Rychlost se u Jana Pánka nevyplácí. Rozhovor s Mužem 21 kola.

0

     Pokud pojedete rychle, máte šanci uvidět Jana Pánka, jak na vás mává, ale nikoli jako stopař, ale jako dopravní policista. S největší pravděpodobností vás odchovanec Drnovického fotbalu nepozve na kávu, ale bude vás to určitě něco stát. Ženatý milovník všech druhů sportů, vášnivý chalupář a milovník cyklistiky se dostal před Drnovice do Bystrce, kde se jen mihl a zamířil do divizního Velkého Meziříčí. Poté se vrátil do rodného Vyškova , aby na dlouho dobu skončil v Bohdalicích, hrající I.B. třídu. Proč Bohdalice opustil a zamířil do Rajhradic? Co říká o své poslední brance a kdo může naplnit jeho fotbalové sny? To vše se dočtete v rozhovoru s mužem 21 kola

 

 V minulém kole si dal parádní branku, která se jen tak nevidí. V historii českého fotbalu něco podobného dokázal Roman Kukleta a získal cenu za Gól roku. Popiš nám, jak k brance došlo? 

Jednoznačně  nejhezčí gól v mé kariéře, i když spoluhráči mi říkali, že jsem to mohl lépe umístit... Já ani vlastně nevím, jak se to semlelo. Myslím, že Michal Firych házel dlouhý aut, který prodloužil hlavou Alda Hrbek. Já jsem se šel motat někam do vápna. Po Aldově prodloužení míč vystoupal nade mě a tak jsem prostě zkusil střelu nůžkami a neuvěřitelně to sedlo a zapadlo k tyči. Hlavně jsem rád, že nám ten gól přinesl tři body, které nám doufám pomůžou k záchraně.

 

Rajhradice hrají   nečekaně ve spodních patrech tabulky a přitom máte hráče na mnohem vyšší soutěž, čím to je? 

Samozřejmě mě momentální umístění mrzí, ale nedokážu na to odpovědět. Snad jsme to teď zlomili a v budoucnu to bude lepší!

 

Všichni o Tobě vědí, že jsi vytříbený technik, můžeš tyto kousky provozovat i za stavu v jakém se mužstvo nachází? 

Určitě! Za prvé se chci fotbalem bavit a za druhé každý musí využít svých předností! Kdybych uměl rychle běhat, hrál bych v útoku a dával góly, ale protože to neumím, motám se v záloze... :-)

 

Prozraď nám Tvůj fotbalový nebo sportovní vzor a komu bys chtěl za svoji kariéru poděkovat? 

Vždycky jsem obdivoval Luise Figa, Zinedina Zidana a Jardu Kolečkáře (jeho fotbalový a furalový spoluhráč) :-).Poděkovat bych chtěl nejvíce rodině, která mě vždy podporovala.

  
Představ si, že po tomto gólu kolem Tebe krouží manažeři největších mužstev světa a Ty dostáváš nabídky, kam by vedly Tvé kroky? S kým bys chtěl hrát? 

Inter Milán, i když se jim momentálně moc nedaří, od dětství jim fandím. A asi bych nepohrdl ani nabídkou Realu Madrid, myslím, že bych zapadl do jejich koncepce... :-)


Víme, že jsi ve futsale hrál nejvyšší soutěž a patřil k oporám Helasu Brno. Nemrzí Tě, že už jsi ligovou palubovku opustil?

Nemrzí, bylo to moje rozhodnutí. Byla to dobrá zkušenost a jsem rád, že jsem si mohl zahrát proti nejlepším futsalistům u nás, ale nejde stíhat všechno. V divizním Pivovaru Vyškov jsem spokojený, je to moje srdcová záležitost. 

 

Čeho bys chtěl ve fotbale či osobním životě dosáhnout?

Ve fotbale toho už asi moc nedosáhnu, proto se chci fotbalem především bavit. Jinak v osobním životě bych si přál, ať nám slouží zdraví a máme se dobře, alespoň tak jako doteď. A třeba jednou vychovat syna, který by ve fotbale dosáhl toho, co se mi nepovedlo...  


  

 

  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou