1:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.05.2024 17:00

26.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mateřov zatápí v sestupovém bludišti


Branky


0

V předehrávce 26.kola dokázal v souboji ohrožených týmů zvítězit SK Starý Mateřov na hřišti AFK Ostřešany 1:2 a hodil tak kouřový granát do sestupového bludiště Okresního přeboru Pardubic. Cenné tři body zajistili svými góly ve druhém poločase Fenyk a Polívka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Křivka poslal domácí do vedení

Starý Mateřov oživil v minulém kole výhrou nad Mikulovicemi svoje zachranářské naděje a ty chtěl potvrdit i v duelu s AFK Ostřešany, které také nepatří mezi mužstva s klidným dojezdem sezóny. Takže ve hře bylo pomyslných "šest bodů".

60 diváků vidělo v prvním poločase územní převahu hostujícího celku, který byl evidentně ve větší pohodě, jakoby hrál s pocitem, že již nemá, co ztratit. Aktivní hra přinesla Mateřovským v první půli nejméně tři vyložené šance, všechny ale skončily nezdarem.

Jak se chovat, když máte příležitost dát gól, naopak ukázal domácí Vlastimil Křivka ve 24.minutě. Po standardní situaci si na první tyči zkušeně našel centrovaný míč a zakončení hlavou je jeho silnou zbraní - 1:0. Křivka dal letos už 13.gól.

V kabinách o poločase tak byla větší spokojenost na straně domácího AFK.

Fenyk a Polívka otočili skóre

Ve druhém poločase pokračovali hosté v aktivním fotbale, zatímco domácí spoléhali na rychlé brejky. Odměnou Mateřovu byla kombinační souhra v 53.minutě, na jejímž konci se radoval kapitán Tomáš Fenyk - 1:1.

V 60.minutě se hostující fotbalisté zlobili na rozhodčího Sobotku, který neuznal jejich branku pro údajné překročení míče autovou čáru.

V 64.minutě už ale bylo vše v pořádku! Souhru asi nejlepších hráčů na hřišti Fenyka s Polívkou zakončil druhý jmenovaný střelou na zadní tyč, se kterou toho mnoho brankář Ostřešan dělat nemohl - 1:2.

Ve zbylých minutách už bojovností Starý Mateřov veledůležité vítězství uhájil a svým druhým plným ziskem v řadě přidal ještě více mlhy nad sestupové vody okresu. Zatímco v Křičeni, Ostřešanech a Rovni přibyly na čelech příznivců vrásky, v Dražkovicích si přejí napodobit mateřovský kousek dvou výher za sebou.



Ohlasy k zápasu



SK Starý Mateřov
Peter Nägele, trenér: "Dnešním borcem byl Tomáš Fenyk alias Karel, ten dnes udělal zápas. Jeho srdce pro klub a zápal do hry je velkou inspirací pro ostatní a pro mě je čest s ním sdílet kabinu."



Sestavy


AFK Ostřešany
O. Dufek [-] - V. Křivka [-] , L. Moravec [-] , J. Vohradník [-] , F. Caha [-] , Z. Brus [-] , L. Nevřala [-] , F. Krigovský [-] , P. Němec [-] , D. Paštyka [-] (75. J. Havlíček [-] ) , T. Maivald [-] (58. M. Filípek [-] )

SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - D. Jonáš [-] (72. L. Turyna [-] ) , Z. Žďára [-] , S. Darmohrai [-] (46. Z. Antonijevič [-] ) , T. Fenyk [-] , P. Kaválek [-] , V. Polívka [-] , L. Skalický [-] , J. Hruška [-] (68. M. Kučera [-] ) , D. Kotov [-] , T. Holek [-]

ŽK: 70. Z. Brus , 89. P. Němec , 90. J. Havlíček - 27. D. Jonáš , 35. J. Hruška , 89. V. Polívka .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: SOBOTKA Michal - DOUBRAVA Miloslav, ZOUBEK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.