil, nebál se tvořit hru a cesta přes něj nevedla. I díky jeho zodpovědnému výkonu udržela Lužná čisté konto, které bylo základem k úspěchu. S hráčem 23. kola přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za zápas proti hředelskému béčku jsi získal nominaci do sestavy kola, kterou jsi následně ovládl. Byla nominace očekávaná?
Očekávaná rozhodně nebyla, ale věděl jsem, že se mi zápas celkem povedl. Takže jsem rád, že jsem se do nominace dostal.
Co tě zisk ocenění hráče kola bude stát do kabiny? Budou to známé luženské "kapičky"?
Až bude příležitost, tak se kapičkám nevyhnu. Záleží na gustu každého, ale většina pokračuje ve šlépějích našeho předsedy, takže panáček vodečky.
Lužná válí, na jaře jste skoro stoprocentní. Co stojí za vzestupem Sparty?
Rozhodně je za tím impuls v podobě příchodu trenéra a to, že se díky tomu začalo trénovat, nabrala se fyzička a náš fotbal dostal určitý řád. No a navíc nás to začalo všechny bavit a to je na hřišti taky podle mě vidět (smích).
V luženském kádru se objevuje hodně mladých hráčů, většina z nich jsou ještě dorostenci. Jak mladí kluci zapadli a jak se jim daří na hřišti?
Máme tady super partu, takže do kabiny zapadli bez problémů. Co se týče hry, tak myslím, že kluci mají obrovský potenciál. Individuálně je na tom většina dobře, takže stačí, aby se trošku vyhráli a o budoucnost luženského fotbalu je postaráno.
Semifinále poháru s Janovem bylo v luženské režii. Jak se těšít na zápas jara, na finále okresního poháru proti Tatranu?
Bude to vrchol naší sezóny. Já osobně se těším moc a myslím, že i kluci. Musíme tam nechat všechno a dovézt trofej do Lužný!
Lužná je kromě bezbrankové remizy na Tatranu stoprocentní. Nemůžu se tě nezeptat, protože tvé vyloučení bylo hodně rychlé, dostal jsi dvě žluté a tým musel hrát dvě třetiny zápasu v početní nevýhodě... Co stálo za tak rychlým vyloučením?
V tomhle případě to bylo asi tím, že jsem byl přemotivovaný. O to více mě pak mrzelo, když jsem si uvědomil, že jsme měli na to Tatran porazit, protože i v deseti kluci makali a rozhodně jsme nebyli horší.
V zápasech tě vídáme na kraji zálohy, na kraji obrany nebo na stoperu. Kde je tvoje nejoblíbenější místo, kde se cítíš nejlépe?
Čím víc vpředu, tím líp (smích). Když se ale vyhrává, tak je mi jedno, kde hraju. Důležitější jsou body.
Kromě fotbalu hraješ také hokej. Jak to vypadá v současné době s tvou kariérou na ledě?
Brusle už jsem pověsil na hřebík, takže hokejová kariéra skončila.
Máš před zápasem nějaký rituál?
Rituál úplně ne, ale vždycky si obouvám prvně levou kopačku.
Evropské soutěže se blíží do finále. Koho tipuješ jako vítěze Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy?
Tipovat si netroufnu, ale přeju to Borussii. Sympatický klub se super fanoušky a Marco Reusem. Potom to přeju Leverkusenu a Fiorentině kvůli českým hráčům.
Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu. Koho tipuješ na vítěze a jak jsi spokojen s výkony našeho týmu?
Na vítězství v turnaji tipuju Švédy. Naši zatím předvádí sympatický bojovný hokej. Spokojenej budu, když urveme medaili (smích).
Kdo tě z našeho nároďáku zatím na ledě nejvíce baví a kdo zůstal za očekáváním?
Zatím těžko soudit, je odehráno pár zápasů. Nikdo z našich mě vyloženě nezaujal, ale zaujaly mě výkony rozhodčích, kteří jsou teda za mě letos hodně slabí.
Pár slov na závěr...
Chci poděkovat všem, co poslali hlas. Spoluhráčům, trenérovi, předsedovi, fanouškům a hlavně rodině. Doufám, že se nám bude dařit i nadále. A choďte na fotbal!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.