2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2024 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny doma nezaváhaly


Branky


20

V programu třiadvacátého kola oblastní 1.B třídy ve skupině A hostily Chvalšiny duel proti rezervnímu mužstvu Hluboké nad Vltavou. Podzimní klání vidělo nejhorší výsledek Sokola v právě probíhající sezóně, odveta však byla diametrálně odlišná. Dobrý první poločas přetavili domácí v solidní vedení a o to nepřišli ani během zlepšeného výkonu soupeře ve druhém dějství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nelze říci, že by mužstvo hostí do zápasu vstoupilo zle. Iniciativy se ale brzy chopili místní hráči a ti v příštích minutách diktovali tempo i dějiště hry. Zásluhou toho jim byla vstřelená vedoucí branka už v osmé minutě a to po pohledné kombinaci a přenesení hry z pravé strany na levou. Tam právě operoval Jakub Decarli a svou pobídkou posunul míč na Dominika Fucimana do ideální střelecké pozice. Nejlepší kanonýr Sokola se nemýlil a rozradostnil svůj tým přesným umístěním na bližší tyč.

Ačkoliv Chvalšinští dosáhli rychlého vedení, ještě rychleji o něj mohli přijít po nedůslednosti v obranné řadě. Fotbalisté Hliboké nad Vltavou předvedly svou sílu v postupu dopředu a poté, co Vosejpka zakročil proti kontru z pravé strany, míč se dostal bezprostředně před jeho odkrytou klec a dorážejícího Křiváčka. Ten ve vyložené šanci zamířil pouze na horní tyč, načež svou další střelu jen o několik málo vteřin později poslal výrazně mimo zařízení.

Domácí tento kritický moment přečkali a výrazně si oddychli nejen zúčastnění na hrací ploše. Poté, co se první dějství překlenulo do své druhé poloviny, přidaly Chvalšiny uklidňující trefu. Rychlonohý Fuciman se tentokrát po pravé straně dostal až k prodloužené brankové čáře, odkud v roli nahrávače poslal přízemní nabídku před Bublíka. Tam si balon našel Jakub Decarli a svou příležitost k navýšení vedení neprováhal.

Ve zbývajícím čase před přestávkou utkání nabídlo ještě několik možností na obou stranách, jenomže těm scházely gólové parametry, respektive zadní formace, případně Bublík s Vosejpkou drželi skóre dosud neměnné a k přestávce odcházeli domácí s dvougólovou rezervou.

Po výměně stran však bylo stále oč hrát a na hřišti to bylo jasně zřetelné. K pokračující fázi utkání jakoby hosté nastoupili s odlišným týmem, byť ke střídání prozatím nesáhl ani jeden z táborů. Najednou měl o poznání více práce brankář na straně domácího celku a ačkoliv ten dokázal svůj tým několika dobrými zákroky podržet, s úderem odehrané hodiny kapituloval i on.

Mužstvo Sokola nezvládlo odklidit míč do bezpečí, z čehož se zrodila možnost rohového kopu pro Hlubokou nad Vltavou a ačkoliv trenér Fábián hlasitě nabádal své svěřence o obsazení každého hráče, letící centr do chvalšinské šestnáctky padl přesně na hlavu Tomáše Křiváčka. Ten se po svých neúspěších z první půle patřičně vykoupil a nedal Vosejpkovi šanci zasáhnout.

Komplikací pro domácí tým bylo i nucené odstoupení Sluky pro nešťastné obnovení nedávného zranění a přestavba v defenzivě. Oba realizační týmy tak sáhly po čerstvých silách a to bylo ve hře znát. Ve vzduchu navíc viselo známé nepsané pravidlo o Csaplárově pasti, jíž měli hosté doslova na kopačkách.

Když Bublík nedovolil další změnu skóre a za svá záda nepropustil ani nadějně vzhlížející tlak Weinharda, stejně úspěšně si počínal Vosejpka. Ten navíc na rohový kop vytěsnil stoprocentní příležitost soupeře, na něhož tentokrát neplatil ani urputný Postl a přestože při standardních situacích byli Hlubočtí velmi nebezpeční, na alespoň bodovou dělbu nedosáhli.

Chvalšiny tak po podzimní prohře uhájily domácí tvrz a vlivem výsledků v ostatních zápasech se minimálně týden ohřejí na druhé příčce průběžné tabulky. O setrvání hned za již jistým mistrem se poperou v přímém boji na půdě Roudného v předposledním venkovním představení.

zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Věděli jsme, co je v sázce. Poslední vítězství se nám nerodila lehko, proto bylo třeba, abychom je potvrdili. Byli jsme si vědomi, že proti nám stálo mužstvo, které nám na podzim nastřílelo sedmičku, ale doma jsme tentokrát byli my. Hluboká hrála kvalitní fotbal, několikrát nám solidně zatopila, ale v prvním poločase jsme byli lepší a úspěšnější my. To zápas rozhodlo. Hosté po poločase výrazně obrátili svůj výkon, přebrali otěže, ale na ztrátu zvládli zareagovat jen jedinkrát. Nás opět výrazně podržel brankář Roman Vosejpka. Skvělý zápas má za sebou Vláďa Aust a fungovalo to i Dominiku Fucimanovi s Kubou Decarlim. Znovu jsme ukázali, jak zvládáme bojovat jeden za druhého, když jsme pod tlakem. Opět jsme uhájili hubené vedení a tímto bojem si zajistili už nemalou várku bodů. Užíváme si úspěšnou sezónu, když se nás konečně netýkají záchranářské starosti a dokazujeme, že můžeme hrát nahoře. Do konce ročníku zbývají čtyři kola. Venku nás nečekají lehké šichty, doma bychom ale rádi urvali ještě dvě vítězství. Teď se ovšem soustředíme na Roudné. Bude to přímý boj, v němž bychom si mohli upevnit průběžné stříbro, musíme tam ale bodovat. Vše se bude odvíjet od toho, v jaké sestavě tentokrát nastoupíme, do zápasu ale dáme opět vše.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - M. Sivák [-] (84. M. Štěpánek [-] ) , J. Klíma [-] (66. V. Decarli [-] ) , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , V. Aust [-] , D. Fuciman [-] , P. Sluka [-] (65. R. Weinhard [-] ) , M. Postl [-] , J. Decarli [-] , T. Holas [-]

TJ Hluboká nad Vltavou B
J. Bublík [-] - O. Krátký [-] , J. Trnka [-] , R. Dohnal [-] , P. Matásek [-] - F. Dohnal [-] (66. R. Janovský [-] ) , T. Kučera [-] , J. Procházka [-] , L. Pytel [-] (89. J. Pouzar [-] ) - F. Dědina [-] , T. Křiváček [-] -

ŽK: 50. J. Procházka .
Hráči zápasu: J. Decarli , D. Fuciman , V. Aust , R. Vosejpka .
Počet diváků: 123. Rozhodčí: Křížek Danek - STUDENÝ Josef, ADAMOVIČ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Nemůžu jinak, než hádat naše vítězství. V prvním zápase nás Hluboká sice doslova přejela, doma jsme ale silnější, záležet bude na míře posílení hostů o hráče prvního mužstva. Lehké jim to ale neuděláme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích