Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2024 17:00

24.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roveň se smála jako poslední


Branky


29. P. Hegyi , 37. L. Moravec , 61. F. Caha - 10. M. Machatý , 53. M. Machatý , 84. L. Mládek , 86. L. Mile
12

Dramatický boj, kdy se vedení přelévalo ze strany na stranu, přinesl přímý soboj dvou ohrožených týmů - AFK Ostřešany hostily TJ Sokol Roveň. Jako poslední se nakonec smáli hosté, kteří si dvěma góly v poslední desetiminutovce zajistili nejen výhru 3:4, ale i větší klid do závěrečných kol okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Moravec potěšil domácí fanoušky

Více než osm desítek fanoušků, přičemž hodně jich přijelo podpořit i hostující fotbalisty, s napětím očekávalo, jak dopadne přímý souboj mužstev, které mají letos velké obavy o své setrvání v okresním přeboru. Hrálo se doslova o šest bodů a tomu odpovídalo i nasazení a bojovnost všech 22 protagonistů na pěkném hřišti AFK Ostřešany.

Překvapením bylo obsazení postu roveňského gólmana, tradiční stálici Baláše musel nahradit legendární Václav Melc, kterého mají ovšem fandové zažitého spíše na pozici útočníka.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný souboj, více šancí měli zelení, ovšem ti velmi často bojují s neproměňováním svých příležitostí. Jejich jediným úspěšným střelcem tak byl ve výborné formě hrající Machatý, který v 10.minutě otevřel skóre - 0:1. Ke kanonýru hostů se však nepřidali Petružálek, Mile ani Mikuláš, a tak lekci z produktivity udělovaly domácí Ostřešany.

Dvě povedené akce vedené středem hříště zakončili přesně ve 29.minutě Hegyi a 37.minutě Lukáš Moravec - 2:1.

S větším úsměvem tak šli na poločasovou klobásu fanoušci AFK.

Roveň bojovala až do konce a byla za to odměněna

Ve druhém poločase dramatické utkání gradovalo, obě mužstva věděla, že jde o mnoho. O konečném výsledku tak nakonec rozhodlo více chyb defenzívy Ostřešan a zároveň i to, že i za nepříznivého stavu Roveň věřila v obrat.

Nejprve po chybě domácích obránců vyrovnal skvěle provedeným lobem Machatý, který se tak zapsal do střelecké listiny podruhé a celkově v této sezóně už po třinácté! - 2:2.

Ostřešany bojovaly, což je ctí celou sezónu, a v 61.minutě jim vedení vrátil Caha - 3:2.

Závěrečná desetiminutovka ale patřila hostům, kteří dvěma údery rozesmutnili všechny příznivce domácích. V 84.minutě vyrovnal Mládek po centru Mikuláše na 3:3, aby sladké vítězství strhl na stranu Roveňských v 86.minutě Mile - 3:4. Na jeho blafák byl brankář Pechmann krátký.

TJ Sokol Roveň udělala ziskem tří bodů výrazný krok k záchraně v soutěži!

 

Celé utkání shrnul její trenér Ladislav Skalický takto:

"Naše zasloužené vítězství a důležité tři body v boji o záchranu. Mělo být rozhodnuto v prvním poločase, kdy jsme kromě gólu trefili Petružálkem tyčku a Machatý, Mile a Mikuláš své tutovky nedali. Soupeř dvakrát využil naše zaváhání ve středu hřiště a šel do vedení. V kabině i přesto byla dobrá nálada s odhodláním zápas otočit. Na začátku druhé půle domácí též chybovali a Machatý trestal, jak umí dokonale, a lobem srovnal. Třetí gól nás nepoložil, byli jsme stále aktivní a ovoce to přineslo. Nejdříve Mládek hlavou srovnal a za dvě minuty obešel Mile i gólmana a rozhodl. Navíc hrál skoro celý zápas se zraněným kotníkem, takže klobouk dolů. Pochvala pro všechny za týmový výkon a jízdu až do konce."



Ohlasy k zápasu


AFK Ostřešany
Ondřej Hátle, hráč: "Rozhodlo příliš mnoho chyb v naší defenzívě. A myslím, že příčiny našich špatných výsledků je potřeba hledat už ve špatné tréninkové morálce. Pak se projeví, že někteří naši hráči tuto přípravnou fázi podceňují."




Sestavy


AFK Ostřešany
M. Pechmann [-] - L. Moravec [-] , O. Hátle [-] (55. F. Libánský [-] ) , P. Němec [-] , L. Nevřala [-] , Z. Brus [-] , F. Caha [-] (85. T. Maivald [-] ) , F. Krigovský [-] , O. Dufek [-] (68. J. Vohradník [-] ) , P. Hegyi [-] , D. Paštyka [-] (68. J. Havlíček [-] )

TJ Sokol Roveň
V. Melc [-] - L. Mile [-] , L. Johanides [-] , J. Kučera [-] (57. J. Němec [-] ) , P. Michalco [-] (46. M. Šándor [-] ) , M. Pekárek [-] , M. Machatý [-] (85. . Novák [-] ) , A. Mikuláš [-] , L. Petružálek [-] , M. Šándor [-] (68. J. Dušek [-] ) , L. Mládek [-]

ŽK: 41. L. Moravec , 51. O. Hátle , 82. F. Libánský - 15. M. Pekárek , 44. M. Šándor , 84. M. Šándor .
Počet diváků: 86. Rozhodčí: Rambousek Josef - TULÁČEK Matěj, DOSTÁL Dominik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Bude se jednat o vyrovnaný zápas, Ostřešany budou od začátku tlačit a pokud nebudou dělat nějaké velké chyby tak by měly zvítězit. Můj tip je 3-1 pro domácí.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Václav Novotný
Tip experta: výhra domácích

Veledůležitý zápas ohrožených mužstev. Bude to o prvním gólu, kdo ho dá, vyhraje. Tipnu, že úspěšnější budou Ostřešany.

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů