2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 10:00

24.kolo, Divize E, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kostelec zvládl domácí zápas s Novými Sady a odpoutal se od sestupových pozic


Branky


11

Aktualizováno: Kostelec na Hané doma zaskočil Nové Sady, když svého soupeře porazil 2:0. O své výhře domácí rozhodli až ve druhém poločase, přičemž toto vítězství má pro ně cenu zlata. Díky třem bodům se totiž odpoutali od sestupových pozic, kde je boj o záchranu velmi vyrovnaný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po výměně trenérského štábu se Kostelec poprvé představil pod taktovkou Juraje Šulce. Kolo s pořadovým číslem 24 MSD-E se hrálo netradičně už od 10:00. Úvodní minuty nabízely vyrovnanou bitvu. První šance přišla ve 2. minutě, ale domácí Preisler mířil nerazantní střelou přímo do brankáře hostí Kofroně. Na míči ale byli více Nové Sady, Kostelečtí spíše vyčkávali na vhodnou šanci na brejk. Jeden takový vedl na ose Michal Škrabal s Janem Skalníkem, kdy druhý jmenovaný zakončoval. Bohužel nepřesně.

 

V obrovské šanci se z ničeho nic ocitl Preisler. Dlouhá odkop z nouze provedl z obranného pásma Konečný, míč však svou nepředvídatelnou trajektorií nadělal problémy brankáři Sadů a vypadl mu před dobíhajícího Preislera, který však balón nedokázal doklepnou do brány. Až na pár standardek se nic zvláštního nestalo, takže se do šaten šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas začal Kostelec aktivněji. Nejprve byla pro těsný offside zastavena slibná akce Skalníka, kterou ale rozhodčí nechali dohrát. Poté se již domácí radovali. Michal Lužný skvěle vybojoval mezi třemi protihráči míč a milimetrovým pasem za obranu vyslal do šance Davida Preislera. Ten zkušeně lobem překonal brankáře Kofroně a bylo to 1:0. Střelec prvního gólu byl při chuti. Šance střelou z poza vápna skončila v 55. minutě jen těsně mimo a následný samostatný únik ze 63. minuty zůstal také neproměněn.

 

Ačkoliv územní převahu měli opticky stále hosté, ve druhém poločase byl rozhodně nebezpečnější Kostelec. Závěr utkání byl hodně rozkouskovaný a vzduchem létaly žluté karty. Žádné ostré zákroky to nebyly, spíše taktické fauly při slibně se rozvíjejících šancí na obou stranách. To ale vzhledem k vedení spíše vyhovovalo domácím, protože Sady se nemohli pořádně dostat do tempa. Kostelec si šel houževnatě za vítězstvím a v 84. minutě se dočkal pojistky. Centr od Fajstla do pokutového území našel přesně Preislera, který hlavou sklepl na nabíhajícího Závodného z druhé vlny a ten se z hranice vápna nemýlil. Jediná šance hostů přišla v samotném závěru, ale skvělým zákrokem se prezentoval Bárta, který dobrou střelu vytlačil na břevno.

 

Kostelec tak zaslouženě vyhrál a situace v tabulce je tak mnohem optimističtější. Premiéra nových trenérů tak vyšla.

 

Autor reportu: FC Kostelec na Hané



Ohlasy k zápasu


TJ FC Kostelec na Hané
David Pírek (trenér): Já musím dnešní utkání hodnotit určitě pozitivně. V 1. poločase ale i soupeř potvrdil svoji kvalitu a svým stylem hry nám dělal celkem problémy. My jsme se s tím ale popasovali dobře a veškeré šance soupeře jsme ustáli. Následně se i nám podařilo během poločasu třikrát skórovat, kdy zafungovala naše útočná dvojka Chytil a Grulich. Druhý poločas mi skóre umožnilo opět více točit hráče, což se ale i trochu projevilo na tempu hry. Každopádně kvalita z naší strany dolů nešla a my následně vstřelili další 2 branky. Konec zápasu se spíše už jen dohrával a já musím klukům poděkovat za kvalitní výkon.




Sestavy


TJ FC Kostelec na Hané
M. Bárta [-] - M. Popelka [-] , M. Škrabal [-] , T. Konečný [-] , J. Skalník [-] (92. A. Klimeš [-] ) , L. Závodný [-] , K. Fajstl [-] , D. Preisler [-] (88. D. Holub [-] ) , M. Lužný [-] (71. V. Kořenovský [-] ) , D. Zbožínek [-] , J. Ondroušek [-]

FK Nové Sady
Z. Kofroň [-] - R. Sobek [-] , M. Machálek [-] - Z. Fládr [-] - F. Ždánský [-] , T. Pírek [-] (46. A. Nguyen [-] ) , L. Dokoupil [-] (74. P. Hanus [-] ) , A. Rus [-] (71. D. Němeček [-] ) , V. Foukal [-] , M. Krátký [-] , F. Přikryl [-]

ŽK: 52. K. Fajstl , 58. J. Skalník , 69. L. Grulich , 80. D. Preisler - 46. F. Přikryl , 66. V. Foukal .
Počet diváků: 226. Rozhodčí: ČAMPIŠOVÁ Natálie - VEJTASA Simon, DOLEŽAL David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Patrik Lidmila

Expert: Tomáš Zůbek
Tip experta: výhra domácích

Kostelec by měl v tomto zápase po sérii 5 proher vyhrát.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů