Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2024 17:00

24.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj ze špičky tabulky pro domácí


Branky


18

Čtyři kola před soutěžní uzávěrkou v ročníku 2023/2024 hostilo Roudné pikantní střetnutí mezi vlastním béčkem a Sokolem z Chvalšin. Byl to přímý boj o druhé místo v neúplné tabulce. Domácí tým měl svému soku co vracet z podzimního klání, proto do utkání zapojil několik posil z prvního mužstva. Ačkoliv Chvalšinští na jejich úvodní dvě trefy zareagovali, k pozitivnímu výsledku to nestačilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Okolí zahalily černé mraky a přívalové deště s kroupami, některé duely byly dokonce pro nepřízeň počasí odloženy, v Roudném ovšem panovalo ideální fotbalové počasí. Hosté se svého soupeře nezalekli a přestože papírové předpoklady hovořily proti nim, už během úvodní čtvrthodiny měli dvě dobré příležitosti. Jenomže ani jednu v gól prozatím nepřetavili. V té výraznější proti Fucimanovi efektivně zasáhl brankář Lüftner.

Hrál se kvalitní fotbal. Obě mužstva se prezentovala pohlednou hrou, načež Malšané na svou kvalitu poukázali v závěru první odehrané půlhodiny. Letící balón z levé strany si ve vzduchu našel Matyáš Michálek a bez větších potíží jej s výraznou přesností umístil do prostoru, kam Vosejpka nedosáhl. Domácí rázem drželi těsné vedení.

To navýšili o třináct minut později, když se míče na pravé straně hrací plochy ujal Martin Benda a následně si vytvořil i střeleckou pozici. Ranou na vzdálenější tyč hostujícího gólmana prostřelil a pět minut před přestávkou určil průběžné skóre 2:0. Jenomže Chvalšinští odmítli složit zbraně. Přestože předtím nebyli několikrát pro zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího vpuštěni do vytvořeného přečíslení, v poslední minutě úvodního dějství ještě jednou zatlačili na pilu.

Odměnou toho jim bylo snížení zásluhou iniciativy Jakuba Decarliho a tato kontaktní trefa znamenala, že Sokol odcházel k přestávce s pouhým jednogólovým deficitem, s nímž hodlal po změně stran dále pracovat. Možnosti k tomu rozhodně měl.

Rozehrou druhé půle pokračovali hosté v naději, že si zisk alespoň jednoho bodu odvézt mohou. A ačkoliv několik dalších příležitostí na obou stranách změnu průběžného výsledku nepřipustilo, tentokrát to byli hráči Sokola, kdo si počkal na soupeřovu chybu a trestal ji. Úmysly rozehrávajícího brankáře Lüftnera na jednoho ze spoluhráčů dokonale vystihl Dominik Fuciman a ve svém zakončení z jedničky se do zívající prázdné klece nemýlil. Bylo vyrovnáno.

Po vymazání dvoubrankového manka převládala na straně Chvalšin víra, že utkání je v jejich vlastní moci, ta se ale rozplynula o necelou čtvrthodinu později. Když běžela sedmasedmdesátá minuta, chybovali hosté v komunikaci  a toho Roudenští dokázali využít. Na konci trestající akce byl Václav König v nesložité pozici a hlavičkovým zakončením vrátil svůj tým do vedení.

Definitivní tečku za konečným výsledkem udělal v závěru zápasu Filip Stieranka, když svým doklepnutím uzavřel skóre na 4:2 a odstartoval tak oslavy domácího celku. Ten se díky tomuto vítězství dostal o bod před Chvalšiny, vlivem vítězství Boršova nad Vltavou ale druhé místo neobsadil. Hráčský kádr Sokola měl sice další možnosti ke korekci, jenomže příštího úspěchu už nedosáhl a tak po bojovném výkonu a své kvalitní hře musel přijmout porážku.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné B
Michal Rybák (trenér):

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Odehráli jsme více než slušný zápas. Prezentovali jsme se kvalitní hrou, která dělala soupeři problémy a jen díky vlastní nešikovnosti jsme nešli v úvodu utkání do vedení. Roudné nám sice odskočilo na dvougólový rozdíl, trefa Kuby Decarliho v závěru poločasu byla ovšem klíčová pro další minuty. Dokázali jsme vyrovnat a v tu chvíli věřili, že máme na to, abychom zápas zvládli. Bohužel jsme soupeři dovolili znovu udeřit a bodový zisk nám doslova protekl mezi špunty kopaček. Příležitostí k vyšší produktivitě jsme měli několik. Nebo mít mohli. Bohužel pro nás, praporek za lajnou létal do vzduchu častěji než rachejtle při novoročním ohňostroji. Je na nás, abychom porážku přijali se vztyčenou hlavou. Malšanům jsme byli vyrovnaným soupeřem, horší jsme rozhodně nebyli a já kluky chválím za bojovnost a odvedenou hru. Opakuji se, ale oproti tomuto výsledku je pro nás mnohem důležitější celá sezóna. A ta je rozhodně úspěšná. Stále máme šanci skončit na bedně, na druhé místo ztrácíme pouhé dva body a s Boršovem, který ji obsazuje, budeme v závěru ročníku hrát. Navíc doma. Teď se ale musíme soustředit na zápas, do něhož nastoupíme v roli favorita. Na vlastní půdě přivítáme Olešnici, která se nemá šanci vybrodit ze sestupových vod a momentum je tak na naší straně.



Sestavy


TJ Malše Roudné B
A. Lüftner [-] - P. Volák [-] (63. A. Stankay [-] ) , F. Pazourek [-] (46. V. König ml. [-] ) , Š. Kalina [-] , D. Hrouda [-] - P. Vařil [-] , M. Michálek [-] , L. Skála [-] , O. Hlávka [-] (46. F. Budín [-] ) , A. Goretki [-] (87. D. Horejš [-] ) - M. Benda [-] (82. F. Stieranka [-] ) -

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - M. Anderle [-] (46. R. Weinhard [-] ) , V. Decarli [-] (46. P. Postl [-] ) , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , V. Aust [-] , D. Fuciman [-] , P. Sluka [-] , M. Postl [-] , J. Decarli [-] , T. Holas [-]

ŽK: 38. A. Goretki , 77. A. Stankay - 23. V. Decarli , 44. J. Decarli , 59. P. Zwifelhofer , 88. P. Sluka .
Počet diváků: 45. Rozhodčí: BOČEK Petr - NEDVĚD Petr, ŠŤASTNÝ Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Lukáš Ardó
Tip experta: výhra domácích

Těžký zápas na tipování, ale kluci z Roudného si svojí aktivitou dojdou pro vítězství.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů