Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.05.2024 17:00

22.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bleskový dvojúder Rovně v Dražkovicích


Branky


10

Díky dvěma bleskovým gólům v úvodní desetiminutovce vydřeli fotbalisté TJ Sokol Roveň cennou výhru 1:2 na hřišti SK Dražkovice. Zatímco sami si tak výrazně polepšili, svého soupeře poslali do krajiny již pouze teoretické záchrany okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva rychlé direkty Petružálka a Machatého

V souboji posledních Dražkovic s Rovní se hrálo o hodně. Pro domácí fotbalisty nepřicházelo v úvahu již nic jiného než výhra, hosté si mohli v případě plného úspěchu výrazně vylepšít svou pozici před závěrečnými boji o záchranu soutěže.

Osm desítek diváků vidělo šokující úvod a kdo dorazil na stadion později, přišel minimálně o dva góly. 

Již ve 2.minutě hry nezareagovala obrana domácích na rychlé vhazování a Petružálek se mohl radovat z poměrně snadno vstřelené branky - 0:1.

Katastrofální desetiminutovku, kdy se bílým nedařilo vůbec nic, zakončil povedenou křížnou střelou ve vápně Machatý - 0:2.

Až poté se Dražkovice oklepaly z šoku a pomohlo jim snížení skóre. V 16.minutě udržel na půlce balón Tomáš Šmarda, vyslal na zteč Ťopka a ten se štěstím překonal brankáře Baláše - 1:2.

Po tomto gólu převzali domácí fotbalisté otěže zápasu. Ovšem vyložené šance Bílka a hlavně Stehna zlikvidoval výborný Baláš, ve druhém případě střela jeho bránu minula.

V závěru poločasu mohli odskočit i hosté na dvě branky, proti byl famózním zákrokem Daniel Šmarda.

 

Snaha Dražkovic k vyrovnání nevedla

Ve druhém poločase pokračovala snaha Dražkovic o srovnání skóre, oběma týmům ale očividně docházely síly a kvalita hry tím trpěla. Nejblíže gólu byl v 65.minutě Ťopek, nedokázal ale využít odkrytou klec roveňských fotbalistů.

V 73.minutě hlavičkoval stoper Vladyka z rohového kopu těsně vedle. 

Závěr byl ve znamení spíše platonického tlaku nováčka soutěže, ani hostující kontry do otevřené obrany nebyly vyřešeny úspěšně s případnou gólovou tečkou.

Roveň si tak v existenčním zápase připsala velice cenné, vydřené vítězství a zároveň pravděpodobně vynesla na Dražkovicemi sestupový ortel.



Ohlasy k zápasu


SK Dražkovice
Lukáš Němec, kapitán: "Bohužel jsme zaplatili za tristní začátek. Pak jsme měli několik dobrých šancí, proměnit se nám ale podařilo jedinou. Celkově ale kvalita zápasu v podání obou týmů odpovídala spíše III.třídě než okresu."

TJ Sokol Roveň
Ladislav Skalický, trenér: "Do druhého gólu jsme hráli výborně a zaslouženě vedli. Pak jsme si mysleli, že to půjde samo a dáme domácím desítku. Nepochopitelně jsme přestali hrát, přizpůsobili se soupeři a dá se říct, že fotbal skončil. V průběhu zápasu jsme nedali nějaké šance, domácí též ne. Historie se neptá, jak jsme vyhráli, ale že jsme vyhráli a to je pro nás to nejdůležitější."



Sestavy


SK Dražkovice
D. Šmarda [-] - F. Kubánek [-] (70. P. Chvojka [-] ) , T. Ťopek [-] (83. M. Řehounek [-] ) , T. Šmarda [-] , D. Stehno [-] , L. Němec [-] , J. Jukl [-] (80. J. Šmíd [-] ) , L. Vladyka [-] , M. Bílek [-] (62. M. Marek [-] ) , T. Stehno [-] (46. M. Kopečný [-] ) , L. Kuta [-]

TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - P. Michalco [-] (80. J. Dušek [-] ) , L. Johanides [-] , J. Kučera [-] (46. . Novák [-] ) , L. Mládek [-] , M. Pekárek [-] , M. Machatý [-] (90. J. Roček [-] ) , A. Mikuláš [-] , L. Petružálek [-] (75. J. Němec [-] ) , M. Šándor [-] (21. V. Valenta [-] ) , T. Krpata [-]

ŽK: 76. D. Stehno , 91. D. Šmarda .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - LANG Matyáš, VELEBA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Jiří Frinta
Tip experta: výhra hostů

Pokud Dražkovice nevyhrají, tak si myslím, že je jejich osud zpečetěn. A tipuji, že se tak bohužel i stane.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích