2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2024 17:00

23.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nečekaný spasitel Podsztavek


Branky


1

Předehrávka 23.kola mohla v případě úspěchu poslat rezervu Pardubiček do čela okresní tabulky, ovšem TJ Sokol Rohoznice se ukázal jako velmi zdatný soupeř. Nerozhodný stav 1:1 nakonec zlomil čtyři minuty před koncem nečekaný hrdina Ondřej Podsztavek. Díky výhře 2:1 má tak Okresní přebor Pardubic nového lídra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý úder Krejčího a pak už nic

Rohoznice přijela do Pardubiček nejen se závažím těžké prohry 0:6 v Křičeni, ale také pouze s jediným náhradníkem, připraveným naskočit do hry. Na druhé straně béčko domácích má vždy k dispozici dostečný počet čerstvé krve na laviččce střídajících, což mnohdy rozhoduje jejich zápasy. Současná forma svěřenců treněra Procházky ovšem není nijak zářivá a ukázalo se to i v duelu s Rohoznicí.

Přitom lepší začátek si domácí nemohli přát. Už v 10.minutě si na rohový kop naskočil kanonýr Filip Krejčí a celkem pohodlně zavěsil už svůj 16.gól této sezóny - 1:0.

Rychlý úder přinesl klid na kopačky Pardubiček. Ty byly aktivní, měli územní převahu a... to bylo vše. Chybělo to, co zdobilo hru mladého týmu celý podzim - překvapivá, rychlá a přesná kombinace, která by otevřela soupeřovu obrannou řadu.

Vyložených šancí bylo poskrovnu. Slušnou možnost ke skórování měl snad jen ve 33.minutě Troják, zblízka ale poslal míč do rukavic Magušina. 

O ofenzívě Rohoznice se nedalo mluvit už vůbec, prakticky nebyla a útočník Petránek byl z domácího stopera Kolečka chvílemi hodně nešťastný. Náznak šance přišel až ve 44.minutě, kdy po rohu pálil vysoko nad bránu Malinský.

Trest Malinského

Jalová hra domácích přinesla po přestávce rychlý trest. Poté, co v 53.minutě vychytal Lejska gólman Magušin, získali hosté o tři minuty později šanci v podobě přímého kopu z velmi nebezpečné vzdálenosti. Exekuce se ujal Václav Malinský a s pomocí břevna srovnal stav na 1:1, čímž šokoval všechny přítomné diváky.

Velice trpké to bylo zejména pro mladíčka Veselého v bráně domácích, ten totiž do té doby neměl jediný zákrok.

Vedení mohl svému týmu vrátit v 64.minutě Krejčí, v obrovské šanci na zadní tyči ale nedokázal usměrnit míč do odkryté branky. Minuty přibývaly a stav zůstával stále nerozhodný. Rohoznická obrana hrála velmi obětavě, jistotou oplývala zejména stoperská dvojice Skoupý - Štěpánek. 

S přibývajícím časem vzrůstala nervozita Pardubiček, která se obracela většinou proti verdiktům rozhodčího Šebetky. Vtip neztrácel trenér Stanislav Procházka, když po jedné z mála šancí, zakončených vysoko do nebes, na své svěřence zařval:

"Jasně! Kopejte to tam nahoru na ten strom!"

Nakonec se ale spasitel našel, žádný ofenzivní drak to nebyl, ale jeho gól měl cenu tří důležitých bodů - Ondřej Podsztavek. V 86.minutě lízl hlavou centrovaný míč z volného kopu Hlavinky mimo dosah brankáře Magušina - 2:1.

Dvě vydařené standardky tak rezervu Pardubiček poslaly před Sezemice na první místo nekompletní tabulky.



Ohlasy k zápasu



Sokol Rohoznice
Vlastimil Halbich, předseda klubu: "Chtěli jsme být v tabulce do 5.místa. Někteří příznivci klubu slíbili v takovém případě sud a další odměny, bohužel to nevypadá, že se to podaří."



Sestavy


SK Pardubičky B
T. Veselý [-] - F. Krejčí [-] - T. Vojtěch [-] , O. Pečinka [-] (89. J. Stejskal [-] ) , M. Šindelář [-] (46. J. Lejsek [-] ) , J. Kříž [-] (15. A. Troják [-] ) , J. Čunderle [-] , O. Podsztavek [-] , J. Oberreiter [-] , L. Svoboda [-] (77. M. Studýnka [-] ) , J. Koleček [-]

Sokol Rohoznice
P. Magušin [-] - M. Mlynka [-] (77. P. Ryšavý [-] ) , R. Fidler [-] , O. Metelka [-] , P. Zezulák [-] , J. Buchta [-] , V. Malinský [-] , F. Petránek [-] , M. Křenek [-] , J. Štěpánek [-] , J. Skoupý [-]

ŽK: 24. J. Oberreiter , 80. O. Podsztavek - 34. O. Metelka , 88. P. Ryšavý .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: Šebetka Milan - NOVOTNÝ Robin, HÁPOVÁ Kateřina.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Filip Hlaváček

Expert: Pavel Kuchta
Tip experta: výhra domácích

Již předehráno - výsledek 2:1.