Protivín jsem si od začátku zamiloval, říká s úsměvem Patrik Hrachovec

Protivín zdecimoval v rámci čtyřiadvacátého kola Osek a dvěma góly se na vysokém vítězství podílel i Patrik Hrachovec, který se stal hráčem kola. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Patriku, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Samozřejmě mě vítězství těší a chtěl bych touto cestou poděkovat všem fanouškům, kteří si našli čas a hlasovali pro mě. Speciální dík pak patří Mírovi K. a rodině, za jejich podporu při hlasování.
Jak bys zhodnotil utkání s Osekem?
Soupeř přijel ve velmi okleštěné sestavě, doplněn o hráče z “B” týmu a až na pár výjimek, se vší úctou, se jeho kvalita pohybovala na úrovni 1.B třídy. Od počátku to bylo jen o nás a o tom, kolik dáme gólů.
Odpovídá vysoké vítězství tomu, co se odehrálo na hřišti?
Rozhodně odpovídá. V ofenzívě řádil efektivní trojzubec Hrachovec - M. Vorel - Bečvář, který se podílel na sedmi gólech. Střed pole v podání Bečvář - Z. Vorel bylo společně s Mírou Vorlem složení, které se z různých důvodů strašně dlouho nesešlo na hřišti takhle pospolu a bylo super si zase společně zahrát. Přehled, fyzická vybavenost, klid, důvtip a střelecký apetit naší středové řady dosahoval minimálně divizních parametrů. Kluci ukázali, jak na sobě tvrdě pracují a jak se neustále posouvají dopředu. O tom mimochodem svědčí i jejich krásné trefy a finální přihrávky do gólových šancí. Vskutku byla radost dvojici Bečvář - Z. Vorel sledovat na živo. Klobouk dolů.
V utkání jsi vstřelil dvě branky. Popsal bys je prosím čtenářům?
První akci založil právě David Bečvář, alias Pavel Horváth, který vysunul Polyho, jenž mi krásně připravil míč a mně už stačilo jen překonat brankáře. Pro druhý gól jsem si doběhl doslova přes celé hřiště, Míra Vorel vyhrál na půli souboj s obráncem, míč dovedl až do vápna a tam mi jej předložil jako na zlatém podnose na penaltu a já prostřelil brankáře mezi nohy.
Anglický týden jste zvládli za šest bodů. Jsi s tímto výsledkem spokojen?
Částečně ano, částečně ne. Cením si třech bodů z Rudolfova, ale bohužel středeční zápas se Semicemi nevyšel podle našich představ. Mohlo to být i za devět bodů, ale co, nejsme kapela.
Teď už k tvojí kariéře. Kdo tě k fotbalu přivedl?
S fotbalem jsem začínal ve Vodňanech a přivedl mě k němu taťka, odjakživa fotbalový nadšenec.
Jak vzpomínáš na své začátky ve Vodňanech?
Vzpomínám, že mě jako malého fotbal příliš nebavil a ani jsem nebyl příliš šikovný. Začínal jsem už asi ve čtyřech, nebo pěti letech, ale bylo tam pak několik přestávek a pořádně jsem začal fungovat až v šesti, nebo sedmi. Nicméně jsem strašně rád, že jsem u toho zůstal. Fotbal je krásná hra a láska na celý život.
Z Vodňan ses následně přesunul do Písku. Co za přestupem stálo?
Za přesunem určitě stála vyšší kvalita soutěže, která se hrála v Písku.
Máš nějaký oblíbený moment z tohoto působení?
Mezi oblíbené momenty patří určitě vítězství nad vrstevníky ze Slavie, nebo Bohemians. Dále společná soustředění, nebo výjezdy na turnaje do zahraničí. Největší zážitek pak přišel v rámci vyberu Jihočeského kraje, kdy jsme na základě výsledků Kouba Cupu, reprezentovali Českou republiku na mezinárodním turnaji v dalekém ruském Jekatěrinburgu. Tyhle zážitky mi nikdo nevezme. Dokonce jsme přivezli medaile za třetí místo. Hlavně jsem tu ale našel spoustu kamarádů, se kterými jsem dodnes v kontaktu.
Rázem jsi ovšem zamířil zpět do Vodňan. Proč došlo k tomuto návratu?
Byla to kombinace více faktorů. V tu dobu mě fotbal přestával bavit a neměl jsem do něj tolik chuť. Ve Vodňanech jsem se opět nastartoval.
Poslední tvůj přestup se zrodil v roce 2019 právě do Protivína. Jak říkáš na protivínské prostředí?
Protivín jsem si od začátku zamiloval. Parta lidí v kabině a lidé, kteří se tu o fotbal starají, byli od začátku přesně můj šálek čaje. Nepříjemností byl Covid, který hodně věcí ovlivnil a změnil. Nyní už zde působím pátým rokem a samozřejmě jsou věci, které občas nejsou přesně podle mých představ, nicméně jsem tu našel spoustu kamarádů, řekl bych na celý život a cítím se tu jako doma. Mimo personální stránku je třeba vyzdvihnout i sportovní zázemí a celkově podmínky, které nám klub ve spolupráci s městem poskytuje.
Teď už k víkendu, kde vás čeká Třeboň. Jaký zápas očekáváš?
Neděle 10:30 není úplně termín, který by byl mým oblíbeným, a i proto je Třeboň velmi neoblíbeným soupeřem. Čeká nás velmi kvalitní soupeř, který se pohybuje na špici krajského přeboru. Budeme chtít zopakovat výkon z podzimního vzájemného utkání, kde jsme bohužel přišli o body v závěru utkání. Věřím, že i přes početné absence se porveme o body a minimálně jeden domu přivezeme.
Poslední otázka. Kromě fotbalu máš ještě nějak jiné koníčky?
Jsem poměrně zapáleným fanouškem SKS, takže pokud je to možné, tak objíždíme s partou zápasy Slavie. Ať už u nás, nebo v Evropě. Poslední rok jsem se Zbyňou Vorlem začal věnovat trénování náborů u nás v Protivíně. Rád si klukama zajdu na naši protivínskou dvanáctku, nebo se projedu na kole. V neposlední řadě velmi rád cestuji s dobrou partou přátel po světě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.